dinsdag 12 januari 2010

WILDERS MORGEN AL VOOR ZIJN RECHTERS

;








WILDERS MORGEN AL VOOR ZIJN RECHTERS










Gezocht : Pilatus, voor
Wederoptreden in Showproces II












Hoogleraar strafrecht verwacht vrijspraak voor Wilders

maandag 11 januari 2010 09:19

Hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Ybo Buruma (*), verwacht vrijspraak voor PVV-leider Geert Wilders. De PVV’er moet 20 januari voorkomen wegens groepsbelediging van moslims en het aanzetten tot haat om hun godsdienst.
Buruma zegt maandag in het AD dat de uitspraken van Wilders wel moeten worden getoetst door de rechtbank. ‘Al denk ik niet dat hij met zijn uitspraken een grens heeft overschreden’.

Woensdag


De strafzaak tegen de PVV'er begint eigenlijk al woensdag. Dan probeert advocaat Bram Moszkowicz het proces tegen zijn cliënt alsnog af te blazen.
Volgens Buruma wordt het een zware zaak voor de rechters omdat Wilders heeft gedreigd er een show van te gaan maken met een boel getuigen.
Door Arne Hankel In Elsevier.Online.

Digitalia zegt: Laten we kort zijn. Eén spreekwoord volstaat:


Als de Vos de Passie preekt,
Boer let op Uw Ganzen…..



Hopelijk kent Advocaat Bram Moszkowicz dat spreekwoord ook. Moest ik het niet op Wikipedia gevonden hebben (dat Prof.Buruma partijlid is van de PvdA) ik had het kunnen voelen met de natte vinger dat hij zeer dichte familie moest zijn van ons bloedeigenTjeven-gebroed. Dat is een voorgevoel dat niet uit te leggen is. Men moet een kwart eeuw met die soort omgang gehad hebben, om hen te doorzien….Het zijn stuk voor stuk goede penalty-trappers. Niet veel bewegen tijdens het spel, tenzij op dat ene moment, om de keeper op het verkeerde been te zetten en te scoren…Zie Geitenboer Leterme!

Anders gezegd : hoe kan iemand met de capaciteiten en de reputatie van deze kerel, geloven aan de waaideeën van dat Linx gespuis? Als hij gekozen heeft voor ‘links lullen, rechts zakken vullen’ (wat waarschijnlijk is) zou ik zijn plaats geen geruste moment meer hebben. Of vermoedt hij, met het Proces van de Eeuw in het vooruitzicht, nog juist op tijd de tekenen des tijds?



(*) Ybo Buruma (Veghel, 14 augustus 1955) is een van de bekendste strafjuristen van Nederland. Hij is hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en van 2005 tot en met 2007 tevens decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aldaar. Voorts is hij redacteur van het Nederlands Juristenblad. Buruma volgde zijn middelbare schoolopleiding aan het Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk.
Hij publiceert over uiteenlopende onderwerpen als opsporingsmethoden, slachtoffers, fraude, zedendelicten, georganiseerde misdaad en de europeanisering van het strafrecht. Daarbij maakt hij niet alleen van juridische, maar ook van sociaal-wetenschappelijke (criminologische) inzichten gebruik.
Buruma adviseert de Nederlandse overheid regelmatig. Hij was onder meer betrokken bij de Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden (commissie Van Traa) en maakte in 2004 deel uit van de Commissie Bestuurlijke Evaluatie Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. In 2004 werd hij uitgenodigd de Tweede Kamer te informeren over de mogelijkheden van het Wetboek van Strafrecht om terrorisme aan te pakken. In de media geeft hij vaak uitleg over gerechtelijke uitspraken. Buruma is lid van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij is bovendien plaatsvervangend raadsheer aan het Gerechtshof Arnhem.[1]
Buruma is tevens lid van de Partij van de Arbeid. Hij zat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 in de verkiezingsprogrammacommissie van deze partij.[2] Hij is voorzitter van de Toegangscommissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (commissie Posthumus-II).
Hij is neef van de Nederlands-Britse schrijver Ian Buruma.

.

Geen opmerkingen: