zaterdag 16 januari 2010

HET VUUR DAT VAN BINNEN BRANDT

.















.

HET VUUR DAT VAN BINNEN BRANDT






Dat Joenk en Nonkel toen, maar nu
Roosie bij Nonkel Siegfried op schoot.
En neen! Dat daar (bij hem)
was geen revolver!






Als U het nog niet mocht weten, bepaalde vrouwen kunnen gevaarlijk zijn! Als ze dan, zowel qua inhoud als qua verpakking aangenaam overkomen, dan zijn ze zelfs levensbedreigend! Voor tegenstanders. Niet voor medestrijders. Hoop ik….
Ik schat haar sympathisanten na vandaag met 50 % toegenomen, en haar kankeraars met 50 % afgenomen. Aantal onverschilligen: geen!
Heb dank, O Nonkel Siegfried, dat U ons Roosie uitvoerig aan de tand (en nog wat) hebt gevoeld, want die kleine ¾ uur waren een festijn voor ons Vlaming-zijn. Net één hapering, niet één twijfeling, niet een enkele keer met de mond voltanden gestaan tegenover een monument als Siegfried Bracke : ge moet het maar doen! De zeemzoet gebrachte, maar venijnige vragen werden met de glimlach en zonder nadenken spontaan beantwoord! Ik had zelfs de indruk dat Roosie de ervaren rot nog spaarde. Dat kon je zien aan de pretlichtjes in haar ogen. Wonder boven wonder (maar we weten dat Bracke een heer is) mocht ze telkens, zonder onderbroken te worden, wat een vaste huisregel is bij de BRT als men tegenover ‘Blokkers’ staat,, uitspreken…Zelfs aan een verrassend ‘ondeugend’ filmpje uit haar jonge vlegeljaren, die menige volwassen vrouw zou doen blozen, werd volmondig toegegeven: ‘Ja, dat was ik, en zeg dat we toen plezier gemaakt hebben’….Ja, Nonkel, wat doe je daartegen….Lap de zure pruim der Tjeven-Vorstin hetzelfde en je wordt de ogen uitgekrabd!
En de stoere binken-boven-binken van haar partij Vlaams Belang, die onlangs publiekelijk verklaarden dat ‘de lucht opgeklaard was’ toen zij haar hadden buiten gebonjourd : met al hun overkokend testosteron, verre van die te verketteren, werden ze met stroop aan hun baard op een nooit meer te evenaren piëdestal getild! Zeg nu zelf : dat kan alleen tussen kameraden waar het Heilig Vuur van binnen brandt!
De eerste (lage) ringmuur van de on-inneembare Rode Burcht BRT (*) is genomen. Nu even pauzeren, en dan van langs binnen de verovering verder zetten : Roosie dat moet je kunnen! Met de minuur gaat Uw prijs omhoog en ik was nu graag een vliegje geweest op het plafond bij de Bruno aan huis. Misschien een SMS-je aan het sturen naar die bengel, die je toch bent! (Zucht van verlichting) JaJa, ons Koninginnestuk houdt stand! En weer die brede ‘smile’ als van een coach die ziet dat zijn spelers stilaan het veld beheersen….
Zeg Roosie, als je die BRT-zonnekloppers (ik had bijna nietsnutten geschreven) hebt binnen gedaan, vergeet dan niet dat het Grote Werk nog moet beginnen! Je moet de Jos Gheysels nog in zijn kruis kunnen grijpen. Hij is toch tegen kruisen, en zal er dus niet kwaad om zijn…die ouwe snoeper! Grijp hem, maar knijp hem zacht, want het is geen man met ballen, maar een man met mottebollen op die plaats. En die zal hij voortaan hard nodig hebben om zijn cordon te preserveren.
O ja, en spaar ons Carolientje, dat kind. Ze heeft het altijd goed gemeend, er zat geen gram kwaad in. Moest U die in de armen kunnen sluiten (symbolisch is ook goed) dan ligt meteen de Kust en de Limburg aan Uw voeten, en alles wat daar tussen ligt…
Wat ik wel graag binnenkort zou meemaken, is dat U de Vette Vis inlijft. In Uw Partij, wil ik zeggen. Niet in Uw bed! Die zit zich nu op het eigenste moment waarschijnlijk op de vingernagels te bijten van de zenuwen. Beloof hem desnoods het eerste Presidentschap van de Republiek Vlaanderen, dat zal zijn eigendunk strelen. Dan voelt hij zich even verheven als Haiku Herman. Kan niet erg zijn, het schept geen verplichtingen, want van gebroken beloften weet die man alles!
Waar U wel moet van afblijven, is van de Partij der Kolossale Woordbrekers. Maar dat hoef ik U niet voor te zeggen, daar weet U uit Uzelf. Voor hen huurt U best de boot in die Le Soir een tijdje geleden op het oog had. Deze met een losse bodem.
Voor Fiston De Croo wil ik U wel waarschuwen. Die is als Cassa Nova in staat om vrouwen in te pakken als kerskadootjes. Moest hij U dus ooi inviteren om samen op de koffie te gaan bij de Sex-en Coburgers: niet doen, meisje! Daar liggen voetangels en schietgeweren, en U zou de eerste Vlaminge niet zijn die, na kennismaking met het Hof, onder de groene zoden zou belanden. De jonge Lucrèse Billemont uit Veurne, die men (onschuldig) aan haar 20 jaar, in haar witte trouwjurk, tegen de muur heeft gezet…dacht ook dat er rechtvaardigheid bestond in dit land. Haar enige misdaad was de verkeerde te hebben lief gehad. Evenzo Irma Laplasse uit Oost Duinkerke, die na 40 jaar haar doodvonnis omgezet zag in levenslang. Twee keer had Charel Sex-en Coburg gratie kunnen verlenen, maar hij had telkens, net als Boer Bavo, andere katjes te knijpen…
Ik zou zelfs zeggen: doe lijk de Franse Koningen! Neem een voorproever in dienst! En huur, op Staatskosten, een koppel body guards! Want zit ge nu als individu wat minder in het vizier van de immugranten-populatie, gij begint echt gevaarlijk te worden voor het Establishment! Ooit al gehoord van Sneeuwwitje en de boze stiefmoeder? Hang dan naast de spiegel die U iedere morgen gebruikt de foto van de Dames Onkelinx en Milquet. Dan heft U, anders dan Sneeuwwitje meteen twee boze heksen-stiefmoeders om voor bang te zijn….
Maar gij zijt nog jong en het leven lacht u (eindelijk weer) toe. Hoog het glas en van harte bedankt voor al wat U voor ons al gedaan hebt, en nog zult doen!
Ad multos Annos!

(*) En zeggen dat de Flamingant Luc Vanden Brande daar baas wordt! Hij is wel niet meer de Jonge Vlaamse Leeuw die met zijn hond de tanden spelenderwijze zette in het Waalse kieken – maar toch! Ze zijn daar in de BRT nog niet aan de nieuwe patatjes! Geslonken werkingskosten en een (halve) Tjeef aan de top….

Geen opmerkingen: