zondag 17 januari 2010

WEGENBOUW DER TOEKOMST

.



.













WEGENBOUW DER TOEKOMST


Het failliet van de olie-sector
Het Pezrpetuum Mobile is
eindelijk ontdekt
!

Volkeren der Aarde : Ontwaakt! Het Perpetuum Mobile is ontdekt! Al rijdend maken we voortaan met ons allen de stroom die we nodig hebben om te rijden! En het overschot laten we ter plaatse, om in de winter de wegen te verwarmen! Niks anders dan goed nieuws voor het milieu!
Komaan, HOERbnalisten dezer wereld! Verenigt Uw kennis en help de mare verspreiden!
Om de dag te besluiten, hier dus nog een berichtje dat in de Arabische wereld op hoongelach moet zijn onthaald. Het zwerft al enkele maanden gewonnen-verloren op het Internet, en ik dacht: Is er nu echt geen enkele Minister bij ons, wiens familie-lid ooit fluister-asfalt als appels voor citroenen heeft verkocht, die zou geïnteresseerd zijn? Fluister-asfakt is gruyère-asfalt dat beter het geluid absorbeert, tot die gaatjes vol zitten, met wat dacht u; stof en vuil van de weg. Dan is die Gruy§re-asfalt meteen een matige glijbaan bij regen, maar een dodelijke val bij sneeuw en ijs….Maar weetewa? Dan strooien we daar wat meer zout op die stukken weg. Is nogmaals kassa-kassa voor het familie-lid…..
Is deze nieuwe vinding misschien iets voor ons meisje Ingetje Vervotje, zodat wij, bij haar aftreden binnen een paar maanden, een standbeeld voor haar zouden kunnen oprichten? Zij bracht haar volk de VOLTA TAKS…Want ge ziet van hier dat daar geen accijnzen en taksen zullen moeten op betaald worden, een Theven-specialiteit.
Eerst kon ik al de mare verspreiden, dat Hollands gras stroom verwekt, en nu zullen de de elektrische leidingen nergens langs de wegen meer nodig zijn : de wegen zelf zullen die vervangen….


Israël begint met een elektrische weg


In Israël is begonnen met het aanleggen van een weg die elektriciteit opwekt als er overheen wordt gereden. Die energie wordt gebruikt om elektrische auto’s op te laden.

Een wegdek dat elektriciteit opwekt als je er overheen rijdt. Een groep van Israëlische ingenieurs is er in geslaagd om dit voor elkaar te krijgen. De stroom wordt opgewekt met behulp van Nanokristallen die verwerkt zijn in het wegdek. Als een auto er overheen rijdt dan worden ze ingedrukt en zo wordt een kleine stroom gegenereerd. De uitvinders van het concept beweren dat ze met 1km stroom-genererend asfalt 400kW kunnen opwekken.
Volgende maand worden er de eerste tests gedaan met een honderd meter lang stuk in het noorden van Israël. In het wegdek zitten piezo-elektrische kristallen verwerkt. Die geven energie af als er overheen wordt gereden. Eén kilometer van deze weg kan l 400 kW opwekken en dat is genoeg om acht elektrische auto’s van het formaat Ford Fiesta van energie te voorzien.
De Environmental Transport Association heeft berekend dat als alle wegen in Groot-Brittannië van deze techniek worden voorzien er genoeg energie vrijkomt om 34.500 elektrische auto’s aan te drijven. "Als de we in de toekomst elektrisch gaan rijden, is dit misschien de manier om die van energie te voorzien," zegt de organisatie.
Na de vibrerende bruggen, snelweg-windturbine en solar higways is dit misschien wel de meest rendabele manier om stroom uit wegen op te wekken.
Nanokristallen

In een nanokristal (piezoelektrisch kristal) is positieve en negatieve lading van elkaar gescheiden en symmetrisch geordend in dipolen. Bij een vervorming van het kristal wordt die symmetrie verstoord en elektriciteit opgewekt.
Materialen die zijn opgebouwd uit dunne nanodraden van bariumtitanaat (BaTiO3) blijken nog meer elektriciteit te produceren dan gewone piezoelektrische kristallen. Dit effect is sterk afhankelijk van de dikte van die draden. Bij de optimale dikte van 21 nm wekken ze, afhankelijk van hun vorm, twee tot drie keer zo veel stroom op als een gewoon kristal. Draden die iets dikker of dunner hebben een veel lager vermogen.

Al in 1880 toonden de broers Pierre en Jacques Curie aan dat bepaalde kristallen onder druk elektriciteit produceren. Sindsdien hebben piezoelektrische materialen hun weg gevonden in vele toepassingen. Het bekendste voorbeeld is de elektrische aansteker waarbij een vervormd kristal een vonk produceert om gas aan te steken. Efficiëntere nanokristallen kunnen uiteindelijk leiden tot mobiele telefoons die door beweging van de gebruiker worden opgeladen.

Bron : Niels uit Utrecht
Bij http://bekijkhetmaar.punt.nl/index.php?r=1&id=447575&tbl_archief=0

Geen opmerkingen: