zaterdag 30 januari 2010

KAN IK HELPEN OOM AGENT ?

.





.












KAN IK HELPEN OOM AGENT ?



²1

NIEUWKUIS of STORTPLAATS

Waarde Vriend Agent,

Eigenlijk ben ik lijk iedereen, zo erg graag zien we de agenten niet. Dat is niet eens persoonlijk. Ik hoor dat zelfs van mensen uit Uw eigen korps, als ze in burger zijn, wel te verstaan. Dat afstandelijk gevoel is niet ingegeven, omdat U zich, in uniform, metershoog verheven voelt boven Uws gelijken, wij dus, maar omdat jullie, noodgedwongen weliswaar, ons zo dikwijls lastig vallen met bagatellen. Parkeer-zonden allemaal, als het ware dagelijkse zonden die we in vroeger tijden zelfs niet eens moesten biechten.

Ach ja! Al die flitspalen en die regelneverij rond scholen, is ook jullie wens niet – maar wat wilt U? Jullie schrijven, en wij betalen. Het werk is mooi verdeeld en iedereen is gelukkig.

Kom dan maar eens zien hoe pekel-zondaars meestal aangepakt worden in Italië. Uiteraard, niet als de chef er op staat te kijken. Maar wees gerust : de scherpe snijdende fluitstoot die U verwittigt voor er geschreven wordt, stemt U milder voor de sterke arm der Dienaren van de Wet. Alleen recidivisten wagen zich nogmaals – maar dat is dan de druppel die de beker doet overlopen!
Ja! “t Zijn Italianen onder mekaar, da’s waar! Maar hier zijn geen bordjes nodig van ‘Als U mijn plaats neemt, neemt U dan ook mijn handicap?’…of ‘Wees een heer in het verkeer’.

Dus Oom Agent, precies op de eigenste ogenblikken waarop ik schreef dat de Overheid die U in de steek laat moest verbannen worden, en de criminelen ten schande gemaakt in de ogen van hun gelijken, om daarna uitgewezen te worden, precies op dat ogenblik eisten jullie weer eens een groot gewetensonderzoek. Omdat weer eens van jullie koelbloedig met een oorlogswapen was neer gekogeld, alleen maar omdat hij bepaalde criminelen wilde vatten.

Met jullie politiek neutrale woorden zeggen jullie hetzelfde als ik, namelijk : "Voor ons is de maat vol. De overheid moet drastische maatregelen nemen om het geweld in te dijken. Zero tolerance, een lik op stuk beleid, snelrecht en bijzonder zware straffen.

Ik zou zeggen: Oom Agent, dat is de nagel op de kop – maar jullie vergeten wel te kloppen op die nagel….Het is jullie bla-bla die zal gevolgd worden door tegen bla-bla, waarvan het spreekwoord zegt dat ze dronken een glas, pssten een plas en lieten alles zoals het was.

Oom agent, willen jullie een ludiek maar scherp-snijdend zwaard om op staande voet de knoop door te hakken? Wel, neem ‘en bloc’ voor iedere Oom Agent bij jullie aangesloten, een gratis steunkaart bij het Vlaams Blok/Belang. Doe dat met veel feestgedruis en klaroengeschal : voorwaar ik zeg U: CNN staat te springen om te mogen filmen!

Resultaat: jullie onbekwame (corrupte?) Overheid kan niet verder dan de handdoek in de ring te werpen – en dan nemen jullie het Gezag over. Laat me schrijven ‘hard maar rechtvaardig’ – en zorg dat het schorrem, bekleed met pek en veren, het land uitgejaagd wordt. CNN zal niet weg te slaan zijn!

Wacht niet op de Rechters. Het zijn meestal Krommers!

Wedden, Oom Agent, dat Uw voorbeeld heel, heel inspirerend zal zijn voor Uw collega’s overal te lande? Misschien zelfs nog meer daar buiten!?

Vergeet daarbij ook niet, Oom Agent, dat hun ‘eer’ voor die bruine criminelen niet toelaat openlijk vernederd te worden in die middeleeuwse schandblokken. Jullie niet laten afleiden, hoor, anders krijgen we burgeroorlog met brandende voertuigen in al onze steden! Goed op voorhand de scenario’s ineen steken – CNN zal hier blijvend hun tenten opslaan, en dus bijtijds de hulp van het Leger inroepen. Zodra Cremo denkt stemmen te winnen, zendt hij hele divisies!

Eenmaal de orde en regelmaat terug gekeerd, overgaan tot de volgende ronde van ‘voorkomen is beter dan genezen’. Te dien einde, Oom Agent, kunnen jullie gerust (zonder vergoeding) mijn procedé toepassen : We watch your money’. Want zonder de moneten, Oom Agent, gaat zelfs een amateur-gangster niet op pad.

O Ja! Eenmaal zo ver gekomen, bestaat er geen verplichting Uw lidkaarten van het Vlaams Blok/Belang te vernieuwen. Ik zou wel vragen het eerste exemplaar, te laten vergulden, zoals men doet met een ‘Gouden Schoen’, om ze allemaal samen in jullie dienstlokaal, goed zichtbaar, tegen de muur te hangen. Liefst met een waakvlammetje voor. En een jaarlijks Feest ter Herdenking…..

Jullie kunnen natuurlijk ook blijven aanmodderen. Maar ik weet niet of al jullie neergekogelde, neergestoken en afgeranselde collega’s dan nog équipe met jullie zullen willen lopen.

Hou er echter de moed in! Als jullie eindelijk genoeg klop zullen gekregen hebben, kunnen jullie misschien solliciteren naar de betrekking van politie-man in dienst van de halve Maan. Maar dan zijn de criminelen die jullie nu het leven lastig maken, jullie directe Oversten!

Maar Oom Agent, we leven in een vrij land, voorlopig toch, en jullie kunnen doen wat jullie het liefst willen. Kloppen of geklopt worden.



Agent neergeschoten na overval, daders verschansen zich in huis in Laken
DM UPDATE In het centrum van Brussel is vanochtend een agent neergeschoten na een overval op een wisselkantoor. De agent zou zwaargewond zijn, maar verkeert niet in levensgevaar. De daders, die geen buit zouden gemaakt hebben, zijn nog voortvluchtig en zouden zich verschanst hebben in een huis in Laken.

Vanochtend is een overval gepleegd op een wisselkantoor in de Adoplhe Maxlaan in het centrum van Brussel, vlak bij het Brouckèreplein. Daarop heeft een politiewagen de achtervolging ingezet op de wagen van de overvallers.

Zwaargewond
Een tweede politievoertuig van een andere patrouille probeerde de wagen tegen te houden ter hoogte van de Antwerpsesteenweg, maar de gangsters openden onmiddellijk het vuur. Een van de agenten kreeg drie kogels in het been en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. "De agent werd inderdaad drie keer in het been geschoten met een kalasjnikov", zegt Henri Bontijnck van de politievakbond VSOA. Hij bezocht zijn collega zaterdagmiddag in het Brusselse Brugmanziekenhuis. "Mijn collega kreeg onmiddellijk morfine toegediend en wordt in de komende uren geopereerd." De agent verkeert niet in levensgevaar.

Verschanst
De overvallers zouden zich nu verschanst hebben in een huis in de Wauthierstraat in Laken, maar meer details daarover ontbreken nog. De politie is massaal aanwezig en heeft de woning omsingeld. Ook het speciaal interventieteam is ter plaatse. Een helikopter is ingezet.

Politievakbond: maat is vol
Politievakbond VSOA vindt dat de maat vol is na deze nieuwe schietpartij met overvallers in het Brusselse. "Straatbendes die ongestoord terreur zaaien, daders die onmiddellijk worden vrijgelaten, politieambtenaren die het slachtoffer worden van vuurwapengeweld. Het zijn de trieste kenmerken van een regio waar gangsterisme, geweld en wetteloosheid de bovenhand lijken te halen op de openbare orde", schrijft VSOA in een mededeling. Het gaat om de derde schietpartij op de politie in het Brusselse in enkele weken tijd. VSOA vraagt harde maatregelen.

Zero tolerance
"Voor ons is de maat vol. De overheid moet drastische maatregelen nemen om het geweld in te dijken. Zero tolerance, een lik op stuk beleid, snelrecht en bijzonder zware straffen." (belga in DM 14u35

Pssst

Even terugvallen op Saab en Spyker Cars N.V in het God-vergeten Zeewolde. Als illustraite van wat de kracht van één enkel individu kan bereiken. Niet dat ik zeker ben dat Victor Müller ‘Ons Heer bij de benen heeft’’ (=de Redder des Vaderlands) maar omdat zo’n man inspiratie geeft voor een heel leger van ondernemers.
Moeilijk! Moeilijk! We hebben niet eens zo’n man om Opel Antwerpen te redden (wel de centjes, maar niet de durf), hoe zouden we dan een politieker in onze rangen vinden Opertaie ‘Nieuwkuis’ in goede banen te leiden?

Opertaie ‘Nieuwkuis’, dat is wat er nodig is! Afstomen, ontsmetten, uitborstelen en strijken…..

Geen opmerkingen: