donderdag 21 januari 2010

WILDERS GENUANCEERDE STANDPUNTEN

.




.













WILDERS GENUANCEERDE STANDPUNTEN


Hirsch Ballins niet-eenzijdige en dus niet-haatzaaiende film over het nationaal-socialisme.
LEON NELEN - 18 JANUARI 2010

Natuurlijk ben ik het volledig eens met het gerechtshof te Amsterdam dat Geert Wilders vanwege zijn anti-islam film Fitna vervolgd moet worden wegens eenzijdige, sterk generaliserende formuleringen. Om te laten zien dat je ook niet-eenzijdige en dus niet-haatzaaiende films kan maken besloot ik een niet-eenzijdige en dus niet-haatzaaiende film te maken over het nationaal-socialisme.


Hoe zo'n 50 miljoen mensen de dood vonden door een ideologie. Maar uiteraard ook een uiteenzetting over de baanbrekende en wereldwijd zeer gewaardeerde Volkswagen Kever. Ik belde mijn vriend Hirsch Ballin of hij in de film een nawoord willen verrichten, gericht tegen onverlaat Geert Wilders dat men dus ook niet-eenzijdige en dus niet-haatzaaiende films kan maken.

Hirsch Ballin was zeer enthousiast. "En vergeet de autobahnen niet en de moderne architectuur in veel Europese binnensteden". En vergeet ook niet te vermelden dat behalve 6 miljoen Joden ook zeker 600 miljoen luizen werden meevergast. Ik schrok. Daar had ik totaal niet aangedacht. Zo zie je maar hoe snel je een eenzijdige en dus haatzaaiende film kan maken ! Ik vroeg hoe ik die zeer belangrijke informatie (om geen eenzijdige en dus haatzaaiende film te maken) in mijn film kon onderbouwen. "Geen enkel probleem" antwoordde Hirsch Ballin. "Ik laat Moors, de Graaff en Van Donselaar binnenkort wel weer een wetenschappelijk rapport fabriceren".

Ik zei dat mijn film enige vertraging op heeft gelopen, doordat ik een stuk over de Holocaust had opgenomen maar waarin zeer gerespecteerd oud-VVD-leider Hans Dijkstal spreekt over de moord op 6 miljoen joodsgelovigen en niet over de moord op 6 miljoen Joodse, en dus niet-Arische, "Untermenschen". "Wat is dan het probleem?" vroeg mijn vriend Hirsch Ballin. "Dat zo'n verdraaiing van de Holocaust haatzaaiend is voor mensen die i.t.t. de nazi's wel kritiek hebben op het jodendom, christendom en islam", antwoordde ik. "Nee", zei Hirsch Ballin. "Het wegzetten van islamcritici als Jodenvergassers als haatzaaiend zien, is juist zeer eenzijdig en dus haatzaaiend". Ik was direkt overtuigd en ik deed er direkt de verklaring van PvdA-burgemeester Jaques Wallage bij dat de holocaust was begonnen met het ontkennen van het bestaan van Jaweh.

Zo is mijn anti-nationaal-socialisme film dan toch nog af gekomen. Niet eenzijdig en dus niet haatzaaiend. En kan daarmee op basis van de definitie die Justitie maar heeft gegeven aan het begrip aanzetten tot haat volstaan om het door haar geliefde nationaal-socialisme van de 21e eeuw, islam, te ontzien. Haatzaaien is niet langer het aanzetten tot haat tegen ongelovigen die als Untermenschen voor eeuwig zouden branden in de hel. Haatzaaien is niet langer het wegzetten van critici van de georganiseerde religies als jodendom, christendom en islam als Jodenvergassers. Maar haatzaaien is verworden tot "het verstrekken van eenzijdige informatie". Wist U dat de Volkswagen Kever een van de eerste aerodynamische auto's was?


Boeketje Digitalis

(Geplukt in het Heel Zwarte Woud)


Dit toch wel vol verrassingen geschreven stukje, heeft, mocht U het nog niet gemerkt hebben, een dubbele bodem. Want de boodschap is (Meiner Meinung nach) dat Wilders alleen de slechte kanten van de Islamisering heeft belicht, met weglating van zelfs maar het kleinste beetje goed. Wat niet objectief correct zou zijn, maar zwaar tendentieus en bijgevolg verwerpelijke opjutterij. ZZElfs al is dat zo, dan zijn het nog altijd maar woorden. Meningen zijn nu eenmaal geen misdaad. Zij doden niets of niemand. Misdaad integendeel is, mensen kelen als schapen, auto’s in brand steken, brand-bommen gooien of vliegtuigen opblazen….
Maar daar gaat de vliegert juist niet voor op!
Hitler wordt ons altijd en overal voorgesteld als de reïncarnatie van het Kwaad, wat inderdaad volledig eenzijdige informatie is. Dat hij ooit in zijn eigen Vaderland Oostenrijk 99,..% haalde in vrije verkiezingen, wordt gemakshalve vergeten. Dat was inderdaad ook lang vòòr hij de oorlog verloor. Dat was, toen ook dat Sir Winston Churchill in het Lagerhuis nog altijd sprak over ‘Herr Hitler’ en dat tot de vooravond van WO II. De kopstukken der Duitse Socialisten, misleidinend Nationaal Socialisten genoemd, werden na hun nederlaag, in Neurenberg bijna allen tot de dood door verhanging veroordeeld, in hoofdzaak wegens het beginnen van een niet uitgelokte aanvalsoorlog (Polen), waarbij gemakshalve over het hoofd werd gezien, dat Stalin precies hetzelfde deed. Maar Stalin stond toen al lang in het kamp der Overwinnaars…. Het verschil tussen Hitlers aanvalsoorlogen met wat Uncle Sam in Afghanistan mee bezig is, ontgaat mij compleet. Dat is misschien een anticipatieve verdedigingsoorlog, omdat het doodarme Afghanistan ooit bommen zouden kunnen gooien op New York?

Als Geert Wilders dan al een fout maakt in het eenzijdig belichten van het Kwade in de Islam, zou dat niet eerder kunnen omdat het Goede er zo weinig in beoefend wordt? De Moslimlanden brachten de mensheid zelden of nooit enige innovatieve technieken (Volkswagens), of verbeteringen in de intermenselijke relaties (hun mede-Moslimbroeders in rampgevallen bijstaan : Gaza bijvoorbeeld. Moslim ‘ontwikkelings-bijstand’ wordt besteed om het rijke Westen te infiltreren, niet om bijvoorbeeld Gaza her op te bouwen en eenmaal ter plaatse, aan te dringen om geen raketten meer te sturen naar Israël, zodat deze geen excuses of aanleiding vinden om het platbombarderen te herbeginnen.

Inzake bouwkunsten (Alhambra), wetenschappen (Algebra), enz via de Islam verwezenlijkt of tot ons gekomen, is overal aan de oorsprong de hand van niet-Moslims te vinden. Zij hebben overal en altijd wat er bij andere volkeren kon gebruikt worden, in hun voordeel overgenomen. Beeldende kunst, boeken, schilderijen, zinden hen niet en werden vernietigd. Het begon al met de Griekse wijsgeren en kent zijn vervolg tot op de huidige dag, als slimme Hollanders met baggerboten zand uit de zee opspuiten tot nooit gezien luxe stranden. Made in Dubai. By the Dutch….
Denkt U nu, dat ik ‘de Muzelmannen’ veracht door ons, het blanke ‘ras’ hoger in te schatten? De hemel sta ons bij! Neen! Zoveel pretentie heb ik nu ook weer niet.
Ik zeg gewoon: de vis begint te stinken aan de kop.
Dat is wel even nadenken over het verschil tussen de vis die vrolijk rondspartelt in het water (wij) en de vis die jaren geleden al in een keurslijf gevangen, op de markt in een viskraam ligt te wachten op beter tijden.
Neen, Kareltje Marx, ‘Godsdienst is geen opium van (of voor) het volk. Godsdienst is de breidel in de vissen-monden, waarvan wij, in het Westen, al lang bevrijd (zouden moeten) zijn.

Geen opmerkingen: