vrijdag 22 januari 2010

WILDERS IN BREDE CONTEXT

.





.












WILDERS IN BREDE CONTEXT






Boerke Naas


Wie heeft er ooit het lied gehoord,
het lied van Boerke Naas?
't En ha, 't is waar, geen leeuwenhert,
maar toch, 't en was niet dwaas.

Boer Naas die was twee runders gaan
verkoopen naar de steê
en bracht, als hij naar huis toe kwam,
zes honderd franken meê.
Boer Naas, die maar een boer en was,
nochtans was scherp van zin, hij ging en kocht een zevenschot,
en stak daar kogels in.

Alzoo kwam Naas, met stapels licht,
en met de beurze zwaar;
hij zei: 'Och 'k wilde dat ik thuis
en in mijn bedde waar!"

Al met nen keer, wat hort boer Naas,
juist bacht hem in den tronk?
Daar roert entwat, daar loert entwat: 't docht Naasken dat 't verzonk!

(Ziehttp://www.sip.be/gezelle/kortrijk/nl/boer1_nl.htm )

Wilders: Lasteraar of vrijheidsheld?


21-01-2010 - Henk Rijkers - katholiek nieuwsblad
In Iskander



Vandaag staat Geert Wilders voor het hekje. Het Openbaar Ministerie had op grond van een goede motivering afgezien van vervolging. Maar in een artikel 12-procedure heeft het Gerechtshof Amsterdam geoordeeld dat Wilders toch moet worden vervolgd. Alleen al doordat die klachtregeling anders nooit werkt (nog niet in 1 procent van de gevallen) en in het geval van Wilders opeens wel, heeft het Gerechtshof Amsterdam de schijn opgeroepen uit te zijn op een politiek proces. Wilders moet vervolgd worden, omdat – kort samengevat – hij de islam gelijkstelt aan fascisme.
Nu zijn juist de meest vooraanstaande islamdeskundigen (Bernard Lewis, Urbain Vermeulen, Hans Jansen, Bat Ye’or) het erover eens dat de islam niet alleen een religie is, maar eerst en vooral een politieke ideologie. De islam heeft namelijk een visie op de samenleving – het omstreden ‘hoofddoekje’ is hiervan het symbool – die het wil doorzetten. Daarin komt het met het fascisme overeen. De islam is daar zelfs nog veel gedetailleerder in en motiveert dat religieus: Allah wil het zo. Evenmin als het fascisme sluit de islam het gebruik van geweld uit, zoals paus Benedictus in zijn Regensburger rede van 2006 kritisch liet doorschemeren. Dat dit zo is, laat de islam – of in ieder geval de radicale aanhang ervan – vrijwel dagelijks overal ter wereld zien. Zo gek is Wilders’ vergelijking dus niet. En afgezien daarvan, waarom zou hij het niet mogen zeggen? Moet wat ongepast is, ook vervolgd worden? Verwarren we niet moraal met de wet?

Een antwoord hierop zou kunnen zijn dat je de neiging van een groep tot terreur over te gaan bestuurlijk maar beter tot je uitgangspunt kunt maken. ‘Moslims, of een minderheid van hen, zijn nu eenmaal zo’, is dan de gedachte. Het heeft weinig zin bezwaar te maken dat buskruit ontploft, als je er een sigaret bij opsteekt. Wijzer is het dan een rookverbod in te stellen. Die positie kiest Phillip Jenkins in God’s Continent, waarvan de vertaling in voorbereiding is. In zijn visie hoeft het niet dramatisch te zijn voor de (mogelijk wat doorgeschoten) vrijheid van meningsuiting, als die wordt ingeperkt om de gevoelens van gelovigen te ontzien. Christenen zouden daar zelfs van meeprofiteren.

Nota van Digitalia, Uw spreekbuis in deze


U weet toch dat een van de aanklagers van Geert Wilders Karabouja ‘Rayman is Laat’ is? Die gast zet niet alleen veel noten op zijn zang…hij durft ze ook zingen….We staan dus in de rij om hem te steunen!

Karabouja (niet te verwarren met Kasavoubou) is de aanspreektitel die een zwarte corpulente pikzwarte neger met rollende ogen, zichzelf toediende, toen hij, in mijn kinderjaren, met stukken zwarte drop, zichzelf luidkeels stond aan te prijzen op de wekelijkse zaterdag-markt bij de brave Ieperse moedertjes….De man was een attractie op zichzelf! Hij was bijna altijd de naaste buurman van ‘De Zot van Menen’ , weeral een selfmade roepnaam van een zwalpei die schoenveters en andere prularia verkocht. Alla, verkocht. Somtijds smeet hij zijn koopwaar zomaar in ‘t rond, en ging vervolgens voor langere tijd, soms een half uur, een ferme pint drinken bij Berten van ’t Zweerd. Zij kraam (een dekzeil op de grond) bleef ondertussen diefstal-vrij onbeheerd achter….Wie ondertussen iet kocht, moest het geld maar deponeren in de blikken koekendoos, waarin hij zijn boekhouding bewaarde….Een halve eeuw later troonde daar, nog een stap verder, een ‘handelsrechter’ die luisterde naar de naam ‘Handschoenmaker’, die internationale faam verwierf, door een internationaal bekend Iepers bedrijf aan de Amerikaanse strop te hangen. Geen schoenveters, geen zwarte drop, maar…zwarte humor…
Ja dat waren tijden!

Haat zaaien??


PIETER STOLKER - 21 JANUARI 2010 In De Volkskrant

In 2002 trok een demonstratie van 600 Palestijnen over de Mathenesserlaan in Rotterdam. Niet het feit dat er een grote groep mensen liep trok mijn aandacht maar de intense HAAT die uit hun ogen straalde. Deze HAAT trof mij met een mokerslag. Een zo diepgewortelde HAAT had ik tot dan toe nog nooit ervaren. Zelfs kinderen liepen, met een band om het hoofd en een namaak Kalaskinov AK-47 in de hand, luidkeels te brullen van Allah Akbar met ogen waar de HAAT intens van uitstraalde. Ik realiseer mij dat deze mensen vanaf hun geboorte gevoed moeten zijn met HAAT.


En nu staat Geert Wilders hier terecht voor HAAT zaaien terwijl hij eigenlijk alleen maar de aandacht op dit onderwerp vestigt.. dus de omgekeerde wereld.

In het verzetsmuseum in Overloon is een filmpje te zien uit 1937 van een rechtszaak tegen een man die zich tegen de ideeën van het Nationaal Socialisme verzette en daarom van hoogverraad werd beschuldigd. De Nationaal Socialistische rechters en de vele meelopers hoonden hem omdat hij hun politieke ideeën niet kon delen en we weten allemaal hoe dit verder is afgelopen.
En vandaag wordt in mijn “vrije?” en democratisch Nederland weer een man, die zich verzet tegen opvattingen van de heersende bestuurlijke elite voor het gerecht gedaagd, net zoals die man in 1937.

En daarom sta ik nu hier, om uiting te geven aan mijn angst en te trachten te voorkomen dat ontwikkelingen die de rechtszaak in 1937 met zich mee heeft gebracht, zich opnieuw kunnen herhalen.

0
000


Vraag van ondergetekende (spreekbuis): elke rechtskundige in elke rechtsstaat ter wereld zal mij veroordelen, terwijl 99,999 % van de bevolking mij gelijk zal geven.


Diepe nacht. Klein burgermannetje (ondergetekende) wordt in slaap verrast door 2 kleerkasten van gemaskerde twee-armige bandieten. De volgende keer kunnen het wel magere sprieten van snotapen geweest zijn. Heb geen voorkeur. Wil roepen ‘Vuile Zwarte’, maar ziet de maskers die alleen de ogen vrijlaten, herinnert zich bijtijds de anti-racisme-wetten en houdt zijn bek. Als die twee vrouw en dochter beginnen te bewerken bovenaan met mes en onderaan met wat anders, grijpt hij zijn pistool en schiet hen PANG PANG allebei morsdood. Arbeidsongeval voor de gangsters natuurlijk, die nu een resem vaderloze kindertjes en een paar ontroostbare weduwen achterlaten.

Hadden die maar moeten meebrengen, dan waren die niet moeten achterblijven (Grapje)…

Toekomst-scenario.


Twee kleerkasten, enz, overleggen die nacht hun werkzaamheden, maar herinneren zich bijtijds de risico’s van een eventueel schietgraag slachtoffer. Alleen de doorwinterde houdt vol : ze moeten toch ook eten en zich hun vele pleziertjes kunnen veroorloven. De bedachtzaamste der 2 bedenkt zich en neemt zich voor liever naar vast werk te zoeken. Of een herscholing te volgen bij de VDAB….
Het burgermannetje heeft na de Wet die voortaan toelaat leven en eigendom en goederen met alle middelen te beschermen, met feestgedruis en klaroengeschal onthaald, niet nadat hij zich eerst een serieus ‘zevenschot’ heeft aangeschaft. Na de aanschaf van een bijkomende alarminstallatie is zijn vacantie-budget voor dit jaar opgebruikt.

Burgermannetje slaapt voortaan elke nacht gerust, is ’s morgens uitgeslapen fris en monter uit bed gestapt, en kan weer aan de slag, ten bate voor zichzelf en de Staat. Overal te lande staan stand-up comedianten recht, en steken elkaar de loef af in het brengen van ‘Boerke Naes’ van Meester Guido Gezelle. U weet wel, …’en lopen dat die rover dee’….

Colateraal verschijnsel: de rechtbanken kunnen afslanken wegens het zo goed als ontbreken van delicten, maar daar tegenover staat dat de advocaten-wereld zich verplicht zien eerlijke manieren te bedenken om aan de kost te komen. Meester Vermassen besluit ‘uit het leven te stappen’ en (incognito) naar Miami uit te wijken. De penitentiaire Inrichtingen worden gesloopt.

Voor roofdierachtige leerkrachten wordt de ‘hangrooster’ terug in voege gebracht. Gevoelige zielen dienen dit eerst na te lezen op Wiki, afdeling Savonarola (Firenze). Bij doorgehouden toepassing kan, na verloop van tijd, eenieder onbevreesd naar ‘party’s’ trekken. .

Geen opmerkingen: