vrijdag 15 januari 2010

DE TAM-TAM DER TOFFE VRIENDEN

.




.










DE TAM-TAM DER TOFFE VRIENDEN


Over het Komintern,
de plaatselijke vleugel der
Vliegende Flodderaars


Onze toffe vrienden deze keer zijn die van het A.F.F. – Die letters doen mij een beetje (heel veel!) denken aan de armbanden van ‘Het Geheim Leger’ uit de onzalige repressie-tijden. Zij waren de tot de tanden gewapende helden die weerloze vrouwen kaal scheerden om de knapste exemplaren daarna mee te slepen voor hun pleziertjes. Vanzelfsprekend voor het heil van den Belgiek…Velen van hen werden de beulen van Breendonk II, misdadiigers die in ^laats van gestraft te worden voor hun laffe daden, er eerder voor beloond werden met hoge posities in de nieuwe vaderlandse organisaties.

Gegroet! O vrienden van de Argeloze Frivole Flodderaars (AFF).
Want ze stuurden een paar dagen al, geluidloos en met wolkjes-signalen lijk in Indianenverhalen, een paar significante boodschappen door. Groot-klein-klein-groot, en je zag als het ware, de Rode Broeder (Grijze Valk?) achter de heuvelkam in de rook staan zwaaien met zijn lendendoekje. Boodschap begrepen. Over and out!
Vaststelling: men begrijpt het daar bij het AFF niet goed meer! De overbekende roeptoeters van DM, DS en de BRT, zelfs de Knack! gaan overstag (= een term uit de zeil-wereld : een Carla Galle gratis BLOSO zeil-cursus op de Westerschelde volgen, pietjes en mietjes, meisjes en jongens van het AFF) want, begot : er zijn deze keer nog geen richtlijnen van hogerhand uitgevaardigd! Iedereen zwalpt zo wat op de golven, gewonnen verloren, op eigen wankele boomstam-vlotjes van bijeengevlochten gevoelens! Het kan vriezen, het kan dooien….Maar door die mist ziet geen mens! Zelfs geen Christenmens! Waar ligt de veilige haven? Voor ons? Achter ons? Links? Rechts? Meedoen? Afhaken? De hemel om hulp schreeuwen? De schaapjes zijn verstrooid als de schuimkopjes op de golven…Vuurpijlen afschieten is gevaarlijk…Er zijn alleen rode of groene, en dat zou voortijdig kleur bekennen kunnen zijn…..

Raadgeving van Digitalia?

De boot niet missen, mensen!

Bedoeld is: de zinkende ‘Belgica’ is nu eenmaal met haar laatste krachten aan het binnenlopen in het grote sloopdok der geschiedenis! Daar is geen heil meer van te verwachten….Doe lijk de BRT : onopvallend overstag gaan, om de storm voor te blijven….

Op 13 januari luidde het :

Gedelegeerd bestuurder ad interim van de VRT Piet Van Roe (Open VLD) heeft het de voorbije dagen al een paar keer gezegd: de VRT heeft nog maar bitter weinig politieke vrienden. Hij kondigde meteen een reeks besparingen aan, van hoog tot laag bij de VRT. Voogdijminister Ingrid Lieten (SP.A) toonde zich tevreden. Wat Piet Van Roe er niet bij vertelde, is dat de VRT nu een poging onderneemt om vrienden te vinden bij de meest verzuurde tegenstanders van de openbare omroep. Onder het motto: If you can’t beat them, join them.

Och arme!

Op 14 janauri luidde het reeds (een beetje uitgebreider) en met de armen ten hemel? Alles kan. Alles mag. Maar om de liefde Gods toch geen Blok-mens in onze rangen…We willen dat de BRT geslachtloos is en gedachtenoos ten onder gaat. Eerlijk, schijn-rechtlijnig in zig-zag-steek recht door zee, zonder profijtjes en zonder voorkeuren. The sky is the limit. Als deze maar ROOD is…We koesteren zelfs een afvallige Paus als het moet! Een afgedankte Maoïst, en ie weet, zelfs een paar moslim-fundamentalisten. Alles kan? Niets moet. Maar ge zult onze Broeder zijn, of we slaan op Uw muile…(=Plaatselijl Stroppen-gezegde)

Waar gaan we naartoe! Waar gaan we naartoe!?

En vooral, wat doen we nu met die nooit toegegeven want niet bestaande instructie om het Blok te weren en alleen aan het woord te laten als het kan beschadigd of belachelijk gemaakt worden?! Moeten we straks het JOURNAAL openen met het Wilhelmus, De Stem van Suid Afrika of, God betere het, met de Vlaamse Leeuw?
Wat doen we dan met de herinnering in ons hart aan al die ‘Zwartzakken’ schuldig of niet, die amper bijna 100 jaar geleden, alla toch meer dan een halve eeuw geleden, het francofone Vaderland, voor wie ons hart uit eedle fierheid beeft, ondersteboven wilde keren? Om, hoe is dat mogelijk, eindelijk eens een eigen Vaderland te hebben….Hebben onze boegbeelden dan tevergeefs naar de BBC geluisterd die hen aanraadde de vruchten op de velden in brand te steken, zodat de hongerige bevolking in opstand zou komen? Hebben wij tevergeefs, na de Bevrijding, naar de wapens gegrepen, om aan het hoofd van het gepeupel de Vlaamse elite te beroven, te schandvlekken en uit te stoten? Onze Rode Kameraden van de Duitse Internationale hebben, dat is waar, het waren smeerlappen omdat ze de oorlog verloren hebben, ze hebben in het kapitalistische zand gebeten, en de nog Rodere Rode Broeders uit de USSR hebben door hun wereldwijde menslievendheid jaren later zichzelf in de vernieling gereden. Zodat wij in feite beschaamd-weg in onze schelp zouden moeten kruipen. Wat wij dus niet doen, want dat zou gelijk staan met medeplichtigheid en zelf-beschuldiging….

Allemaal de schuld van die vermaledijde Blokkers, die de profijtjes van onze Grote Manitou’s willen afpakken, zodat wij voortaan ook geen vette postjes en zoete kruimels meer zouden toegeworpen krijgen…..
Moeten wij… Moeten wij…best ook niet overstag gaan? Meehuilen met de wolven in het bos?

Job op zijn mesthoop zou geen schoner klaaglied hebben kunnen verzinnen. Luister en geniet mee…..Maar let er op: bij de TV is Rode indoctrinatie toegelaten, als men maar bedekt en onderduims blijft.…Dat is een hersenkronkel eigen aan overtuigde Linx-progressieven. Verslik U dus niet!
Daar gaan ze…..

Wat hebben VRT-coryfeeën als Siegfried Bracke, Tim Pauwels en Liesbeth Imbo, auteur Kristien Hemmerechts, professor kerkelijk recht Rik Torfs, radiopresentatrice Heidi Lenaerts en Marie-Rose Morel gemeen? Ze hebben elk een blog op de VRT-website deredactie.be. Voorbije maandag werd Marie-Rose Morel immers toegevoegd aan het kransje VRT-bloggers. Bij het VB reageert men met gemengde gevoelens. De top zwijgt erover in alle talen, de basis wantrouwt de zaak.

Maandag verscheen op de VRT-website deredactie.be een column van Marie-Rose Morel over De toekomst van het Vlaams Belang… Waarom die drie puntjes achteraan de titel, wordt niet uitgelegd. Kort samengevat komt de column erop neer dat la Morel zegt dat haar partij net als andere partijen problemen kent, maar we niet moeten denken dat het VB haar laatste adem aan het uitblazen is. Morel heeft een paar suggesties om de partij meer zuurstof te geven. Maakt heeft ook de VRT een “democratische quantumsprong” door bij haar bloggers ook Marie-Rose Morel op te nemen? Een opmerkelijke daad voor een openbare omroep die amper zes jaar geleden nog met de nota De VRT en de democratische samenleving haar medewerkers aanspoorde tot reserves en waakzaamheid voor het zomaar aan het woord laten van VB’ers. Opmerkelijk ook omdat Marie-Rose Morel de enige van de VRT-bloggers is die partijpolitiek actief is. Marie-Rose Morel schrijft haar column als “eenvoudig en trouw partijlid”. Eenvoudig is ze wel niet, een trouw partijlid wel – al was het maar omdat andere partijen (N-VA, LDD…) niet (meer) van haar willen weten. Geen van de andere VRT-bloggers manifesteert zich als partijlid. Met de VRT-bloggers Jan Van Duppen en Lucas Catherine komen we er het dichtst bij in de buurt. Jan Van Duppen is voormalig SP.A-volksvertegenwoordiger uit de Kempen. Maar hij is intussen niet alleen ex-volksvertegenwoordiger, hij is intussen ook ex-SP.A’er. En auteur Lucas Catherine tekende vorig jaar nog een steunoproep voor de PvdA+, maar het is toch niet daarmee dat Lucas Catherine zijn (inter)nationale bekendheid vergaarde. Laat staan dat hij zijn VRT-blog zou gebruiken voor afrekeningen binnen de PvdA. Met Marie-Rose Morel is dat anders. Hoe graag we ook de mening van Marie-Rose Morel lezen – het is vaak knap geschreven en hoe meer ze haar mond roert, hoe meer ze het VB in twee kampen splijt – maar dit kan toch niet. Is het de taak van de openbare omroep om politici een vrij forum te geven, en erger nog: één partij te bevoordelen? We denken het niet. Het hoeft zelfs niet eens van het vermaledijde VB te zijn, een CD&V-politica bevoorrechten zou evenzeer de rol van de VRT als neutrale waarnemer in vraag brengen. Marie-Rose Morel heeft een eigen, druk bezochte, blog. Volstaat dat niet?
Bij het VB reageert men met gemengde gevoelens. De partij heeft nog maar pas een klacht neergelegd tegen de VRT omdat in een uitzending van Villa Politica over het Europees parlement het VB niet aan bod kwam; nu de VRT Marie-Rose Morel een Vrije Tribune geeft, wordt het niet eens vermeld op de website van het VB. Als Bruno Valkeniers of Filip Dewinter een Vrije Tribune in De Standaard krijgen, is dat wel anders. Dan wordt wel een aanleiding gevonden om er naar te refereren. Houdt de VB-top zoveel als mogelijk de kiezen op elkaar over de VRT-blog voor Marie-Rose Morel, bij de VB-basis maakt de blog de tongen los. Sommigen zien er een manoeuvre in van de VRT: “Als vandaag een VB’er aan het woord gelaten wordt op de opinieblogs, is dit met een duidelijk partijpolitiek oogmerk. De VRT ziet in Marie-Rose Rebel de figuur die de partij verder kan verdelen en daarom ligt de rode loper uit.” Anderen drukken het minder diplomatisch uit: “Als de VRT het VB uitnodigt, is er stront aan de knikker.” Een derde eist maatregelen: “Het is aan het VB om haar (Marie-Rose Morel, nvdr.) op haar plaats te zetten. Dat mens werkt al lang op mijn zenuwen. Van mij zou haar C4 klaar liggen. Zij doet niks anders dan het imago van het VB schaden.” Een vierde vindt het daarentegen geweldig: “Al eens nagedacht over wie nu wie in de maling neemt: ons aller Roosie de BRT, of de BRT ons aller Roosie. Al moet ik toegeven dat het gevaarlijk kersen eten is met hoge heren. Wat dat betreft: ik denk dat ze bij de BRT nog niet aan de nieuwe patatjes zijn. Ze zijn daar misschien aan leuke speel-poppemiekes gewend, maar niet aan een overtuigde rechtlijnige harde tante als Marie-Rose. Straks laat ze die windbuilen alle hoeken van elke kamer van hun eigen heiligdom zien!”

Meisjes en Jongens van het AFF : groeten van n° 4!!!!!!! Ach “k jeune mij daarin, als ik een liedeke mag schrijven, Ach ‘k jeune mij daarin, als ik dat liedeke kan…..Ra Ra wie schreef dat? Zeker niet Albert Rodenbach in
Hannibal. En zijn tocht over de Alpen.

“Wanhoop grijpt hen aan,
Wijl rang na rang bezwijken
Hult de wind de sombre dodenzang.
Het oproer zwelt,
En ’t leger staakt de tocht naar boven.
Vol spijt aanschouwt de held
Die laffe muiterij,
die ’t reuzenwerk vernielt,
zo na bij ’t doel gekomen…..


O Gruwel der gruelijkheden om alle gruwels af te gruwelijken! Deze avond komt Sigfried-de-Btacke-Orangist op het scherm met La Morel. Die zal dus haar hatelijkheden nogmaals mogen verkondigen van uit ons Heilige der Heiligen…Gelukkig zal het geld van de BRT zal nu via Woestijnvis naar de noodlijdende HUMO kunnen vloeien…Hoe zit het nu naar het fiscaal en gerechterlijk onderzoek naar al die schijn-VZW’s? Of durft men het mes niet zetten in alles wat de BRT aangaat? Vraag voor ‘BLOKKEN’-vent Ben Crabé, dat andere icoon…Maar ja, wat wilt U… De nieuwe (tijdelijke CEO schermt met hetzelfde rapier….Belastingen en sociale wetten ontduiken, een nationale sport!

Geen opmerkingen: