donderdag 28 januari 2010

WAS HET MAAR EEN BLOKKER GEWEEST

.




.










WAS HET MAAR EEN BLOKKER GEWEEST

Hoe een klein lezersbriefje de complete Pers kan ontmaskeren….

Ronald Janssen
Pallieterke,



Na urenlange interviews met buren, bekenden, caféstamgasten, advocaten, gerechtsdienaars, schooldirecteur, collega's, leerlingen en tutti quanti is ons correctdenkend journaille van kwelbuis, radio, kranten en magazines er nog steeds niet in geslaagd te achterhalen welke politieke partij de voorkeur van Ronald J. geniet. Van het VB alvast niet, want dan was er geen krantenpapier meer voorradig en werden tv- en radioprogramma's uitgesteld om enkel nog te berichten over extreem rechts. Journalistieke deontologie heet dat... WABLIEFT?
Ben van Kerckhoven – Sint-Gillis-Waas


Boeketje Digitalis


(Uit de stille Kampen op de purp’ren hei)


Wat wij daarover denken, waarde Ben van Kerckhoven, is dat U voortaan bovenaan een lijst komt te staan. En wel op een bijzondere lijst. Verheug U niet te vroeg, want ik bedoel de lijst van dringend her op te voeden lastigaards die niet het algemeen belang, maar wel het Vlaams Belang, dienen.
U hebt immers een steen in de kikkerpoel geworpen. Een steen in de vijver waar Sossen, Tjeven en Blauwe Fabriekers, lustig in rondzwemmen en zich nu allemaal aangesproken voelen. Alhoewel we ook de oud-VU-ers niet mogen vergeten. Allemaal categorieën die elkaar ontzien, en zwijgen oover de dader – die begot deze keer gewone lust-moorden, en geen racistische moorden heeft gepleegd.
Veroorlooft U mij een gok, gebaseerd op persoonlijke waarnemingen in de media,die ik meen terug te vinden in de vele beschrijvingen die mij onder ogen kwamen?


Is hij Tjeef?
Stond hij ooit op hun lijsten?
Antwoord : waarschijnlijk niet, want nergens schimpscheuten gevonden op zijn gespeelde christelijkheid. U weet wel, van de soort van alle priesters zijn homo’s….


Is hij VU-er?

Antwoord : waarschijnlijk niet, want nergens worden er allusies geformuleerd over communautair gerichte belangstellingen.


Is hij Blauw Fabrieker?
Antwoord: waarschijnlijk niet, want als leraar is hij geen zelfstandige.


Is hij Sos-ser?
Antwoord: is alleen met zekerheid vast te stellen aan de hand van de ledenlijsten van deze partij. Alle aanwijzingen echter wijzen naar een bekend dader-profiel….in loondienst – progressief – volledig dubbele persoonlijkheid – extra komediant – gescheiden – eenouder-gezin – graag imponerend –

Is al een serieuze aanwijzing : de overwegend linkse pers zwijgt over dat alles. Net zoals ze schrijven dat ‘een jongere’ de dader is. Waardoor iedereen automatisch weet dat de dader een bruine kleur heeft…

Maar bovenal : de enige echte reden om zijn politieke voorkeur te verzwijgen is…dat hij behoort tot de partij waar iedereen voor iedereen moet zwijgen. Het is onder poltiekers zoals met domino stenen….De ene sleept de andere mee, tot ze allemaal vallen….
Nu men het zo stelt, is het antwoord zo goed als gevonden…Hoe die ene onschuldige lezersbrief zoveel schuldigen aanwijst, met zo weinig woorden!

Geen opmerkingen: