zondag 7 februari 2010

AFTELLEN VOOR GEERT WILDERS

.





















AFTELLEN VOOR GEERT WILDERS


De stilte voor de storm…


Hoe de Amsterdamse rechtbank
de Vrijheid van meningsuiting vermoordt!

MARC BOUWMAN - 06 FEBRUARI 2010 Het Vrije Volk

De heer Wilders merkte na afloop van de zitting van 3 februari terecht op dat de rechtbank niet geïnteresseerd is in de waarheid, en hem geen eerlijk proces gunt. Toch hoopt hij op vrijspraak. Is dit te verwachten?


De rechter heeft 3 februari de vrijheid van meningsuiting de facto buitenspel gezet. Dit deed hij door de heer Wilders de wapens te ontnemen door 15 van de 18 getuigen af te wijzen, met name deskundigen op het terrein van de vrijheid van meningsuiting.

Daarnaast dekt de rechter zichzelf in door het horen van de drie kenners achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Voor meningsuiting is meningsvorming onontbeerlijk. Deze vindt nu uitsluitend plaats bij de rechter, niet bij het publiek, dat zo in zijn belang wordt geschaad. Let op: de vrijheid van meningsuiting blijft formeel intact. Op deze manier blijft de rechter binnen de wet.

Daarbovenop stelde de rechter zich geen rekenschap te kunnen geven over de deskundigheid van de drie te horen specialisten! De rechter-commissaris bepaalt daarom, tijdens de zitting met deze specialisten, hun deskundigheid. Deze willekeur is buitengewoon schofferend naar deze deskundigen toe. Maar vooral geeft de rechter zichzelf zo het middel in handen achteraf alsnog de kwaliteit van het door de deskundigen te berde gebrachte in twijfel te trekken, en voor de verdere procesvoering en uiteindelijke oordeelsvorming, naast zich neer te leggen.

Het totaal van deze opzet van het proces door de rechtbank maakt van dit proces een politiek proces. Een eerlijk vonnis is niet te verwachten. De rechter moet wel tot een veroordeling komen, omdat het hof dit proces gestart heeft: er is geen weg terug meer. Daarom zal de schade voor de heer Wilders, de PVV en het electoraat groot zijn, de vrijheid van meningsuiting de facto vernietigd. Rekening moet worden gehouden met daadwerkelijke gevangenisstraf.

Als partij zal de PVV zich moeten voorbereiden op de psychische dreun die de rechtbank hoe dan ook zal uitdelen. Het zal leiden tot verlies van electorale steun voor de PVV. De PVV kan dit verlies beperken door het electoraat actief te betrekken bij verwerking van dit vonnis.

Het bedrijven van politiek door de PVV zal na het vonnis noodgedwongen een ander aanzien krijgen, omdat de vrijheid van meningsuiting dan daadwerkelijk vernietigd is. Doelen zullen op een andere manier verwerkelijkt moeten worden. Mogelijk zal de partij ondergronds moeten. Dit is een verschrikkelijk scenario waar we rekening mee moeten houden.

Ik wens de heer Wilders, de PVV en het PVV-electoraat heel veel sterkte. Hun tegenspelers binnen en buiten de rechtszaal, veel wijsheid. Deze laatste zullen in de geschiedenis verantwoordelijk worden gehouden voor het verspelen van onze vrijheid en gelijkheid.


Marc Bouwman
Docent geschiedenis


Reageren kan (binnenkort) op het Pim Fortuyn Forum.

Geen opmerkingen: