dinsdag 5 januari 2010

IJZERFRONTERS OPNIEUW ONDER HET JUK

.



IJZERFRONTERS OPNIEUW ONDER HET JUK

Nog niet overtuigd, Lauwen van de tot schande verworden IJzerbedevaart maar ook van de Niauwe Vlaamse Alliantie, onder leiding van de Vette Vis? Brothers in Crime, als U het mij vraagt!

Als destructieve krachten van de Vlaamse zaak, alle twee, hebben jullie in de destructieve krachten van de CVP, thans verdomd zelfs tot CD &V herdoopt, waar de V staat voor Vlaams, jullie meesters gevonden.

Vlaanderen, die nog nooit zo dicht heeft gestaan bij zijn enige streefdoel, Zelfbestuur, de droom der Oude Fronters van de Grote Oorlog, moet immers weer in ’t gareel gebracht worden. En wie deed dat beter dan zij, de Tjeven met de Gespleten Tongen, zonder dewelke de Belgica al bijna twee jaar zou opgehouden hebben te bestaan! Zij zouden niet toetreden tot een nieuwe federale regering, en ipso facto aan de wereld getoond hebben dat het hen menens was….Vlaanderen had vrij kunnen zijn!

Walter Baeten, de vorige voorzitter, moet beschikt hebben over voor-informatie, zodat niet hij, maar zijn opvolger de schande zou moeten dragen. Typische politieke soelentrekkerij….

Vlaamse vrienden, is het nu genoeg geweest? Nadat Uw onkunde bewezen is (nog 1500 bedevaarders!) ruimt dus nu de baan voor de Overtuigden. Geef ons ons monument terug, waar gij ons van hebt weggejaagd. De IJzerwake in Steenstraete mag, kan en moet bewaard blijven, maar ‘Kaaskerke’ moet terug heroverd worden. Wij hebben daar niet alleen het eerstgeboorte-recht op de weide, maar de toren zelf werd gebouwd met de luttele spaarcentjes van de brave Vlaming. Van de PAX-poort zullen we maar zwijgen, zeker, om geen onzalige belse doofpotten te ontsluiten.

HIER LIGGEN HUN LIJKEN ALS ZADEN IN T ZAND
HOOP OP DE OOGST O VLAANDERENLAND;



Onsterfelijke woorden van wijlen Berten Pil, na 4 jaar vrijwilliger aan de Ijzer. ‘’t Pallieterke bracht onlangs hulde aan zijn overleden weduwe) en bracht bij ondergetekende de nodige correctie, omdat hij verkeerdelijk in de mening verkeerde dat de woorden op de PAX-poort van Cyriel Verschaeve waren….



Bij ANGELTJES vond ik de détails van de schande en van het Judasgeld dat jullie van het IJzerbedevaarttcomité door de belse Staat (via de Vlaamse Parochieraad) in het verleden werd toegestopt. Ge moest het geweten hebben, dat jullie slechts gebruikt werden als nuttige idioten, en tot zolang het nodig was. Hetzelfde overkwam de IJzersoldaten aan het front, die gaven zelfs hun leven, maar die hadden tenminste de verdienste dat ze iets voor Vlaanderen gepresteerd hadden, wat van jullie niet kan gezegd worden. Jullie hebben het belgisch loon gekregen voor bewezen diensten :de ezelsstamp!

Och Ja! De rangen sluiten….de hand van de Overtuigden drukken : het zal zeker teveel gevraagd zijn?

Jullie hebben één (1) jaar respijt gekregen, want in 2010 krijgen jullie voor de laatste keer de afgesproken aalmoes van € 150.000,- die nog altijd evenveel waard zijn als 6 miljoen oude frankskes. Daar kunnen jullie nog een beetje boter mee kopen, maar dan is het uit. Onherroepelijk FINITO….Naar linkx-progressieve gewoonte zal er wel niet veel gespaard zijn, zodat jullie, platzak tot op de bodem, op 1 januari 2011 veroordeeld zijn tot de bedelstaf. Proficiat! U had beter die van IJzerwake aan de helmstok gelaten, dan had Schauvlieghe nu geen reden gehad om op basis van terugloop, haar standpunt te herzien. Integendeel zelfs!


Vraag voor ANGELTJES. De Matheüs Passion : ‘ O hoofd vol bloed en wonden ‘ zou een passend muzikaal intermezzo kunnen zijn, als begeleiding bij dit heerlijk nieuws. Of als U wilt : de oude Dies Irae, Dies Illa uit het Requiem van Mozart. Maar dan in een iets vlugger en opgewekter tempo, maar, per favore….FORTISSIMO…

Hier dan de tekst van de waakhond bij ANGELTJES, die inderdaad nu eenmaal ALLES ZIET, HOORT en RAPPORTEERT, waar Vlaanderen recht op heeft. Ik groet hen! Notabene: die schimpscheut over de French Cancan vind ik net iets te over! Persoonlijk zou ik geschreven hebben : ‘En de Jef zal voor ons geen commissies nie meer doen, op zijn klein veloke, op zijn klein veloke…..maar dan met ingedrukte repetie-toets herhaald tot in ’t oneindige.


Het IJzerbedevaartcomité, de drijvende kracht achter de jaarlijkse Ijzerbedevaart, krijgt vanaf 2011 - en dat zeker tot 2015 - geen werkingssubsidies meer van de Vlaamse overheid voor het organiseren van activiteiten. Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) beslist op basis van negatieve evaluatierapporten. Het IJzerbedevaartcomité roept vooral CD&V tot de orde. Dat meldt De Tijd op haar website.

Monumentenzorg
De vzw 'Bedevaart naar de Graven aan de IJzer', kortweg 'IJzerbedevaartcomité', kreeg de voorbije jaren subsidies in het kader van monumentenzorg. Die subsidies blijven behouden, maar zijn louter bedoeld voor de conservatie van het Vlaams Memoriaal, de 'IJzertoren'.

Het comité kreeg de voorbije tien jaar echter ook subsidies voor het organiseren van activiteiten in het kader van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Het bekendste voorbeeld is de IJzerbedevaart.

Net voor het kerstreces besliste Schauvliege om die subsidies tijdens de volgende beleidsperiode (2011-2015) niet langer toe te kennen.

Dat gebeurde op basis van negatieve evaluaties van de administratie, van een 'visitatiecommissie' en tot slot van een externe beoordelingscommissie.

Hoogst twijfelachtig
Paul De Belder, die het slechte nieuws te horen kreeg amper een dag nadat hij op 22 december tot voorzitter was verkozen van het IJzerbedevaartcomité, vindt de argumenten voor de niet-subsidiëring "hoogst twijfelachtig, soms totaal onjuist en subjectief", schrijft hij in een brief aan de sympathisanten van het comité.

"We verliezen in één klap alle werkingsmiddelen - 150.000 euro per jaar - om de boodschap van het Memoriaal van de Vlaamse Ontvoogding (Vrede, Vrijheid, Verdraagzaamheid) uit te dragen", luidt het. (belga/vbd)
@ Het Laatste Nieuws
Wie zal nu de uitvoering van de French Cancan betalen ?

Geen opmerkingen: