donderdag 7 januari 2010

MOHBAMA (kalft) AF

.













MOHBAMA (kalft) AF











Het Rijk van het Zwarte Wonderkind blijkt dus, wat te verwachten viel, van korte duur te zijn geweest…
Met enig leedvermaak (…niet veel, maar toch! Satan, ga weg van mij!) deze morgen bij Elsevier onderstaand artikel gevonden. Waarbij te onthouden valt dat op 2 November 2010 bij die dag met rode stift moet genoteerd worden. ‘Midterm Election Washinton DC’
Waarom vraag ik mij nu af hoe en wanneer de Oude Vermolmde Media daar zullen over berichten. Heb ik dan misschien reden om te twijfelen aan hun objectiviteit? Goed. We krijgen dat nieuws ooit wel. Waarschijnlijk als, tot hun grote wanhoop, het echt niet meer verborgen kan blijven. Als men, zoals enkele dagen geleden, overal in het Land van Uncle Sam Mohama-poppen begint te verbranden…..
Even in herinnering brengen dat de financiële crisis in de USA,, met als nasleep de wereldwijde economische mailaise, inderdaad niet de schuld is/was van Mohbama (Democraat), zelfs niet deze van Bush (Republikein), zijn voorganger. Als objectieve waarheid geldt inderdaad dat Jimmy Carter (Linlxe SocialistDemocraat) met zijn wet die de banken verplichtte hypotheekleningen te verstrekken aan iedereen zelfs aan een hond met een hoed op, want, bij wanbetaling zou de Federale Staatskas de lening overnemen, lees terugbetalen aan de Banken…Deze geslepen haaien zagen echter in de ‘marchandising all over the world’ van deze verbrande leningen meer brood en spreiden het risico (met groot gewin) onder de Europese bankiers. Met het gekende domino-effect zo gauw die vele hypotheken onafgelost bleven en de vastgoedmarkt in de USA bijgevolg ineen stortte.
Lees: het collectivistische waanidee van ‘verspreiding van de rijkdom’ onder Jimmy Carter (*), d.w.z. iedereen eigenaar maken, zelfs de armste luis, een typisch socialistische discipline zijnde, werd uiteindelijk misbruikt (wat te verwachten viel) door de kapitalistische graaiers-wereld.
Om dit te begrijpen moet men geen groot economisch licht zijn….Maar die uitleg is vanzelfsprekend niet bijster aangenaam voor de Socialistische Internationale…Dus legt men het anders uit, door in duizenden bochten rond de pot te blijven draaien.
Hoe dit weer goed komt?
Gewoon door de tijd (en het gezond verstand, liefst boeren-gezond-verstand) zijn werk te laten doen. Misschien door de broeksriem wat dichter aantrekken, wat meer en wat langer te werken, en te hopen dat het zo overgaat….Maar inmiddels al die LINKXE leerling-tovenaars, overal ter wereld, ver weg proberen te houden van de cenakels der macht.
Als besluit nog dit : het blanke ras is, tot nader order, blijkbaar toch ietske knapper dan het zwarte. Al is dit dan ook welbespraakt. Want met woorden bouwt men geen bruggen. Wel met daden. Met geld koopt men nog altijd de boter…..Zoals men in Antwerpen pleegde te zeggen op de Koolkaai, in Café De Lichttoren….

Obama in problemen: prominente Democraten stappen op
donderdag 7 januari 2010 08:58
In een dag tijd hebben vier prominente Democraten aangegeven op te stappen bij hun partij. Om een electorale afstraffing voor te zijn, zo luidt het. Met belangrijke tussentijdse verkiezingen op de agenda in Amerika is dit een zware tegenvaller voor president Barack Obama, ook een Democraat.
Midterm elections
De tussentijdse verkiezingen op 2 november 2010 (ook wel midterm elections genoemd) bestaan uit drie delen:
• Alle 435 zetels in House of Representatives (vergelijkbaar met onze Tweede Kamer) worden opnieuw verdeeld
• Hetzelfde geldt voor minimaal 36 van de 100 senaatszetels (Eerste Kamer)
• Ook worden 39 verkiezingen gehouden voor gouverneurs

Dagblad Trouw meldt dat in korte tijd vier Democraten hebben laten weten dat ze zich komend najaar niet herkiesbaar of verkiesbaar stellen. De midterm elections worden op 2 november gehouden.
Voorverkiezingen
De bekendste van de vier is senator Christopher Dodd uit de staat Connecticut. Hij zit sinds 1981 in de Senaat, waar hij de belangrijke commissie voor het bankwezen leidt. Twee jaar geleden wilde Dodd nog president worden, maar hij stopte na de voorverkiezingen in Iowa.
Dodd kreeg al een tijd forse kritiek. Dodd regelde voor de top van de failliet gegane verzekeraar AIG bonussen. Zijn herverkiezing kwam hierdoor in problemen, maar Dodd houdt nu de eer aan zichzelf, aldus Trouw.
Machtig
Ook onverwacht is het vertrek van senator Byron Dorgan uit North Dakota. Hij staat bekend als een machtig politicus, omdat hij in het comité zit dat het beleid van de Democraten uitstippelt.

Verder laten ook gouverneur Bill Ritter van Colorado en de gedoodverfde Democratische kandidaat voor het gouverneurschap van Michigan, John Cherry de verkiezingen in november voor wat ze zijn.
Obama
De voor de Democraten rampzalige dag is vooral voor president Obama een forse tegenvaller. Zijn partij heeft momenteel een meerderheid in de Senaat, maar daar zou na november wel eens verandering in kunnen komen. Ze hebben een meerderheid in de Senaat te verdedigen (zestig van de honderd zetels), maar dat lijkt onhaalbaar nu prominenten Obama in de steek laten.
De kiezer lijkt nu steeds meer Obama verantwoordelijk te houden voor de economische crisis, waar eerst zijn voorganger George W. Bush de boosdoener was. Als Obama in de Senaat zijn meerderheid verliest, moet hij vleugellam verder: uiteindelijk bepalen de Republikeinen dan of een plan van de president door kan gaan.
Door Robin van der Kloor


(*) Om ons geheugen op te frissen, best even langs gaan bij http://nl.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Carter om te lezen hoe de States de Shah van Perzië (thans Iran) behandeld hebben, zodat de Moslim-dictatuur daar in de plaats kon komen, en hoe hij, Carter, als geldschieter en bondgenoot van de Taliban in Afghanistan tegen de USSR vocht…. Best te geloven dat Cowboy Jimmy door al dat schoon volk van Linkx een beetje in de vergeethoek wordt gelaten. Met enige ironie zou ik kunnen zeggen : gelukkig voor de man zelf, beseft hij het allemaal niet mee……

Geen opmerkingen: