zaterdag 23 januari 2010

DE TEVEE NOMENCLATURA (Nieuw)

.














DE TEEVEE NOMENCLATURA (nieuw)




‘t Maaneke uit de Mane



Marie-Rose Morel niet naar VRT
• zaterdag 23 januari 2010

• Auteur: (bbr)

OPENBARE OMROEP — BRUSSEL - De Vlaamse regering bevestigde gisteren de nieuwe samenstelling van de nieuwe raad van bestuur van de VRT. De nieuwe raad staat onder leiding van voormalig minister-president Luc Van den Brande (CD&V).
Mediaminister Ingrid Lieten (SP.A) hield zich aan de voorkeur van de diverse fracties. Dat gold ook voor Vlaams Belang. Eerder vertelde Bruno Valkeniers dat hij twee keer twee namen had geleverd waaruit Lieten kon kiezen. Maar het kabinet ontkende dat. De brief van de Belangvoorzitter verraadde een duidelijke voorkeur. Zo mogen Erik Deleu en Hilde De Lobel naar de raad, Dimitri Hoegaerts en Marie-Rose Morel vallen af.

Ook bij SP.A viel er nog een verrassing uit de bus. VUB-professor Caroline Pauwels wordt geen bestuurslid maar mag als regeringscommissaris bij de VRT aan de slag. Zij wordt vervangen door Chris Reniers, een vakbondsvrouw bij de ACOD.

De overige leden zijn Marc De Clercq en Annelies Van Cauwelaert (CD&V), Jozef Deleu (SP.A), Thérèse Deshayes en Claude Marinower (Open VLD), Eric Defoort en Valerie Van Peel (N-VA) en Rudi De Kerpel (LDD). Groen! heeft niet langer een zetel.


Boeketje Digitalis


(hetzelfde als vroeger, alleen een beetje opgeschud)



Wat ontbreekt aan bovenstaand lijstje?

Een overzicht van deze Nieuwe Raad (= in ’t Russisch = Sovjet), rond de ‘bestuurstafel’ geschaard, met, zoals in de politie-rapporten gebruikelijk, hun ‘where-about’s, desnoods met een pijltje met stippellijntje naar het juiste hoofd, dat liefst getooid wordt met een uit de kruin opstekend vlagggete met de partij-kleur van hun voorkeur.

Omdat de vertegenwoordigers der echte V-partijen goed zichtbaar zouden zijn, deze vlaggetjes in fluerescerende kleur AUB, anders zien we ze niet zitten.
Het nut van deze ‘where about’s’? Zou een fantastisch instrument zijn om naar ‘de kijker’ te luisteren…..Dàt zou nog eens een ‘democratisch bestuur’ zijn! Binnen de paar weken zouden de Rode Poenscheppers huilend van schaamte weggelopen zijn, denk ik. Op de vrijgekomen plaatsen zouden dan bloempotten ( zijn eenmalige kost) kunnen gesplaatst worden. Die zouden tenminste nog goed zijn voor iets. Al is het maar voor…het milieu.

Een uitzondering. Voor Jozef Deleu, de vroegere uitvinder/schepper van ‘Ons Erfgoed’, die zodanig goed is dat hij en zijn geesteskind totaal mislopen zijn. Kan al eens gebeuren in de beste families. Ondergetekende heeft in de 60-iger jaren het bloed van onder zijn nagels gewroet om de Franstalige versie (Septentrion) te promoten bij de vrienden-franstaligen….Het is zelfs op zeker ogenblik via-via in de boekenkast van Krol Declercq geraakt…Met op de achterflap een kleefzegel van de Ijzertoren….Ik heb mij uit de naad gewerkt, tot Deleu, als een wissel op de toekomst, dacht zich politiek te moeten ‘uiten’ . Toen heb ik gezegd (en geschreven) ‘Veel Geluk, Professer!’ Deleu mag blijven. Maar dan zonder zitpenningen!

Ziet U : die ‘where about’s’ zouden wel eens de steunpilaren van de TEEVEE kunnen worden….

Pssst

Het sieraad op de hoed van deze benoemings-ronde is dus niet mogen optreden. De Koh-I-Noor terug naar af. Geen Nonkel Siegfried meer, geen blogs meer… het leven wordt saai. Roosie in de Raad van Bestuur (iedereen verdient al eens gaarne een zakcentje bij, hé…), dat zou pas vuurwerk geweest zijn! Maar Lieten zag het waarschijnlijk niet zitten…Bang dat ze voor Boze Heks zou moeten spelen voorgoed tussen de Kaboutertjes, terwijl Sneeuwwitje met haar ware ridder op zijn witte paard er vandoor zou gaan….

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand…Wie wordt de volgende bazin van Omroep-land?

Geen opmerkingen: