donderdag 28 januari 2010

EUROPA EN DE CHRISTENEN

.



.











EUROPA EN DE CHRISTENEN






Europarlement op bres voor christenen Egypte
21-01-2010 - redactie buitenland - nederlands dagblad


In Iskander


Het Europees Parlement heeft donderdag een resolutie aangenomen waarin Egypte en Maleisië worden opgeroepen de christenen binnen hun grenzen beter te beschermen.
De resolutie kwam tot stand mede op initiatief van de ECR, (Europese Convervatieven en Hervormers) waartoe de ChristenUnie behoort. Mede-indiener en -ondertekenaar Peter van Dalen (ChristenUnie) toonde zich verheugd over het feit dat de resolutie vrijwel unanieme steun kreeg: ,,Het is bijzonder dat het Europees Parlement zich zo eensgezind nadrukkelijk uitspreekt tegen christenvervolging.''
Aanleiding voor de resolutie was een aanval die op 6 januari werd gepleegd op een koptische kerk in het zuiden van Egypte. Die aanval kostte aan zes koptische christenen het leven. De omgekomen christenen waren net uit de kerstnachtdienst gekomen. De kopten vieren Kerst bijna twee weken later dan veel andere christenen.
Van Dalen wijst erop dat de onderdrukking van christenen in Egypte een structureel karakter heeft en dat de Egyptische regering hiertegen geen vuist maakt. ,,Koptische orthodoxe christenen, maar ook rooms-katholieke en protestantse christenen en ook Joden, worden in Egypte structureel achtergesteld. Moslims die bijvoorbeeld christen worden, blijven onderdrukt. Dat blijkt uit hun identiteitspapieren: daarin blijft dan toch staan dat ze moslim zijn, want geloofsafval is bij wet verboden. Ook tegen deze vorm van discriminatie spreekt de EP-resolutie zich uit.''
In Maleisië wil de overheid christenen verbieden het woord 'Allah' te gebruiken, als het over God gaat. Dit woord wordt echter al eeuwenlang gebruikt door lokale kerken, net als bijvoorbeeld in Indonesië. Ook zijn christelijke kerken in Maleisië doelwit geweest van aanvallen.
Van Dalen, die aandrong op sancties, als de desbetreffende autoriteiten niets doen om religieuze minderheden beter te beschermen, verwacht dat de regeringen in Egypte en Maleisië de uitspraak van het Europarlement serieus nemen, temeer daar de Europese Unie een belangrijke handelspartner is van beide genoemde landen.
Hij is van plan de vinger aan de pols te houden: ,,De ChristenUnie zal in het Europees Parlement blijven opkomen voor vervolgde en onderdrukte christenen. De vrijheid van godsdienst is een essentieel mensenrecht. Wij blijven aandacht vragen voor plaatsen in de wereld waar deze vrijheid niet bestaat

Boeketje Digitalis

(ruikertje herleid tot zijn meest minuscule uitvoering)


Wat me verwondert, is dat er nog nergens gewelddadige betogingen voorkomen, die deze Islam-onvriendelijke beslissing willen aanvechten. Nergens straatgeweld. Nergens auto’s in brand gestoken. Nergens geen politiekantoren in de fik gezet. Normaal moeten die mensen nu ten zeerste gekrenkt zijn, beledigd tot in de diepste vezels van hun ziel! Wie weet, zijn Allaahs krijgers niet reeds uitgerukt, voorzien van bomgordels en/of penis-plofstof, verspreid over alle vlieghavens ter wereld…
Ik denk dat de hoogste organen van de Islam in spoedberaad bijeenkomen. Dat de nodige maatregelen al vlug zullen afgekondigd worden. Om over gans Eurabia een duidelijk signaal te geven: ‘Dit gaat te ver! Onze rechten worden geschonden’…..
Wat meer is. In de achterkamertjes van de Europese Eenheids-Tjevenpartij is de beslissing reeds gevallen : deze commissieleden zullen zo vlug als met enig fatsoen mogelijk is, vervangen worden. Zij hebben gehandeld op eigen initiatief, en tegen de partij-insignes. Waarschijnlijk zijn zij in ’t geniep lid van het Vlaams Belang, of een of andere te mijden partijen elders in Europa. Aanhangers zelfs van de PVV van Geert Wilders.

Wel wordt opgeworpen, dat het slechts om een oproep gaat om voortaan geen Christenen meer af te slachten. Geenszins om een verbod, zoals voor Italië om de kruisbeelden uit alle klaslokalen te verwijderen. Laten we wel wezen. Kruisbeelden bedreigen immers de wereldvrede en de harmonie in de samenleving. Daar tegenover staat, dat hoe meer Christenen er verddwijnen, hoe minder we last zullen hebben van hun gebleir.

In die zin is het zelfs goed te praten dat de Nazi-uitroeiïgskampen nog altijd bestaan, en zelfs op ieder willekeurig ogenblik kunnen heropend worden. Zelfs de infrastructuur is nog voor handen. Zo kan er, als de tijden rijp zijn, dezelfde ’Endlösung’ in toepassing gebracht worden. Hitler en zijn Duitse Socialistische Arbeiderspartij hadden tenslotte gelijk : er kan maar één herenvolk bestaan. Alles daarnaast zijn goddelozen, apen, varkens en honden. Staat in de Koraan! Dus geen twijfel mogelijk!

Geen opmerkingen: