maandag 1 februari 2010

ANDERLECHT EN RASPOETIN

.




















ANDERLECHT EN RASPOETIN





Raspoetin, de sterkhouder
Voor de verkeerde zaak.


De Heer Raspoetin was een bevlogen Russische Pope, die in zijn tijd ook al niet begrepen werd.
Zo ook Walter Pauli, nog altijd niet gede-fenestreerd bij De Morgen om voor de hand liggende redenen. Zie Raspoetin, die vergiftigd, neergestoken en neergeschoten, nog wankelend overeind bleef om ergens anders te gaan verdrinken.

Zo stelt ons Walterke zich voor dat BruxSSel als hoofdstad van de misdadigheid, geen uitzondering vormt op andere grootstedelijke gebieden. Dat vergemakkelijkt aanzienlijk zijn analyse. Want die valt samen te vatten in een paar woorden: ‘het is nu eenmaal zo’….Hij voegt er zelfs aan toe: in BruxSSel doet men het met opzet.

En of hij deze keer gelijk heeft!

Hetzefde gelijk als het gelijk van Goy Mathot, die stelde dat het gat in de begroting vanzelf was gekomen en dus ook vanzelf wel weer zou weggaan….Dat waren nog eens tijden!

Raspoetin wil dus niet geweten hebben, dat een kleine kruimeldief ooit dief van de ganse bakkerij zal worden als hij groot is, en dat hij, onderweg naar zijn doel, niet terug zal schrikken voor moord en doodslag. Die wetenschap nochtans is zo oud als de mensheid zelf. Eens gestolen, altijd dief. Elke dief of verkrachter is bij definitie een potentiële moordenaar.

De remedie, Heer Raspoetin? Ze stond hier al een paar dagen geleden al te lezen. Geloof me gerust : ‘wir sind das Volk’, weet U! Leg Uw oor maar eens goed te luisteren naar de lezers en hun reacties, vòòr U die wist, of wast.
Omdat ik weet dat Linkxen hardhorig zijn, wil ik mijn volkse remedie hier wel even herhalen. De huidige Overheid? Levenslange verbanning en al wat kan opgepakt worden: met bidmatje en al naar de galleien! Klinkt misschien middeleeuws, maar middeleeuwse toestanden moet men bestrijden met middeleeuwse middelen.
Wat ik erbij moet zeggen, ten overvloede van doordringendheid is : nog nooit zullen de tam-tams zo rap gewerkt hebben, om nieuwkomers dààr te doen blijven. En opgekuist, staat dat niet netjes?!
O Ja…U vreest dat op die manier onze industrie over onvoldoende werkkrachten zou kunnen beschikken? U zei wel ‘werkkrachten’? Dan moette gij mij eens uitleggen wat die honderdduizenden werkloze werkzoekenden dan wel doen. Buitenlanders zouden pas binnen mogen, als de laatste werkloze het licht heeft uitgedaan! Harde tijden vragen nu eenmaal harde maatregelen….




Kalasjnikov

Een jonge gangster die in de Brusselse deelgemeente Laken agenten met een kalasjnikov beschiet: de discussie over veiligheid in de hoofdstad loopt weer hoog op. Waarbij alle veiligheidsproblemen natuurlijk op een hoop komen. Wie een beetje nadenkt, weet dat racketeers aan de hogeschool in Anderlecht, die vorige week in het nieuws kwamen, niet van eenzelfde orde zijn als de kalasjnikovgangsters in Laken. En toch gebeurt het. Helaas: wie kan dat de mensen nog verwijten? Als in Anderlecht een volledige industriële hogeschool de deuren sluit omdat de leerlingen geterroriseerd werden door jeugdbendes die, ondanks klachten, ongestoord mogen optreden, dan hebben veel mensen inderdaad de spontane reflex, als ze horen van twintigjarige kerels met kalasjnikovs: van het één komt het ander.

Er is ter wereld niet één grootstad zonder criminaliteit, niet één waar de misdaadstatistiek niet erger is dan die uit de provincie. In die zin is Brussel geen uitzondering. Maar haast overal ter wereld organiseren de grootstedelijke politici hun politiekorpsen wel zo efficiënt mogelijk in de strijd tegen de criminaliteit. In die zin is Brussel wél een geval apart.

Niet 'de' Brusselse politie faalt. Het waren dappere Brusselse agenten die de overvallers met kalasjnikov nazaten en onschadelijk maakten, op gevaar van eigen leven. Maar in Brussel is er een politieke wil om de politie minder efficiënt in te zetten dan kan: dat moet een Europees unicum zijn. Overal dringen politici aan op samenwerking en coördinatie. Behalve in Brussel. Er zijn nog altijd zes politiezones, en de burgemeesters van Brussel en Elsene ruziën zelfs om hun zone opnieuw te splitsen. Zo zorgen Brusselse politici voor optimale randvoorwaarden voor gangsters, pooiers en criminelen van allerlei slag.

De slecht georganiseerde politie opereert dan nog eens in een pover werkend gerechtelijk arrondissement. De naam van de gangster met zijn kalasjnikov dook al in andere dossiers op. Maar hij was nog nooit veroordeeld en dus "kon men hem niets maken". Het is niet de schuld van de overheid dat er gangsters zijn. Maar zowel gerecht als politiek mogen vragen hebben bij hun eigen verantwoordelijkheid als blijkt dat in Brussel intussen kalasjnikovs te koop worden aangeboden, vrijelijk en voor een habbekrats. Natuurlijk wordt dan geschoten, zonder gêne en alsof een leven geen waarde heeft.


Walter Pauli in DM

JEUGD-CRIMINALITEIT

O ja. Ik wilde nog iets kwijt over het uitgeholde begrip ‘jeugd-criminaliteit‘. Dat is volgens mij, allerlei verkeerde zaken, uitgevoerd door kinderen. Marbels van elkaar stelen – elkaars voetbal pikken – pootje-lap zetten – meisjes aan de vlechten trekken – thuis ongehoorzaam zijn – enz.
Dergelijke delinquenten horen inderdaad niet thuis in de gevangenis. Al zou de ‘verbeterings-school’ terzake wel goed doen. Dreigen met, zou al veel helpen.

Een ietwat zwaarder term, voor oudere kinderen dan, zou de discrimenerende benaming jongeren-criminaliteit kunnen zijn. Maar om gehakketak met de Europese Rechten van de Mens te voorkomen, zou men best geen onderscheid maken tussen ouderen en jongeren, tussen gelovigen A en gelovigen B, enz. Kortom er zou maar één soort criminaliteit meer bestaan.
Maakt het de Rechters heel wat eenvoudiger!

Raspoetin: http://nl.wikipedia.org/wiki/Grigori_Raspoetin

Geen opmerkingen: