zondag 31 januari 2010

IN GODSNAAM GEEN ALLAH MEER

.




.












IN GODSNAAM GEEN ALLAH MEER




Het ijzer smeden
als het heet is….



Zoals alle moderne ‘scripts’ begint dit verhaal ook ergens midden in. Om vervolgens met ‘flash backs’ af en toe te worden onderbroken. En, wat nieuw is, met brokstiukken van de ‘story’ naar het einde toe, ‘end-flashes’ genoemd. De Amerikaanse film-industrie is razend enthousiast over deze nieuwe vondst, die, zegt ze, ‘een nieuwe mijlpaal voor de toekomst is’. Derhalve stromen de royalty’s reeds royaal toe.
De finesse van de vondst schijnt hierin te bestaan, niet dat de spanning zou wegvallen, maar juist het tegendeel, dat de spanning geîntensifiëerd wordt. De lezer/kijker wordt om zo te zeggen een blik in de toekomst gegeven, wat hem een gevoel van goddelijkheid geeft. Het is inderdaad slechts aan de goeden gegeven om in de toekomst te kunnen kijken.
Bovenal zal het verhaal godsdienst-neutraal zijn en bijgevolg aantrekkelijk voor de grootste godsdienst fanaten als voor de godsdienst-loochenaars. Bovendien zal de kledij der vrouwelijke medespelers volledig in overeenstemming zijn met de strengste zedelijke voorschriften, zodat de knipoog in de titel ‘In Godsnaam’ zelfs het Vaticaan zal welgevallig zijn.
Wat echter van meet-af aan als een paal boven water staat, is het regie-contract met de rechten. Dat bestond al, nog voor die naïeve journaliste van de TeeVee in de val werd gelokt, en aldus midden in het verhaal met grote bombarie binnenviel, zoals gepland.
Om de spanning op te bouwen, wordt ons nu in de eerstvolgende dagen een blik in de toekomst gegund. Deze nieuwe ‘act’ staat onder de kundige leiding van de rechtskundige zowel in de sharia-wetgeving als in de Westerse, de Heer Abderrahim Lahlali. De Heet Halali-Halalo (schuilnaam) zal in het verhaal optreden zowel in het zwarte habijt-met-wit-befje van de Advocaat, als in het hagelblanke habijt van een Oosterse Sjeik.
Na de voorstelling van de personages (rolfilm) volgt hier nu de in-blik. Door het nogal drastische optreden van Meester Halali-Halalo zult U voorlopig moeten kijken alleen met Uw geestes-oog.

Gents moslimkoppel stelt VRT in gebreke
• zaterdag 30 januari 2010
• Bron: belga
• Auteur: llc in De Standdard


Linsy Daman en Abdelali Yagoub stappen in het huwelijk: op basis van valse gegevens, blijkt nu. vrt
GENT - Linsy Daman en Abdelali Yagoub, het koppel uit Sint-Amandsberg dat werd opgevoerd in de eerste aflevering van "In Godsnaam" op Eén, stelt de VRT en de Gentse schepen van Burgerzaken in gebreke. Yagoub gaf voor de camera toe dat hij problemen had met zijn papieren.
Linsy Daman verklaarde in de aflevering dat haar echtgenoot onder een andere naam heeft gewerkt en dat hij heeft gelogen over zijn geboortestad. Na de uitzending kondigde de Gentse schepen van Burgerzaken, Catharina Segers, aan dat er een nieuw dossier wordt geopend rond het huwelijk. "Dit komt zo goed als zeker voor de rechtbank", liet ze optekenen.

De advocaat van het koppel, Abderrahim Lahlali, laat zaterdag weten dat hij zowel de VRT als de schepen in gebreke stelt. "Ik heb de VRT verzocht mij alle videobeelden en alle andere bijkomende communicatie over te maken", zegt Lahlali in een mededeling. "De beelden mogen op geen enkele wijze meer worden verwerkt, uitgezonden of verspreid."

Ook de schepen van Burgerzaken wordt in gebreke gesteld omwille van haar "ongeoorloofde uitlatingen". "De uitzending en het commentaar van de schepen hebben mijn cliënten onherstelbare morele en materiële schade toegebracht", aldus Lahlali. "Hun levenskwaliteit en het recht op een menswaardig bestaan is op onherroepelijke wijze aangetast."

Aangezien wij, net als Meester Halali-Halalo staan op de levenskwaliteit en het recht op een menswaardig bestaan, uiteraard aan de hand van een deftig ereloon voor wat betreft hemzelf, en een billijke vergoeding voor de beide betrokkenen (uiteraard!) wachten wij nu op de verschijning van de Burgerstrop van Gent, de Heer Terdale.


(wordt vervolgd. De volgende ‘act’ speelt zich af
in een Vrouwenvluchthuis, zonder nadere omschrijving van
tijd en plaats. Meester Halali-Halalo is vervangen door
Immam Nouredine, goede bekende van Interpol, daartoie speciaal overgevlogen uit
Algerie. Deze ‘act’ is niet geschikt voor
Gevoelige Kijkers.)

(Weer de volgende ‘act’ zal zich afspelen op de luchthaven van Algiers.
Vraag: komt hij er in?, of komt hij er niet in?
Of worden zij, samen, statenloze?)

Het derde vervolg zal dus weg van de toekomst, teruggaan naar het verleden.
Zij trouwden volgens de Islam (na 11 dagen) en pas maanden later voor de belse wet.
Vraag: worden zij vervolgd? Uitgewezen?
Of worden zij door de Keuning ontvangen?

Geen opmerkingen: