vrijdag 8 januari 2010

LYNCH DE CHRISTENEN

.








LYNCH DE CHRISTENEN


DE NIEUWE BIBLIOTHEEK VAN ALEXANDRIE,
ALS DOEKJE VOOR HET BLOEDEN



Lynch de christenen!”
E.J. BRON - 07 JANUARI 2010


De Al-Azhar-universiteit (*) publiceert een boek ”Lynch de christenen!”
Je ”onttrekken aan de islam” en afgoderij (christenen) zijn volgens de meeste islamieten de grootste zonden tegen Allah, die bestraft zouden moeten worden met de dood door ophanging.


Niet in A.D. 632 (°Mohammed), niet in A.D. 732 (Poitiers, Karel Martel), niet in A.D. 1483 (Val van Constantinopel) maar in A.D..2010, nu dus, verschijnt in deze ‘Tempel’ van Islam-wetenschap, de oproep : DOODT DE CHRISTENEN !


Dat is de meest vreselijke beschuldiging die een toptheoloog van de Al-Azhar-universiteit zojuist tegen het christendom heeft geuit. Volgens de fundamentalistische islamitische visie kan alleen al het beweren dat ”Jezus de zoon van God zou zijn” politiek met de dood worden bestraft.

Het boek tegen de christenen, een brochure met een onderzoekend excuus, een ”Scientific Report”, draagt de handtekening van Muhammad Imarah, lid van de wetenschappelijke raad van de Al-Azhar-universiteit en van de ”Islamic Research Academy” van deze universiteit, de meest vermaarde in de islamitische wereld.

Het boek oppert, dat het christendom ”een politieke religie is” en dat dit bestreden moet worden. En de Egyptische krant ”Al Destoor” schrijft, dat Al-Azhar al heeft aangekondigd om Imarah te ondersteunen bij zijn aanval op het christendom. De Al-Azhar-universiteit is al vele jaren het centrum van het ideologische islamitische fundamentalisme.

Met haar vierduizend studenten, van wie duizenden uit meer dan honderd islamitische landen komen, is de Al-Azhar-universiteit niet alleen een soort Vaticaan van de soennieten, maar wordt ze ook door de geheime diensten van de halve wereld in de gaten gehouden.

Vanwege zijn steun aan het vredesproces met Israël werd Mahfuz het doelwit van scherpe kritiek uit fundamentalistische en Arabisch-nationalistische kringen. De verlening van de Nobelprijs in het jaar 1988 werd door de islamisten beschouwd als een provocatie van het westen. Een radicale geestelijke, de in de VS vanwege terrorisme tot levenslange gevangenisstraf veroordeelde Omar Abdel-Rahman, sprak in een fatwa een doodvonnis tegen de winnaar van de Nobelprijs uit. Op 14 oktober 1994, in de leeftijd van 82 jaar, raakte Mahfuz bij een moordaanslag levensgevaarlijk gewond, zodat hij onder voortdurende politiebescherming moest leven. Nagib Mahfuz bleef zich echter verzetten tegen de ideeën van een fundamentalistische islam en zette zich in voor een scheiding van staat en religie en voor een seculiere, democratische maatschappelijke orde.

Dat deed ook Naguib Mahfouz, de vader van de moderne Egyptische literatuur, die zich inzette voor betere relaties tussen moslims en christenen en zich energiek verzette tegen het aanvallen van kerken, het vermoorden van christenen of de verbranding van christenen in levenden lijve in hun eigen huis.

Naguib Ghobrial, voorzitter van de Unie van Egyptische mensenrechtenorganisaties, beschuldigde Imarah van het ophitsen tot lynchen. ”Imarah beschuldigt in zijn boek het christendom van ’Takfir’, afvalligheid en verraad van het monotheïsme, en dat christenen niets anders zouden zijn dan ’afgodendienaren’. ” De Takfir is het handelsmerk van het oproer, waarvoor de Egyptische president Anwar Sadat werd gedood. Ook de schrijver Salman Rushdie wordt nog steeds bedreigd met een doodsfatwa.

Suad Saleh, decaan van de faculteit voor islamitische studies van de Al-Azhar-universiteit, rechtvaardigde een fatwa (doodvonnis) tegen de tot het christendom bekeerde Hegazi ermee dat hij niet alleen de islam had verlaten, maar dat zijn vrouw op foto’s het evangelie in haar hand houdt. In de mystieke Takfir is het toegestaan om alle ”ongelovigen” te doden, inclusief moslims die niet volgens de sharia leven, en ook zelfs de kinderen.

Irak is het eerste antifundamentalistische islamitische land ter wereld waar in de grondwet het verbod op Takfir, de hoeksteen van de broedermoord van terroristen en antichristenen, is vastgelegd.

Ook de afgelopen week werden er Kopten, chaldese en nestoriaanse christenen door mensen van Al-Qaida vermoord. Onlangs werden er vele kerken door fundamentalistische woede verwoest. De aartsbisschop van Kirkoek bevestigde, dat er in Irak nog steeds een voortdurende ”etnische zuivering” van christenen plaatsvindt.

Bron:
http://dolomitengeisteu-dolomitengeist.blogspot.com/
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron


(*) Omdat deze benaming een belletje deed rinkelen, even bij Wikipedia te rade geweest….En jawel, hoor! Weer een hele mand vol onder de mat geveegde en nog te vegen gegevens door onze dames en heren HOERnalisten. Denk aan het ‘Bezoek aan Caïro’ van Mohbama. U zult dit ‘bezoek’ en die ‘rede’ aldaar nooit meer vergeten, als U kennis heeft van het ‘wat’ en het ‘waarom’, zoals de goede ouwe Wiki dat schetst..

Dit verhaal gaat terug tot de vernietiging van de Bibliotheek van Alexandrië (waarin, wordt gezegd, alle menselijke kennis sedert de oorsprong der tijden was verzameld, maar die door de Muzelmannen als…brandstof werd gebruikt voor hun centrale verwarming…) en de vernietiging van de bestaande…christelijke beschaving, een paar eeuwen nadat de aanhangers van de woestijn-bruut-pedofiel hun wereldheerschappij waren begonnen door een nieuwe hoofdstad van Egypte te bouwen Caïro….




Uittreksel.

De Al-Azhar Universiteit, of Al-Azhar Al-Shareef (letterlijk "De Edele Al-Azhar"), is een universiteit in Caïro, Egypte. Het is één van de oudste universiteiten in de wereld, gesticht in 988. De theologische faculteit, die met de Al-Azhar moskee verbonden is, geldt als één van de belangrijkste religieuze autoriteiten binnen de soennitische islam.
De bijbehorende moskee werd in 971 gebouwd om Fatima Zahra, een van de drie dochters van de profeet Mohammed, te eren.
De moskee werd gebouwd door Isma'ilieten, een sjiitische stroming binnen de islam die in het begin van de tiende eeuw het Kalifaat van de Fatimiden stichtten in wat nu Tunesië is. In 969 veroverden de Fatimiden de stad Fustat, de toenmalige hoofdstad van Egypte. Nabij die stad sloegen zij hun legerkamp op en bouwden daar een nieuwe stad: Al-Qahira of Caïro. Al-Qahira betekent 'de glorieuze'. De Al-Azhar universiteit werd zo dus onderdeel van de nieuwe stad.
Na de verovering en de verdrijving van de Fatimiden door Saladin werd Egypte onder de Ajjoebiden weer soennitisch en werd Al-Azhar ook soennitisch.
Tegenwoordig wordt Al-Azhar door de meest soennieten als de belangrijkste school voor de studie van de islam gezien. Haar oelema, of religieuze autoriteiten, gelden als de belangrijkste deskundigen op het gebied van de islamitische wet, de sharia.
Aan de universiteit wordt echter niet alleen theologie onderwezen, maar ook geneeskunde en techniek.
Imam Mohammed Sayyed Tantawi is thans de geestelijk leider van de Al-Azhar.
President Barack Obama bracht op 4 juni 2009 een bezoek en hield er een rede.

Pssst
Volgens mij is de Universiteit van Caïro er op vooruit gegaan…waar ze nog altijd verwijten dat ook de Christenen te vuur en te zwaard hun Geloof verspreiden….Nu lopen ze daar geen duizend jaar meer achter, maar slechts een paar honderd. Dat is namelijk de tijd dat het katholicisme het zwaard, de brandstapel en de galg hebben opgeborgen….
Er is dus nog hoop. Binnen vijfhonderd jaar, of meer, zal de Islam dat misschien ook doen.
JaJa! ‘Alle Menschen werden Brüder’ – just ‘wait and see’……….

Geen opmerkingen: