zaterdag 2 januari 2010

GELUKKIG NIEUWJAAR (vervolg)

.










1.137 auto's in de fik tijdens oudejaarsnacht in Frankrijk

In Frankrijk werden tijdens oudejaarsnacht ondanks verhoogd politietoezicht 1.137 wagens in brand gestoken. Dat blijkt uit cijfers van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux. Vorig jaar waren dat er nog iets meer: toen gingen 1.147 auto's in vlammen op. In Parijs en de drie omliggende departementen is de daling van het aantal in brand gestoken voertuigen "opvallender dan op nationaal vlak".

Dubbel zoveel arrestaties
Het aantal arrestaties van mensen die zich bezondigden aan criminele of vandalenstreken is meer dan verdubbeld: er werden dit jaar 549 mensen opgepakt tegenover 288 vorig jaar. Eerder liet de minister van Binnenlandse Zaken al weten dat er zich in de nacht van oud naar nieuw geen enkel groot incident had voorgedaan.

Politiemacht
Het ministerie van Binnenlandse Zaken had over het hele land 45.000 politiemensen ingezet om eventuele grote incidenten te voorkomen. In Parijs alleen al werden 8.000 agenten opgeroepen. Bij de ordediensten "vielen er 16 gewonden te betreuren", maar er "werd geen enkele schade toegebracht aan openbare infrastructuur en privé-eigendommen", aldus nog het ministerie.

Boze oppositie
De socialistische oppositie is niet te spreken over de balans van de voorbije nacht. Ondanks de ingezette middelen en het verhoogde toezicht "werden er slechts tien wagens minder in brand gestoken (dan vorig jaar, nvdr). Een bijzonder onrustwekkende vaststelling", luidt het. (afp/eb)
01/01/10 22u56 in DM



Open brief aan Stefaan Declerck,
Minister van Justitie (tot 2014),
vanwege Digitalia



Beste Stefano,

Gisteren liet ik U mijn advies geworden over het voorkomen van alle, maar dan ook alle straatcriminaliteit. Het ziet er naar uit dat U best Uw Franse collega zoudt willen inlichten, want daar schijnt het ‘auto-vlammen’ te zijn uitgegroeid tot een Nationale Sport met Olympische Afmetingen. Redelijkerwijze mag verwacht worden dat zowat iedere Burgemeester in om het even welke stad of gemeenten in Europa met hetzelfde probleem zit. U kunt dus best gezegd advies via EUROVISION bekend geven.

Er wordt wel gezegd en geschreven dat de criminaliteit overal daalt, maar bij nader toezien over de bekend gemaakte détail-cijfers per categorie, blijkt dat de grovere daden stijgen, en de pruts-affairkes dalen. Slechte burgers maken daarbij de opmerking dat zoiets te danken is aan het niet-aangeven ervan, wegens ervaren nutteloosheid er van. Zelfs de aangiften per E-post zijn geen groot succes…
.
Gisteren heb ik, waarde Heer Minister, per vergissing nagelaten, bij het gebruik van de SCHANDBLOK, U te wijzen op de specifieke doelgroep van deze inzet. Het is algemeen geweten, dat de getaande inwijkelingen hoog oplopen met hun eer. Een vrijblijvend (qua gevolgen) bezoek aan een politie-bireau doet hen slechts een paar trappen stijgen in de achting van hun kompanen. Enkele dagen amigo is zelfs het toppunt op hun hiërarchische ladder. En papa en mama voelen geen enkele behoefte om in te grijpen bij hun overige kroost, integendeel, want in de Moskee worden zij luidkeels geprezen om hun inzet voor de desintegratie van de maatschappij der Ongelovige Honden.

De SCHANDBLOK daarentegen, Excellentie, het dagenlang, nacht en dag bespuwd en bespot worden door die Ongelovige Honden, schendt in niets hun blijvend geestelijk noch lichamelijk welzijn. Wel zal hun eergevoel een geweldige deuk gekregen hebben, zodat alleen vluchten hen nog enig soelaas zal kunnen brengen.

Weg zullen ze zijn! Weg uit onze uitpuilende hotrl-gevangenissen, weg uit onze werklozenstatistieken, weg uit onze OCMW-lijsten, weg uit het land en weg uit onze bedreigde steden. Zonder kosten! Zelfs zonder ‘Gouden Handdruk’ voor hervestiging in hun Land van Herkomst, met aldaar de korte Metten van hun sharia-wetten.

Het enige kleine nadeel van die ‘vrijwillige vlucht’ zou…hun latere terugkomst kunnen zijn. Want, na een paar sharia-vonissen zullen ze hier weer opduiken met een afgekapte hand of voet, en waar staat U dan met Uw identificatie via vingerafgdrukken….Door het toepassen van ‘zonder handen komt U niet binnen’ zou U zich begeven op het gevaarlijk pad der discriminatie. Niet iedere handen-loze bruine is dat tengevolge van uitheemse Justitie….

Dit kleine nadeel zou ruimschoots opwegen tegen dat andere grote voordeel van voedselresten die in ruime mate zullen te rapen vallen rond de schandpalen, en waarmee aan alle behoeftigen van de stad zou kunnen voldaan worden. Mits het selectief verzamelen van wat eetbaar is gebleven, zou de Reinigingsdienst met kleine veegwagens de executieplaats intact kunnen houden., met zorg voor het milieu.

Opgepast, Excellentie! U kunt de SCHANDBLOK niet invoeren zonder eerst een rodage-periode te hebben aangekondigd. Zodat niemand onwetendheid kan voorwenden. Ik denk zelf, dat het verschijnen van deze KUNSTWERKEN in de straten, een heilzaam effect zou kunnen hebben. Als U bovendien in top van ieder exemplaar een varkenskop zou willen ophangen, dan durf ik U voorspellen dat de wegen naar het Zuiden in de kortste keren zullen overspoeld zijn door crimi-vluchtelingen.

Voor Uw veilige gewetensrust, Excellentie, zou ik in mijn SCHANDBLOK WETBOEK eerst te rade gaan bij de O zo christelijke Middeleeuwen. Het zou ook verstandig zijn te voorzien, dat de Wet toepassing zal vinden zelfs bij twijfel over de juiste man op de juiste plaats (vermijdt persoonsverwisseling), en dat zelfs het voorwenden van ‘niet begrijp’ ter zake niet zal gelden. Ook zou U de taalwet moeten aanpassen, in die zin, dat de veroordeelde zal getooid worden met een opschrift in de beide landstalen, maar ook, in grote letters, in het Arabisch of Berbers. Voor de weinige Oost-Europeanen geen uitzondering AUB, maar doe die door een tolk vergezellen.

Als verzachtende omstandigheid moet de Wet ook een bepaling bevatten, dat het gooien met hard gekookte eieren, met stenen, klinkers en ijzeren staven, verboden is. Ziekenwagens of brandweerwagens zijn taboe omdat die gasten sterk als ratten zijn, en die zouden ten andere door hun spitsbroeders toch overvallen worden zo gauw ze uitrukten.

Vergeet ook niet te vermelden, Excellentie, dat aan de strafuitvoering ook de schadevergoeding inherent is. Potje breek, potje betaal! En, daar wie de roede spaart, zijn kind haat, ook het ‘Oog om oog, Tand om tand-principe zal weder ingevoerd worden. In conreto wil dit zeggen (voorbeeld, Parijs, Oudejaarsnacht): als straf zullen 1137 x 2 = 2274 voertuigen van Muzelmannen aangeslagen worden, om per opbod verkocht te worden in de Ontwikkelingslanden.

Het overlijden van de penitent geeft geen aanleiding tot verkorten van de executie-termijn.

Mag ik, Excellentie, tot slot er Uw aandacht op vestigen, dat in de Middeleeuwen, de straf alleen kon eindigen in een gevankelijk afvoeren naar de galleien, waar betrokkenen de rest van zijn dagen, in ijzers geklonken, konden genieten van de roeisport? Laat U dus niet nodeloos beschuldigen van niet-humanitair gedrag of van inbreuken tegen de vrije meningsuiting…..

Geen opmerkingen: