dinsdag 12 januari 2010

GODSDIENST VAN VREDE PRAKTISCH

.




.






GODSDIENST VAN VREDE PRAKTISCH






Liefelijk landschap in de
Vlaams Ardennen A.D. 2015


Hier volgt een nieuws-flash die op de Rode BRT geen schijn va kans maakt. Wegens niet welgevallig aan de kunstmatige slaap waarin de kijkers gewiegd moeten worden. Dat in de Morgen van vandaag (of is het eerder de Vandaag van morgen?) staan de laatste tijd, die ik de ‘na-Lucas Vander Taelen-Openbarings-tijd’ zou willen noemen, steeds verbazender stukjes te lezen.

Onderstaand artikel zou evengoed uit het “Parochieblad’ kunnen komen…

Maar geen nood : Smetje (van dat Gazetje) met zijn slippendrager (? of eerder zijn antipode? want twee varkens die willen slobberen uit dezelfde trog, daar komt narigheid van) Walter Pauli als een kartonnen kruiser Potemkim om de sfeer aan te scherpen : ze zijn er nog! En hoe! De tanker moet kunnen keren, en daar is plaats voor nodig! Veel plaats! Voor men inziet zich van vijand vergist te hebben…..

Over de toelichting, dat de Islam-politie in Egypte op een serieuze manier de daders van Christen-honden opspoort, hebben wij wel een beetje argwaan. Opsporen voor vorm, zeker!? De daders hebben immers alleen maar de wil van Allaah uitgevoerd….


Zes christenen en een bewaker gedood voor Egyptische kerk

Moslimfanatici hebben voor een kerk in Opper-Egypte zes koptische christenen en een islamitische bewaker doodgeschoten. Negen andere mensen raakten gewond toen drie mannen uit een voorbijrijdende auto het vuur hadden geopend op de gelovigen. Het was de zwaarste aanval op koptische christenen in Egypte in tien jaar.

Doelwit
Bisschop Kirollos vertelde aan het Duitse persagentschap dpa dat hijzelf vermoedelijk het eigenlijke doelwit was van de moordenaars.
De geestelijke verklaarde dat hij tegen 23 uur na de mis voor het orthodoxe Kerstfeest met zijn auto van de kerk was weggereden. Hij merkte op dat een wagen hem volgde en keerde terug.

Schoten
Toen hij aan de achterdeur van het gebedshuis aankwam, schoten zijn achtervolgers op een groep leerlingen van een middelbare school, die voor het gebouw een praatje maakten. De bisschop verklaarde dat hij de mis uit veiligheidsoverwegingen op een vroeger tijdstip dan gepland had gehouden.

Verkrachting
In de provincie Kena was het in november al tot geweldplegingen op christenen gekomen, nadat een koptische jongere was opgepakt op beschuldiging van de verkrachting van een moslimmeisje. In veiligheidskringen in Kena verluidde dat de naam van de hoofddader van de aanval bekend is. De politie speurt nu met alle middelen naar hem en zijn twee medeplichtigen.

Militaire kazerne
"In Nag Hammadi zijn intussen zoveel politieagenten de straat op, dat de stad er uitziet als een militaire kazerne", zei een waarnemer. In januari 2000 hadden moslims in de Opper-Egyptische plaats al-Kosheh na een gevecht 21 koptische christenen gedood. (afp/ in DM)

Geen opmerkingen: