maandag 11 januari 2010

GIRL POWER EN QUANTUM SPRONG

GIRLPOWER EN QUANTUM-SPRONG








Ondertitel : DOOR MIDDEL VAN BEELZEBUB DE DUIVEL UITDRIJVEN





Toneel : de uiterwaarden van de Hel

Spelers:

Hoofdrol : Lucifer in persoon, die de rol speelt van VB-Voorvechter N° I

1ste Bijrol : Beëlzebub, onder vele gedaanten, allemaal met het logo van de BRT op hun kledij

2e Bijrol : Aartsengel Michaël, als man verklede vrouw,met schitterende vleugels en vlammend zwaard.

3e Bijrol : een slang, met twee koppen, waarvan de ene wonderwel lijkt op Freddy Willox, en de andere op Jos Gheysels.

Korte Inhoud


Aartsengel Michaël, door God gezonden, belaagt, met de hulp van Beëlzebub, Koning Lucifer, om deze van zijn troon te stoten.
Hoe het stuk verloopt, moet nog worden bedacht. Vooral de uitkomst is onzeker. Alhoewel, met enige zin voor realiteit, is nu al bekend dat er op het einde van de plot een schitterende dageraad rijst, met op de voorgrond brokstukken van de stukgeslagen omheining van een schutkring. Terwijl braadpannen met vele Vette Vissen de St Vitusdans opvoeren.

Zie http://opinie.deredactie.be/2010/01/11/de-toekomst-van-het-vlaams-belang-…/

To the point…..

Wat nu gebeurt met de blog van ons aller Roosie, noem ik vroegtijdig de spurt aantrekken. Nog bijna 24 ronden maanden te gaan! Natuurlijk wil iedere deelnemer als eerste over de meet komen, maar toch kijken wij, met benepen hart toe. Roosje, Roosje wat doe je nu!
Je wilt dus niet langer het mooie “Rösslein auf der Heide” blijven spelen…maar binnen breken in de grote mannen-wereld. Tussen haaien, krokodillen en oerang-oetangs…Alice in Wonderland…..
Is, wat voorafgaat, nu kritiek op de Morel-Nouveau-est-arrivé? Of kritiek op het Vlaams Belang? Neen, hoor! Bart de Vette Vis doet het op zijn manier : de media naar zijn hand zetten (of is het de media die de Vette Vis naar hun hand zetten? Met vrouwelijke list zet Morelleke-Forelleke haar voetjes naast zijn lompe laars, om mee te vechten voor haar deel van de meidia-koek. Dat er van de kant van Marie Rose voordien een serieuze achterstand moet ingelopen worden, rechtvaardigt dat de vroege eindspurt?
Het zijn, laat het mij zo stellen, gevaarlijke tijden en ik hoop dat iedereen goed weet wat hij/zij doet. Als beiden vooral maar het einddoel, waar wij allen voor staan, niet uit het oog verliezen!


Wat nu volgt is in extenso te vinden op de BRT, door mij in een speciaal schuifke bewaard…..de nieuwe blog van M.R Morel op de BRT-site met enkele reacties :

De toekomst van het Vlaams Belang

11 / 01 / 2010

Nu de lege flessen naar de glascontainer, de feestrestjes bij de kippen en de laatste dennennaalden in de stofzuiger zijn, richt iedereen de blik terug op de toekomst.
En die ziet er voor quasi alle politieke partijen troebel uit.
De politiek van alledag lijkt wel een geur- en kleurloze mix van holle frasen en vage beloften, even snel vergeten als gemaakt.
Ook mijn partij kent zo zijn problemen
Vlaams Belanger zijn lijkt momenteel op een onaangename autorit van remmen en gas geven tegelijk omdat niemand nog echt weet waar we naartoe willen.
De ene dag niet kunnen weerstaan aan de drang om te laten zien dat we de belhamels van de politiek zijn, de andere dag hartstochtelijk verlangend naar het statuut van normale politici.
Al geruime tijd heeft de strategie van “choqueren om te sensibiliseren” trouwens veel van zijn oude magie verloren. Niemand kijkt nog op bij het horen van een straffe oneliner. Integendeel. Men wendt steeds vaker uit plaatsvervangende schaamte het hoofd af.
Maar ook wanneer we netjes en beleefd ergens aanschuiven zijn we zelden welkom. Ook hier wenden de hoofden zich nog steeds te vaak af. En genegeerd worden is het ergste dat je in de politiek kan overkomen.
Cordon
Uit de – niet te ontkennen – stormen die de partijtop teisteren en uit het afkalvende electoraat leiden tegenstanders al likkebaardend af dat het een kwestie van tijd is voor dat het Vlaams Belang zijn laatste adem uitblaast.
“Het cordon heeft zonder twijfel gewerkt, bijna alle zuurstof is uit de kamer, de patiënt ligt bewusteloos op de grond. Nu is het nog een kwestie van tijd … zolang maar niemand het raam openzet.”
Is dit zo ?
Ik zou de critici toch aanraden niet te snel victorie te kraaien. Het Vlaams Belang beschikt immers over een uitgebreid netwerk van wortels die een zuurstoftekort erg lang kunnen opvangen.
Een zeer talrijke groep van militanten, sympathisanten, overtuigden, die al jaren de partij dragen en hondstrouw steunen. Een onzichtbaar wortelkluwen dat vanuit de anonimiteit de paar zichtbare bladeren die het Vlaams Belang rijk is blindelings vertrouwen en steunen.
Het is dit netwerk van diep verankerde wortels dat in deze barre tijden de grote sterkte maar tevens ook enige hoop voor mijn partij is. Maar de tijd dringt. Zelfs deze – schijnbaar onverwoestbare - sterkhouders raken ooit uitgeput. Niet alleen door ontmoediging of hoge leeftijd, maar ook door het chronisch gebrek aan nieuwe, sterke en jonge wortels.
Hoog tijd voor de kopstukken om te beslissen welke kant het uitmoet en opnieuw zelf voor zuurstof te zorgen.
Suggesties
Misschien kan ik als eenvoudig en trouw partijlid zelfs enkele suggesties meegeven:
1. Een politieke partij moet een weerspiegeling zijn van de maatschappij. Wie uit territoriumvrees halsstarrig elke nieuweling met een eigen mening vakkundig doodknijpt begaat een grote strategische fout.
De eigen positie binnen een partij verdedigen door potentiële “concurrenten” politiek te liquideren, getuigt van bijzonder weinig zelfvertrouwen en heeft enkel intellectuele armoede tot gevolg. En in de voetsporen van deze intellectuele armoede volgt steeds de electorale armoede.
Vechten tegen de natuurlijke generatiewissel heeft hetzelfde effect als de Wiener Sangerknaben laten optreden in hun oorspronkelijke bezetting van 1924. Lege zalen.
2. Sinds 1948 hebben vrouwen in België stemrecht. Men kan ervoor of ertegen zijn, maar tot men een wetsvoorstel indient om het vrouwenstemrecht af te schaffen, moet een politieke partij er rekening mee houden dat meer dan de helft van de kiezers vrouwen zijn.
Dat het Vlaams Belang nog steeds manifest ondermaats scoort bij de vrouwelijke kiezer ligt nochtans niet aan het programma van de partij maar eerder aan de figurantenrol die men vrouwen binnen de partijtop toestaat.
Een boodschap van gelijkwaardigheid van man en vrouw overbrengen doe je niet door op een congres enkele kartonnen juffrouwen op het podium achter de sprekers te zetten, noch door hondse slaafsheid als de belangrijkste politieke gave voor vrouwen te beschouwen. Vrouwen moeten oprecht een gelijkwaardige plaats krijgen binnen een politieke partij.
Dat doe je door minstens geïnteresseerd te zijn in hun mening en suggesties.
En botst dit met het mannelijke testosteron, doe het dan uit pragmatisme, want iedere trendwatcher, marketeer of autoverkoper zal je vertellen dat het in de 21ste eeuw de vrouw is die steeds meer het gezin en de maatschappij beïnvloedt, vormt en stuurt. Girlpower wordt een feit, tot spijt van wie ‘t benijdt. Een gezinspartij – die naam waardig – kan daar niet langer omheen.
3. Toen in ’77 het Vlaams Blok boven de doopvont werd gehouden, zaten de wonden van de VU ontsporing diep. Interne partijdemocratie had in de Vlaamse Beweging een ranzige bijklank gekregen en stichter Karel Dillen was asceet en onthecht genoeg om het blinde vertrouwen van zijn volgelingen te verdienen. Hij heeft het ook nooit beschaamd. Zijn beslissingen waren rechtlijnig, in het belang van zijn grote Vlaamse droom en nooit in zijn eigen belang of dat van een hofhouding. Welke andere partijvoorzitter verliet ooit het parlement om zijn mandaat aan een dwalend politiek talent te schenken ?
Ondertussen zijn we 30 jaar verder. De partij is veel meer geworden dan de integriteit van Karel Dillen. Een heuse KMO met veel personeel, veel verschillende meningen, veel clans, veel centen en veel tegenstrijdige belangen. Misschien is dit de tijd om het “gesundes Volksempfinden” in te schakelen en interne partijdemocratie toe te laten.
De wortels die partij op moeilijke momenten sterk houden verdienen beslissende inspraak.

Voorzittersverkiezing
Mij kan mij niet verdenken van veel liberale sympathieën, maar ik stel enkel vast hoe de afgelopen maanden binnen de VLD een échte voorzittersverkiezing mogelijk was die deze partij opnieuw op de kaart zette; en dit zonder een nacht van de lange messen achteraf …
Is ook mijn partijtop klaar voor deze democratische quantumsprong ? Ik wens het hen voor 2010 van harte toe.
Marie-Rose Morel
Antwoorden op “De toekomst van het Vlaams Belang …”
1. Vincent Ceulemans Zegt:
11/01/2010 om 11:26
“hondstrouw”, “blinde vertrouwen”… woorden die in mijn oren klinken als “ze hoeven zelf niet na te denken” of “ze willen liever zelf niet denken”.
Natuurlijk zijn trouw en vertrouwen belangrijk binnen een partij, maar als ze aan de verleiding toegeven de militanten tot een volgzame kudde te degraderen, zit er (hopelijk) niet veel toekomst meer in…
2. nele verhoeven Zegt:
11/01/2010 om 08:05
“Le premier qui dit la verité, il sera executé.”
Morel kan dat getuigen. Knap dat ze toch een poging blijft doen om de partijtop wakker te schudden. Het is nodig.
3. Bob De Visser Zegt:
11/01/2010 om 05:31
Beste Marie-Rose , behoudens het feit dat in uw blog een niet te miskennen boodschap voor de partijtop zit heeft U natuurlijk gelijk.
Ik ben werkelijk overtuigd van uw welgemeende intenties Marie-Rose , dat ik me hierbij min of meer voor de kar laat spannen om dat via mijn (onze) reacties ook duidelijk te maken moet ik er dan maar bij nemen.
De vraag is wel of dit - een commentaar en reacties in het hol van de leeuw , de VRT - de manier is om die boodschap te brengen ? En of die de onenigheid in de partij niet nog groter maakt , de interne testosteron spiegel verder tot ongekende hoogten katapulteert en de stekels van de VB-anciens nog meer laat opzetten..
Langs de andere kant gaat een mens alternatieven zoeken om zijn ongenoegen kenbaar te maken wanneer zijn/haar positie in de partij het niet toelaat om dat op een efficiente manier binnenin te doen.
En maar al te graag bieden politieke tegenstanders , zoals pers en media , een forum aan om het zelfdestructieve ongenoegen te ventileren.
Helaas , dit komt nooit meer goed .
Wat ook het resultaat zal zijn van het gepingpong in de media , iemand moet gezichtsverlies leiden .
De -in een latere fase - ogenschijnlijke compromissen zullen ongetwijfeld heimelijk geflankeerd worden door boobytraps.
Boobytraps die op hun beurt dan weer het volgende straatgevecht zullen inluiden.
Maar goed, dit gezegd zijnde , de partij begaat inderdaad een strategische blunder van formaat door nieuwelingen te weren in de partijtop , en vooral door niet op de trein van ‘ vrouwen aan de macht ‘ te springen . Een nieuwe trend die meer dan waarschijnlijk CD&V geen windeieren heeft gelegd .
Wellicht zullen de geesten binnen het VB nog wat meer moeten rijpen, zij het door interne fricties , zij het door verder afkalvende verkiezingsresultaten.
Geen van beide aanzetten doen de partij goed , het weze geweten.
Het VB-drama in ontwikkeling lijkt wel een standoff in the OK corral te worden. Groepen binnen groepen , lekker en subtiele tegen elkaar opgezet via verdeel-en-heers praktijken van duistere belgicistische krachten en andere partijen die in het VB een hapklare maaltijd zien . En last but not least , de onverzettelijke standpunten van de oude garde.
Niemand gaat hierbij winnen , en vooral niet de bevolking , of althans een deel daarvan , die in het VB een laatste houvast vindt met de geschiedenis en respect voor de verwezelijkingen van de voorouders.
Dat dit alles dan verder te grabbel wordt gegooid omwille van ego’s die de kampioenstitel niet willen overdragen aan de volgende generatie is al even triest als dom en kortzichtig.
Que sera sera.
Soms moet men iets afbreken om er iets mooi terug in de plaats te zetten , het is alleen doodjammer van al die moeite en inzet van de voorbije 30 jaar.
4. Tom Vansteel Zegt:
11/01/2010 om 01:47
Geachte medelezers,
Stomverbaasd was ik toen op de VRT-website een bijdrage van Marie-Rose Morel te lezen stond. Was zij immers niet diegene die de openbare omroep tot eindeloos toe beschuldigde het Vlaams Belang als ‘persona non grata’ te beschouwen en deze samen met het gehele medialandschap prompt bombardeerde tot de organisatoren van het beruchte “Cordon Mediatique”? (cf. haar blog: http://www.marie-rosemorel.be/)
De essentie hiervan is echter niet de vraag of de VRT zich al dan niet hieraan schuldig maakt maar net het feit dat mevrouw Morel zelf de stap zet mee te werken (bij te dragen) aan de belangrijkste online vertegenwoordiging van die ‘biased’ organisatie. Dit vraagt uiteraard een verklaring en gezien de geleverde boodschap het enige objectieve element is dat voor handen is kunnen we trachten de structuur daarvan eruit te filteren.
1. Zoals bij alle andere politieke partijen gaat het niet super met het Vlaams Belang, misschien deels door het cordon. Er is echter een groot netwerk van militanten die geloven in het project; Vlaams Belang kán terug heel succesvol worden. “Hoe” en “Of” hangt af van de keuzes van de partijtop.
2. Drie suggesties voor “Hoe”: Doe als Karel Dillen (verjonging), Doe als de huidige maatschappij (meer Girlpower mét een mening), Doe meer democratisch (meer vertegenwoordiging van verschillende meningen in het hoogste bestuur)
Vanaf hier stopt de objectiviteit en moet iedereen zijn eigen analyse maken. Voor zij die het willen weten, mijn analyse:
De “suggestie” is duidelijk, er moet “Jonge Girlpower mét mening Vertegenwoordigd zijn in de hoogste partijtop”. In tegenstelling tot mijnheer Dillen die geciteerd wordt meer oog te hebben voor het doel dan voor zichzelf, lijkt dit sterk op een reclameslogan voor de verkiezing van Morel in het Vlaams Belangbestuur. Of beter gezegd, de teleurstelling om net niét in dat bestuur verkozen te zijn geweest. Het zou alleszins de uitzonderlijke motivatie van mevrouw Morel verklaren om op een ‘Cordon-Mediatique-website’ haar verhaal te doen…
Ik wens u veel succes in uw verdere politieke carrière mevrouw Morel,
Met vriendelijke groet,
Tom Vansteel
PS: Nog een politieke bedenking; Wie openlijk suggesties geeft voor nog ongenomen beslissingen is er zelf niet van overtuigd dat de bevoegde mensen de juiste beslissingen zullen nemen. Is dat geen contrast met de boodschap dat iedereen van het Vlaams Belang op 1 lijn staat, en bijgevolg schadelijk voor het imago van uw eigen partij?
5. Dirk Coorde Zegt:
11/01/2010 om 01:30
Madame Moreels,
Quantumsprong? U bedoelt, een quantumsprong voor u en voor u alleen. De door u gebruikte argumenten zijn te doorzichtig : ze dienen slechts om uzelve te promoten.
Voorts ga ik akkoord met de laatste zin, geschreven door dhr. Marc Steen.
6. Marc Steen Zegt:
11/01/2010 om 00:44
Mevr. Moreels U een eenvoudig partijlid! Dat lijkt me toch op zijn minst een understatement.
In een ding heeft U wel gelijk nl dat partijen KMO geworden zijn waar de financiële belangen door bijdragen per stem veel belangrijker geworden zijn dan de ideologie. Wat na de Agusta affaire een goede zaak leek is ontspoord en moet nodig bijgestuurd worden
Tenslotte heeft U inderdaad gelijk dat Uw partij niet op sterven na dood is Helaas.

Geen opmerkingen: