maandag 4 januari 2010

ONTSTAAN VAN WERELDBRANDEN

.


















Burj Dubai,
Voorlopig sterker dan de
Bijbelse Toren van Babel….

Standpunt

Jemen

Alle beste wensen en goede voornemens ten spijt, lijken oud en nieuw soms teleurstellend sterk op elkaar. Het tweede decennium van dit millennium lijkt jammer genoeg netjes in de voetsporen te treden van het eerste: een waarin de wereldwijde agenda te zeer bepaald wordt door wat gemeenzaam 'moslimterrorisme' heet. De voorbije tien jaar waren dat bijvoorbeeld de aanslagen in New York, Madrid en Londen, en de moord op Theo van Gogh.

Nu zijn we in het nieuwe decennium niet één week ver en het is weer van dat: de naweeën van de verijdelde aanslag van Abdulmutallab met Kerst, en Al Qaida - laten we dat voor het gemak maar zo aannemen - dat die aanslag opeist. Prompt volgen er dreigementen voor de Amerikaanse en Britse ambassades in Jemen, en de zaak is weer helemaal geëscaleerd.

Hoewel elke historicus, politoloog en socioloog kan en zal zeggen dat dit conflict, met zijn roots in het Midden-Oosten, ongelooflijk complexe oorzaken heeft, is en blijft het telkens zo dat de vlam in de pan kan slaan door hoogst individuele terroristische acties. Een terrorist moet vooral zijn doelen weten te kiezen, zijn timing te respecteren, en zo in het Westen 'het nieuws' te halen. Zeker als dat laatste lukt, is hij quasi zeker van zijn succes. Dan overstijgt zijn raid de individualistische daad van een of andere extremistische lunatic, dan zorgt hij ervoor dat publieke opinies gemobiliseerd raken en onafwendbare militaire logica's in werking treden. Nu gebeurt dat weer in Jemen, als men niet oplet.

Nieuw is dit fenomeen niet. Net geen honderd jaar voor Abdulmutallab was er de anarchist Gavrilo Princip, die in 1914 in Sarajevo geen luchthaven uitkoos maar de stoet met aartshertog Franz Ferdinand. Net zoals Abdulmutallab was die Princip een jonge fanaticus. Maar eigenlijk ging het toch het werkelijke vermogen van de bende waarvan hij lid was, een club met de wat jongensachtige naam De Zwarte Hand, ver te boven om de Eerste Wereldoorlog te veroorzaken. En toch deed hij dat.

Recenter nog werd in 1995 de Israëlische premier Yitzchak Rabin vermoord door de al even Israëlische terrorist Yigal Amir. Hoewel de wereld opriep om niet in de kaart van de doder te spelen, om dus het vredesproces niet in het gevaar te brengen, liep het uiteindelijk toch anders uit. Terroristen doen dus vaak wat politici niet kunnen: tegen beter weten in een doorbraak forceren. Maar altijd in de verkeerde richting.

Walter Pauli
Politiek Commentator in DM

EINDE

Mag ik, Meneer Walter Pauli, Politiek Commentator van De Morgen, Uw huiswerk afmaken? Mag ik meteen aandringen, om in het vervolg v o l l e d i g te zijn : U vergat o.a. de ETA, het IRA en nog een paar gezelligaards die er even niet toe doen. Maar die zijn te vinden, zeker als U teruggaat tot de Tijd der Romeinen.

Wat mij wel verwondert is, dat U deze gelegenheid niet te baat hebt genomen om het Vlaams Belang er bij de haren bij te sleuren. Wat niet is, kan nog komen, nietwaar! Want dat zijn, volgens U, net zo’n haatzaaiers als Geert Wilders. Systemen die ‘werken’ met zelfmoord-terroristen moet men rustig hun gang laten gaan, anders is dat ‘mensen tegen elkaar opzetten’. Hoe naïef men toch kan zijn, nietwaar! Maar ja, zo lang het maar niet gebeurt in de eigen achtertuin, heerlijke leuteraars!

Ook zou Uw werkstukje hoger scoren, moest U de dingen stellen zoals ze zijn. En vooral niet rond de pot draaien….

Want bij Uw U voorbeelden is de druppel die telkens het vuur aan de lont stak

(kijk eens wat mooi voorbeeld van iets zeggen - zoals U doet - door twee halve waarheden naast elkaar te plakken, die het kleinste kind meteen doorziet als ‘onmogelijk! Bij het haar getrokken!?Wil in ’t vervolg daar goed op letten, want Uw lezers pikken dat niet langer. U moogt ons niet voor dommer houden dan we al zijn – dat laatste de mening zijnde van Uw soortgenoten-hoernalisten)

dus de oorzaak van de rampen die door hen op gang getrokken, zijn 1° ten zeerste gespreid in tijd en ruimte, ze hebben met elkaar niets maar dan ook niets gemeen, tenzij de geweldadigheid. En ten 2° ze zijn allemaal van diverse oorsprong anarchisme – vaderlandsliefde – wraakneming, enz. De agressies van de laatste decennia, om maar bij deze te blijven! hebben echter één enorme gemeenschappelijke drijfveer, mondiaal verspreid zoals U weet, en dat is…de ‘Godsdienst’ van de Vrede.

Had dat meteen gezegd, in plaats van zo bekakt rond te pot te draaien!

Wat meer is, hoe zou ik het zeggen….Is het niet de taak van de Pers om de mensen in te lichten? Ik bedoel dus niet: om, tegen betaling, de mensen voor te liegen. Kort en goed zou Uw besluit moeten geweest zijn, te waarschuwen voor de Islam in zijn geheel. Stop het ‘WEG MET ONS’ gehuil en scherp de weerstand aan.

De Islam stookt al jaren vuurtje, in de hoop dat het decadente Westen (in hun ogen) gaat mobiliseren. Hun leiders kennen op voorhand de uitslag, want ze weten dat ze niet kunnen winnen. Toch, zoals in het liedje van Wim Sonneveld dat zingt over die vrouwspersoon ‘zij kon het lonken niet laten, ze lonkte naar iedere man...’ kunnen ze het niet laten, want het zit ingebakken in hun genen. De Islam is een ‘Godsdienst’ die wentelt in bloed en liefst zoveel mogelijk menselijk leed. In de hoop ooit, op zekere dag, de wereld te beheersen. Let wel, ZIJ zullen het doen in Allaahs plaats!

De Islam is geen Godsdienst (was het er maar een!) maar een politiek stelsel in het GROOT, zoals bijvoorbeeld Nicolae Ceauşescu van de Socialistische Republiek Roemenië dat ooit deed in het KLEIN in zijn droom-land: ten eigen bate elders technologie en kennis wegroven waar het kan.

Voorbeeld.

Vandaag wordt in Dubai het hoogste gebouw ter wereld (818 m) ingehuldigd, met vuurwerk en gebeden, door sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum. Het is gebouwd met olie-dollars, wat nog min of meer normaal is, maar uitsluitend met Westerse technologie. En zonder dat ik het weet, durf ik te stellen uitgevoerd door Westerse aannemers volgens plannen van Westerse architecten.

Ziet U wat ik bedoel?

Een kleine minderheid (de elite) leeft, in Allaahs plaats, in uiterste weelde terwijl de massa moet tevreden zijn met de kruimels. Om die massa ‘rustig’ te houden is er niets beters dan een straffe godheid en een stel goed functionerende regeltjes….

Doet mij denken aan de reportage over de Bulgaarse hoerenbuurt in de Brusselse Aarschotstraat (Panorma 3/01/10). Mensonterend. Zou moeten uitgeroeid worden met wortel en tak. De meisjes terug naar hun thuis gezonden ‘een heerlijk land is het, zelfs na 70 jaar communistisch-socialistisch geweld) en de ganse buurt in Brussel met de grond gelijk gemaakt. Gewoon de verbrander aarde – Brussel is niet meer waard!

Waarom, om bij de onderdrukking van de massa te komen, verbiedt men mondiaal de prostitutie niet, was mijn bedenking? Geef de vrouwen overal ter wereld een menswaardig bestaan en wees meedogenloos voor hun uitbuiters! Die gaan levenslang naar strafklampen in de Goelag, en hun eigendommen worden verdeeld onder hun vroegere slachtoffers. Enz, Enz.

Reactie van ’t Vrouwtje, lijk naar gewoonte kort maar goed.

Waarom, zei ze, dat er nooit zo’n Wet komt? Omdat de Groten er de profijtjes en de pleziertjes aan hebben…..

Is dat niet geheel de filosofie van het communisme, het socialisme, het nazisme, en alle andere –ismen ter wereld, inclusief de Islam? Zie de Bruj Dubai, de toren van Dubai….

Bij deze laatste alinea hen ik een boek in gedachten, die best eens zou bedeeld worden als gratis toegift bij onze Vaderlansche Pers. Het is het verhaal van een Amerikaanse arts (moslim) die na de val van de Sjah van Perzië met vrouw en dochtertje terug keert naar Teheran. Titel van het boek : ‘Niet zonder mijn dochter’….Ooit was de film een succes on de zalen – maar, Theo Van Gogh indachtig, is die thans minder populair bij de cinema-exploitanten….

Geen opmerkingen: