donderdag 14 januari 2010

FRIETKOTEN OF KLASSE RESTAURANTS

.




.












FRIETKOTEN OF KLASSE RESTAURANTS



De Pers in een puntzakje
met een klak mayonaise
en een warme cervela



Zo hoort U het eens van een ander…

Onderstaand stukje, gevonden op Iskander, prijkt daar met onderstaande veelzeggende kop:

Vlaamse media: frietkoten?


13-01-2010 - Philippe van den Abeele - In Flanders fields
Dan volgen de indrukken van de schrijver over hoe de pot de ketel verwijt in verband met ‘Halen’ (de verwoording van onze eigen mening), maar onderstaand artikel vond ik toch de moeite waard om eens te worden herlezen.

Het is alsof de lezers/kijkers als konijnen voor een lichtbak worden gezet, en hun kop gevuld wordt met 'Halen'. Daardoor is er in de media en in ons hoofd minder plaats voor ander nieuws, voor debat over belangrijke onderwerpen als de staatsschuld, het aanpakken van de werkloosheid, de betaalbaarheid van onze pensioenen, de mogelijke corruptie rond de mexicaanse griep, en zoveel meer belangrijke onderwerpen. Natuurlijk bestaan 'de media' niet, zoals Vandermeersch stelt in zijn editoriaal van maandag. Maar wel hebben alle Vlaamse kranten, radio- en TV-zenders, die media dus, unisono de moord in Halen opgeblazen tot een wereldramp. "De kwaliteit van de democratie wordt mee bepaald door de kwaliteit van de pers," nog Vandermeersch. Dan is het natuurlijk erg gesteld met onze democratie, als een fait divers opgeklopt wordt tot dagenlang het belangrijkse nieuwsitem in al die Vlaamse media. Er is geen overheidsinmenging nodig om daar paal en perk aan te stellen. Alleen zouden die Vlaamse media duidelijk moeten durven afficheren dat ze een frietkot zijn en willen zijn, en geen klasserestaurant. Het begon zo ongeveer met de dioxinecrisis tien jaar geleden, die 'de media' opklopten tot een drama voor de volksgezondheid, maar waar zelfs geen kat ziek van werd. Sindsdien is het er niet beter op geworden. Een 'breed debat over de media' lijkt hierbij alleen een afleidingsmanoeuvre om onveranderd verder te kunnen doen. We dronken een glas, ..., en alles bleef zoals het was. Alleen spijtig dat we nog slechts de keuze hebben tussen het ene of het andere frietkot.

Gesnapt?

De kwaliteit van de democratie wordt medebepaald door de pers….Mooie democratie! Dat wist wijlen Pim Fortruyn reeds! Men verzwijgt de mogelijke corruptie rond de ‘Mexicaanse griep, maar smeert de ‘dioxine-crisis’ wekenland breeduit, waar zelfs geen kat van ziek werd….Nou Moe! Die zit! Roos!

Voor onze vriend Philppe van den Abele een kus van de Juffrouw en een bank vooruit!

.
JONGENS!

Net na het voltooien van dit blog-stukje (beafstukje volgens mijn lieve vrouwtje) viel ik toch wel over de blog van Marie Rose Morel, zeker! De eerste sedert maanden! Daarin wordt (de wonderen zijn de wereld niet uit!) verwezen naar De Standaard van vandaag, en dan nog wel naar een werkstuk van de o zo gevaarlijke Bart Brinckman, dezelfde die iedere dag een flamingant tussen zijn boterhammen legt! Waarachtig! De Standaard dreigt weer een lezenswaardige gazet te worden, waarin ook het wederwoord aan bod komt! Neen, niet ‘eerst zien en dan geloven’! Alles zal straks hier te lezen staan op dit blog!
.

Enne…À propos! Waar zitten nu die bloedschenners (ja toch!) die ons Roosie als splijtzwam van het Vlaams Belang aanmerkten!? Dat kind heeft meer in haar petje dan wat loos gezwam! Met een inwendige glimlach (mij lief vrouwtje leest deze blog ook!) denk ik nu aan het “Loze molenaarinnetje’ uit Het Loze Vissertje….Dat hengelaartje (!) gerakte, in het liedje, aan haar voorbij, na haar driemaal te hebben gezoend. Zou dat Loze Vissertje (neen, jamais-de-la-vie de Vette Vis!) misschien de Fluppe, of zelfs de Gerolf kunnen zijn? Du jamais-vu dat dezen door EEN VROUW zouden voorbijgestoken worden! Wij, en Vlaanderen boven op, kunnen er maar wel bij varen! Het oog wil ook wat!

Geen opmerkingen: