donderdag 28 januari 2010

WILDERS EN THE HUDSON INSTITUTE

.




.







WILDERS EN THE HUDSON ISTITUTE





Stop het absurde proces tegen Geert Wilders

De flamboyante Nederlandse politicus Geert Wilders wordt verdacht van groepsbelediging en aanzetten tot haat of discriminatie van mensen wegens hun godsdienst of ras. 'Het is heel aannemelijk dat het hof zal oordelen dat Wilders de Koran terecht vergeleken heeft met Mein Kampf', stelt Leon de Winter, Nederlands schrijver en onderzoeker aan het Hudson Institute. 'Alles is mogelijk in dit absurde proces.'
Wilders' belagers vergissen zich als ze denken dat een veroordeling hem politiek zou schaden. Voor hem is het proces een win-winsituatie

Wat begonnen was als een proces tegen Geert Wilders voor vermeende islamofobie is uitgedraaid op zowat het tegendeel: een historische zaak tegen de boodschap van de Koran. De rechtbank in Amsterdam die de controversiële Nederlandse politicus berecht, buigt zich nu over de vraag of dit boek, dat heilig is voor miljoenen gelovigen, vergeleken kan worden met een van de smerigste publicaties uit de geschiedenis van de westerse beschaving: Hitlers Mein Kampf. Wat kan zoal fout lopen?

In zijn teksten en toespraken heeft Wilders sterke gelijkenissen onderstreept tussen de twee werken op het vlak van antisemitisme en het aanzetten tot haat, en heeft daarom opgeroepen tot een publicatieverbod voor de Koran, zoals dat ook bestaat voor Mein Kampf. Het was de aanzet voor de vervolging van Wilders wegens discriminerende en beledigende uitlatingen jegens de islam. De Nederlandse politicus ontkent echter dat hij moslims heeft beledigd. Hij benadrukt dat hij zich richt tegen de radicale islam en de Koran, die volgens hem niet alleen een religieuze tekst is maar ook een politiek pamflet dat moslims oproept om joden, christenen, afvalligen en ongelovigen te discrimineren en desnoods te doden. Daarom beweert Wilders het recht te hebben de islam te bekritiseren en te veroordelen.

Na klachten van voornamelijk moslims en extreem linkse activisten oordeelde de openbaar aanklager van Amsterdam in 2008 aanvankelijk dat er geen wettelijke grond was om Wilders te vervolgen. De aanklagers moesten van koers veranderen, nadat activisten vorig jaar in hoger beroep gedaan hadden gekregen dat Wilders vervolgd werd, wat er eigenlijk op neerkwam dat de politicus veroordeeld werd voor het proces nog maar van start was gegaan en voor Wilders de kans had gekregen om zich te verdedigen. De vreemde interventie van het hof illustreert de Nederlandse verwarring over het conflict tussen twee essentiële rechten: het recht op vrije meningsuiting en het recht op bescherming tegen discriminatie.

Volgens peilingen is de Partij voor de Vrijheid van Wilders, een libertijns-conservatieve beweging met populistische trekjes, momenteel de populairste politieke partij in Nederland. Als vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou Wilders een ernstig kandidaat zijn om premier te worden. Wilders' belagers vergissen zich als ze denken dat een veroordeling hem politiek zou schaden. Voor hem is het proces een win-winsituatie: als de rechtbank het recht op vrije meningsuiting van Wilders inperkt, dan zullen vele Nederlanders dat interpreteren als een poging van het politiek correcte establishment om de groeiende impact van de PVV te beperken, wat haar aantrekkingskracht op de kiezer nog groter zou maken. Slaagt het Openbaar Ministerie er anderzijds niet in om te bewijzen dat Wilders opzettelijk moslims heeft beledigd vanwege hun religie, dan zullen zijn opvattingen geldigheid krijgen. Ook dan zal hij politiek scoren.

Belangrijker nog is dat de vervolging van Wilders uiteindelijk onbedoeld een crisis zal creëren tussen Nederland en de islamitische wereld. Niet zozeer Geert Wilders staat terecht, wel het heilige boek van de islam. Op 20 januari, de eerste procesdag, legde het verdedigingsteam van Wilders een lijst van deskundige getuigen voor. Het geeft aan welke strategie ze zullen hanteren. De deskundigen, een groep internationaal gerenommeerde academici aan de ene kant en radicale islamisten aan de andere (onder wie Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, en de invloedrijke Iraanse ayatollah Mesbah Yazdi, een uitgesproken antisemiet en de religieuze mentor van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad), worden verzocht te getuigen over de boodschap van de Koran en Wilders' vergelijking met Mein Kampf. Wilders verklaarde tijdens de eerste en tot dusver enige sessie in de rechtbank dat als zijn uitlatingen over de Koran en Mein Kampf correct zijn, hij niet vervolgd kan worden omdat hij dan de waarheid heeft gezegd. En dus zal het verdedigingsteam van Wilders zich concentreren op extreme en gewelddadige passages uit de Koran, en die vergelijken met passages uit Mein Kampf.

Het Openbaar Ministerie had geen bezwaar tegen het oproepen van getuigen om licht te werpen op de Koran en Mein Kampf. Het had alleen bezwaar tegen hun grote aantal (17). De kans is dus groot dat het hof de meeste deskundigen zal laten getuigen. Er staan zonder twijfel vele anti-joodse opmerkingen in de Koran. Volgens sommige onderzoekers staan er meer in de Koran dan in Mein Kampf. Het is dus heel aannemelijk dat het hof zal oordelen dat Geert Wilders de Koran terecht vergeleken heeft met Mein Kampf. Alles is mogelijk in dit absurde proces.

De drie rechters, ongetwijfeld fatsoenlijke, bescheiden, postmoderne Nederlanders met een basiskennis van de islam, zijn cultuur en tradities, zullen nu gedwongen worden om het wezen van een religieuze tekst in vraag te stellen, iets wat ongehoord is in een rechtbank van een verlichte maatschappij. Voor de rechters en de tv-camera's zal de aloude stichtingstekst van een hele beschaving bekritiseerd worden en afgewogen worden tegen een van de meest inhumane teksten uit de twintigste eeuw, zonder twijfel een grote belediging voor moslims, radicaal of niet.

Er is een uitweg. Het Openbaar Ministerie heeft gehoor gegeven aan de oproep van de rechtbank om Wilders te vervolgen. Het proces is begonnen. Nu moet het vragen om een vrijspraak. Dit belachelijke proces moet onmiddellijk stop worden gezet.

Dit opiniestuk verscheen eerder in The Wall Street Journal Europe.
28/01/10 07u18 DM


Boeketje Digitalis

(in Star and Stripes-vaasje)


Jongens, wat is de De Morgen weer flink! Goed aangeschurkt tegen het Hudson Institute, bastion van oer-conservatief Amerika (*).om in koor met deze te verkondigen dat de hele zaak tegen Wilders onzin is. Men zou kunnen zeggen, dat DM ietwat laat tot deze vaststelling gekomen is…ZIs men misschien geschrokken van de vertoning in de rechtszaal? Wees maar getroost: er komt nog! Daarvoor is Geert Wilders een te goede strateeg! Het is wel het orkest dat speelt, maar het is de dirigent die hen laat spelen….

Stel U voor dat de rechtbank in Amsterdam, nu ineens korte metten maakt met de vertoning, om op basis van objectieve gegevens, de Profeet Mohammed inderdaad gelijk te stellen met Adolf Hitler : de gevolgen zijn niet te overzien. Maar juist niet voor de Mosim-wereld zelf, zij voelen zich in veel gevallen de gelijkgezinden van deze. Ze hebben de Joden-haat zelf met hem gemeen!

Dat is dus weer een ander aspect van de zaak….De aanklagers willen ons gevoel van beledigd zijn met vergelijkingen naar Mein Kampf, als basis meegeven om de Moslims het beledigd zijn aan te praten. Wat ze al helemaal niet zijn uit zichzelf.

Zelfs als de rechtbank een Salomons oordeel velt (wat dat ook moge inhouden), of Wilders straft, dan nog is hij de gladiator die met lauwerkransen omhangen de arena zal verlaten, om het politieke leiderschap in Nederland over te nemen. Met alle (goede) gevolgen vandien.

Dus, zegt DM volmondig toe : stop die onzin, want als het verder gaat wint Wilders elke dag weer!

Ondertussen staat Nederland definitief als vijand N° 1 te boek bij de wereldwijde Islam. Niet voor de zo gezegde ‘beledigingen’ of voor het zogezegd ‘haat zaaien’. Maar voor het zetten van de eerste stap die de verovering van Eurabia een halt toeroept. En dat zal men, op z’n Moslims, geweten hebben! Anders gezegd : het hek is voor ons, Westerlingen van alle landen, van de dam, nu moet de rest van de kudde de wei op!

Die hele zaak tegen Wilders….heeft de Islam niet zo een beetje in eigen voet geschoten?



(*) Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Hudson_Institute

Geen opmerkingen: