dinsdag 5 januari 2010

DE VLAAMSE ZENDERS EN GEENSTIJL.NL

.


















Nog een velletje voor op mijn zolder….


Vraag: moeten die domme Finnen, die zelfs aan de kant van ‘den Duits’ hebben gestaan in ’40-’45, nu niet voor het Internationaal Tribunaal in Den Haag worden gebracht? Want op dergelijke waar-sprekerij staat de eewigdurende verbanning. Wacht maar! In de EU geraken die nog niet zo gauw….

Vooral niet nu Turkije Europese Hoofdstad van het Jaar wordt. Of hoort U niet goed? Wij hebben speciaal een paar dagen gewacht om op dit zot –zotter – zotst bericht in te gaan, omdat wij onze oren niet konden geloven. Nochtans, tot 3 dagen na elkaar, vanaf 1 Januari, was de van-dienst-zijnde BRT-Tanghe daarmee op het Nieuws. Maar nog nergens vonden wij bevestiging. Is dit een vroege 1 April-grap? Of kan het zijn, dat de BRT op zijn sokken het offensief opent ter bescherming van de collega HOER-nalisten? Als op afspraak kunnen die dan uitkomen met het grote nieuws, met de onderliggende gedachte :’Wist U dat nog niet? Dat is al bezig ban de eerste dag van het jaar!’….M.a.w. als het te laat is voor protest….


Kijk. Publieke omroep Finland doet wél zijn werk


Laten we zeggen zoals het is. Van de zogeheten klimaat- redacteuren van de NOS, Bram Schilham en Marieke de Vries, hoeft u het volgende niet te verwachten. Net zomin als van de VARA en andere linksdragende media. De Nederlandse publieke televee, betaald met uw geld, voelt zich namelijk helemaal niet geroepen u kritisch en onafhankelijk te informeren over de grote ruzie in klimaatland. See no evil hear no evil. Kan Diederik Samsom wel lollig twitteren over wetenschap by Google; het blijft een geruststellende gedachte dat men voor informatie niet langer afhankelijk is van hunnie. Goed. Dankzij de internets komt de volgende Finse minidocu over Climategate tot u. Reportage is uitgezonden door Yleisradio Oy (YLE), de Finse publieke omroep. Bedenk dat als er één land getroffen zou worden door klimaatverandering, het Finland is. Voor deze Finse programmamakers is er dus niets vrijblijvend. Houd bij het bekijken voor de grap twee uitspraken in gedachten. 1. Diederik Samsom, daags na de hack: “Ach, het [climategate] stelt niet veel voor, zo praten wetenschappers onder elkaar”. 2. Minister Cramer: “Wat er nu gebeurt, is crimineel. De hackers hebben selectief gewinkeld in de informatie die zij hebben gestolen. Er wordt gegoocheld door degenen die gehackt hebben en dat vind ik onacceptabel”. Right, weltrusten. Docu duurt een half uur en is (duh) voorzien van Engelse ondertiteling. Diederik Samsom en Femke Halsema moeten voor straf verplicht kijken. Komt-ie dan hè? DEEL 1. DEEL 2. DEEL 3. Dit is dus wat de Nederlandse publieke omroep niet kan of wil.
Van Pruisen | 04-01-10 | 20:07

Pssst
Nu de wereld, en speciaal Europa al dagenlang in de greep zit van Koning Winter, met ongehoorde negatieve records, zijn de volgelingen van Al Gote blijkbaar de kluts kwijt. ‘Even geduld hebben’ moeten ze denken. ‘Straks wordt het weer Lente en daarna een hete zomer, en dan is het weer aan ons! ‘….
En, moest het zijn, dat U ‘de opwarming van de Aarde’ niet meer gelooft, dan maken we U grif wat anders wijs….

Geen opmerkingen: