zondag 10 januari 2010

IRAN WIL HITLER TERUG

.


.











IRAN WIL HITLER TERUG




Iran wil schadevergoeding voor Tweede Wereldoorlog





De Standaard ‘zaterdag 09 januari 2010)



Dat Mammoet Amaai-dien-is-zat, wat voor mij de perfecte vertaling is voor de Iraanse president Mahmoud Ahma-din-ejad, ziet het historisch wel zeer groot. Wat eigenlijk, sedert zijn geboorte, en gezien zijn afstamming, altijd al in de lijn der verwachtingen heeft gelegen. Immers, (hoe zou hij anders gekerstend zijn met de doopnaam) de naam MAMMOET, het voorhistorische grootste dier ter wereld, gekregen hebben!? Bij de Apachen, dat andere Indianenvolk, zou hij ‘Gebroken Pijp’ geweest zijn. Moest hij van Berlare afkomstig zijn, dan zou hij Napoleon geheten hebben….

De tijden, zo denkt de man, zijn er rijp voor. De vroegere tegen-natuurlijke vrienden, Good Old England/Uncle Sam + de Sovjetsnorren onder Vadertje Stalin zijn verzwakt en doodziek, dus heb ik er alle baar bij om voortaan openlijk partij te kiezen voor wijlen Nonkel Dolf. Het is misschien wat aan de late kant, maar onder de leuze ‘zijn vijanden zijn ook mijn vijanden’, kan het Allaah’s glorie (en de mijne) alleen maar ten goede komen. Baat het niet, zo schaadt het niet! Als er maar onrust kan gestookt worden. Desnoods door de doden te doen verrijzen!

Zou die man, zoals zijn collega’s de Oude Egyptenaren, katten houden? Die worden ook met hun snuitje in de eigen pis gewreven, om het ze af te leren…

Moet zo nodig eens grondig uitgespit worden! Want de verering van de kat, heeft bijvoorbeeld aan de Tempeliers het leven gekost. Die werden namelijk beschuldigd van afgoden-verering, doordat hun kloosters en abdijen zwart zagen van de katten. ‘Bij de Egyptenaren geleerd’ was hun verdediging, zonder erbij te specifiëren dat die beestjes gehouden werden om ratten en muizen te verdelgen…Want die hielden, waarom precies wisten ze niet, of zegden ze niet, de zwarte pest onder controle .Zo waren die katten in feite hun geheim wapen, en dat geheim namen ze mee in hun graf. Want nadat de laatste der Grootmeesters door Philips de Schone (weer hij!) in 1307 op de brandstapel stierf, werden overal de katten uitgeroeid. En zie…enkele decennia later werd Europa gehalveerd door de zwarte pest….

Wat er ook van zij : de pil van Mammoet Amaai-dien-is-zat moet bitter smaken bij de Glorie-rijke Overwinnaars van WO II….Zeventig jaar na datum de rekening gepresenteerd krijgen! In het verleden zijn er oorlogen voor minder uitgevochten!
JaJa! Het perfide Albion krijgt een koekje van eigen deeg…. Persoonlijk zou ik ‘pitsen’ noemen. In schoon Nederlands; venijnig stoken in de hoop een overtrokken reactie los te weken….Nonkel Dolf en de Japkens zijn door zulk ‘gepits’ betrokken geraakt in WO II, alhoewel zij zelf ook specialist waren in deze kunstrichting.

Ziehier wat De Standaard vandaag wereldkundig maakt.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft opdracht gegeven tot het samenstellen van een panel dat moet onderzoeken hoeveel schade Iran heeft opgelopen door de invasie van geallieerde troepen in 1941. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wil het regime schadevergoedingen eisen.
Volgens Ahmadinejad heeft Iran flink geleden onder de invasie van Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het heeft daar nooit een compensatie voor gekregen, zegt de president nu.

De Britten en Sovjets vielen Iran eind augustus 1941 binnen om de Iraanse olievelden veilig te stellen en toevoerwegen te creëren voor de Sovjet-Unie. Het Iraanse volk leed onder de invasie, omdat voedsel en kleding schaars waren, en de prioriteit bij de geallieerde troepen lag.

Ahmadinejad eiste zaterdag niet alleen een schadevergoeding voor de Tweede Wereldoorlog, maar ook voor schade geleden tijdens de Eerste Wereldoorlog, voor de westerse steun aan de voormalige Pahlavi-dynastie en voor de westerse vijandigheid tegen Iran sinds de Islamitische Revolutie in 1979.

Geen opmerkingen: