zondag 31 januari 2010

VAN HET WESTELIJK FRONT GEEN NIEUWS

.




.












VAN HET WESTELIJK FRONT GEEN NIEUWS



LANGE MAX IN ’14-‘18


Erich Maria Remarque (*), een oorlogsveteraan uit WO I schreef het boek met voormelde titel, over de zinloosheid van deze oorlog. De Nazi’s verboden dat boek, omdat het de zin van hun ‘heldendom’ in vraag stelde, en sindsdien wordt de uitdrukking verder gebruikt over een toestand waarvan de nieuwwaarde een beetje teruggevallen is. Over La Morel dus.

François Mitterand maakte zich er van af door te stellen: ‘Et alors’ – maar dat was op het einde van zijn leven. Koning Albert kijkt de andere kant op en Bernard der Nederlanden, afhankelijk van het uniform dat hij telkens droeg herstelt post mortem zijn misstappen-pleziertjes.
Maar Multitrees Elisabeth Imbo (**) heeft daarvoor nog niet het recht om Siegfried Bracke te kittelen met La Morel, zodat ze deze kan opvoeren als een van de Drie Dwaze Maagden, naast Bruni en nog een andere stoeipoes(Jelle Van Riet-Lotigiers, zijnde Helmut Lotti, charme-zangerke en steunpilaar van Belvédère), thans gelukkig getrouwd. Dat is, qua fysiek, bijna la Morel teveel eer aandoen, om des te beter haar andere eigenschappen te minimaliseren. Multitrees Imbo denkt, dat hersencellen maar één indruk tegelijk kunnen verwerken….Zoals gebruikelijk in BRT-kringen. Enerzijds teveel eer (La Bruni, presidentsvrouwe) en anderzijds naast Mevrouw Lotti III vernoemd worden, zal Rooisie niet als muziek in de oren klinken….
Waarom schrijven al die knoeiers nooit eens over ‘de stal Morel’ – en, laat mij raden, over die vaderlijke China-reis, waar de Morels, dochter en vader, niet binnen een straal van 50 meter van onze Koninklijke Hansworst mochten komen? Waarom waren die domme Chinezen zo gesteld op Vader Morel, dat het protocol hem niet kon weigeren? Daar, in dit verhaal, zit nochtans ‘splitsings-materie’ want de Belgische Delegatie was meteen…gesplitst!

Toch schrijft ze , die Multitrees Embo :
Mensen, ook jonge vrouwen, hebben recht op een verleden dat hen niet zomaar gratuit in hun gezicht wordt gegooid. Het is zo makkelijk om een presidentsvrouw in haar blootje te zetten, een politica even te doen wankelen door wat filmpjes uit het verleden te tonen

Zodat ik kan besluiten dat La Morel er, dank zij Oom Siegfried, er een bewonderaarster heeft bij gekregen. Want, zegt die Imbo :

“Een jeugdzonde?” vraagt Siegfried Bracke dan nog. Marie-Rose Morel antwoordt – zoals eigenlijk de hele uitzending trouwens – heel slim en snel: het is hélemaal geen jeugd”zonde”, ze heeft er geen seconde spijt van en “elke leeftijd heeft zijn dingen om te doen en om te laten”. Zo is dat, dat is heel juist.


Maar er zijn mensen die blijkbaar een andere uitzending gezien hebben, want, totaal onbevooroordeeld als ze zijn schrijven ze (P-Magazine), citaat overgenomen bij het AFF:

Columnist Jo Van Damme sluit daarbij deze week in P-magazine aan bij wat wij eerder schreven over de blog van Marie-Rose Morel (foto) bij de VRT-website deredactie.be: Waar is dat voor nodig?. Jo Van Damme: “Behalve dat ze het Vlaams Belang uit elkaar heeft gespeeld (Morel zou zelfs de Alpen uit elkaar spelen)
Ja…waar is dat voor nodig!

Heer Van Damme, ik zal kort zijn, maar beleefd blijven, omdat mij teergeliefde moeder ook een Van Damme was. Misschien zijn we ergens nog verre familie, wie weet. En dat is meteen minder plezierig voor mij want ik wens prat te kunnen gaan op mijn afkomst.

Waarom het nodig is dat La Morel spreekrecht krijgt op de Openbare Omroep? Omdat het bij ons geen USSR, geen DDR of geen Cuba is. Dat na tientallen jaren, eindelijk de deur op een kier is gezet, voor een partij die niet meezingt in het Slavenkoor der Gelijkgezinden. Is niet meer dan normaal in een democratie.
Wat al minder normaal is, is dat er achterbaks gekonkelfoesd wordt om la Morel meteen daarin te muizen. Om te kunnen schrijven (met of zonder afgunstige blikken): La Morel is iemand die zelfs de Alpen uit elkaar zou spelen Daar hebt U het weer: het Vlaams Blok/Belang alleen vermelden in negatieve zin. Dat is, waarde bijna-naamgenoot: indoctrinatie.

Vandaar mijn titel: Van het uit elkaar-speel front, geen nieuws. Marie Rose Morel strijdt, lijk ieder mensenkind, voor een plaatsje onder de zon, zoals elkendeen. En het Vlaams Blok/Belang komt uit die ‘confrontatie’ die jullie zien-zonder-te-weten-maar-te-hopen, sterker te voorschijn dan de Alpen, want nog altijd niet uit elkaar gespeeld : een hecht Blok! Het gaat er zelfs op vooruit in de peilingen – en wat meer is: nu de uitgestoken hand van Bruo Valkeniers door de Vette Vis afgewezen wordt, weten alle strijdbare Vlamingen het verschil. U hoeft er maar Marc Grammens op na te lezen…Tussen Grammens en de Vette Vis komt het, na deze, nooit meer goed!
Grammens als helend tegengif lezen: zou ik doen, duurbare vijanden van Linkx. Iedere 14 dagen een halve dag (4 uur) uittrekken om Grammens te lezen (30 minuten) en de resterende tijd (3 ½ uur) te gebruiken om te mediteren over de vergankelijkheid der dingen. En ja, vooraleer U wilt/kunt/durft/moogt meespreken over voor of tegen het Vlaams Blok/Belang, toch eerst eens grondig een paar zaken nalezen. “Ordelijke Opdeling’, en de Nieuwjaarswensen van Bruno Valkeniers. Is weinig erotisch en al helemaal niet opwindend, maar wel zeer verhelderend.

Na ‘België barst’ nu ook de gebruiksaanwijzing daartoe er bij krijgen: waar gaat dat heen, nietwaar! Zeg nu nog dat het Blok maar aan de zijlijn speelt!

Kent U het spelletje van vroeger nog :’Zoek de Verschillen’? Wel, zoek eens naar de twistappel Morel in dat geheel!

Ik zal U zeggen : ik weet ook niet waar ze deeer dagen uithangt – maar dat ze, als overtuigd partij-militante die de wereld ons benijdt (Allez, ik bedoel in Vlaanderen), niet stilzit dat voel ik aan mijn kleine teen….Kijk, de kracht van een innerlijke overtuiging, die springt niet van de os op de ezel. Dat soort springers vindt U bij de gewezen en nog altijd actieve Volksunie-actoren. Zoals een luis van de ene hond op de andere springt, om nu niet altijd, dank zij Gaia en de Dierenbescherming, over rundvee door te drammen.

Enne, O Ja! Een Mata Hari van haar maken, is intellectueel zeer oneerlijk, weet U! Want dat zou een dame van ontvlambare zeden, een dubbel-spionne en een verraadster geweest zijn. Voor dat soort vergelijkingen zou U beter aankloppen bij voornoemde Vette Vissen-familie. Of in Ieper, bij de Geitenhouders-familie.

Maar als jullie dan toch een historische figuur erbij willen sleuren, zou ik durven suggereren : kijk eens uit naar ‘De Maagd van Orléans’. Is gegarandeerd een dramatische figuur, redster van het Heilige Frankrijk (van toen) en door verraad als ketterse heks gestorven op de brandstapel. Nadien patroonheilige van La Douce France…Maar dat is dan weer te hoog gegrepen. Ga eens te rade bij Fabiola. Die is sterk in fantaisie-artikelen.
Eigenlijk klopt dat ook weer niet, van die suikerbees uit Orléans! La Morel zou nooit de strijd opgeven om publiekelijk verbrand te worden. Zij zou verkiezen te sterven ‘met wapens in d’hand. Voor ’t Dierbaar Vlaanderland’…..

Psst
Ik ontken met klem om het even welke relatie met Mevrouw Morel. Wij, Vlaams-Nationalisten, zijn niet gewend ons bezig te houden met elkaars vrouw. Niet in woorden, niet in gedachten en zeker niet in daden. Dat is inderdaad weeral eens een verschil met onze ideologische tegenstanders en boogschutters van de Liggende Wip of de Staande wip.
Wel wil ik toegeven dat ik , Westhoeker zijnde, op deze stille zondag namiddag mij vrij goed geamuseerd heb met een beetje dribbel-werk…..
Pssst II
De beelden over ‘Lange Max, een verschrikkelijk en ver-dragend kanon uit WO I, kunnen verder worden nagetrokken op volgende site uit de Westhoek, op de plaats waar het monster ooit stond opgesteld http://users.belgacom.net/gc153876/ . Ronduit hallucinerend.
En http://nl.wikipedia.org/wiki/Lange_Max


(*) zie http://multiblog.vrt.be/liesbethimbo/2010/01/16/de-naakte-waarheid/

(*) Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_het_westelijk_front_geen_nieuws

Geen opmerkingen: