vrijdag 19 februari 2010

ARABISCHE LES

.




















ARABISCHE LES





De inwisselbaarheid van bedgenootjes
Onder de Halve Maan. Even kijken
Aan de andere kant van de Bosforus
Nu Istanbul – tot 1483 de Stad van
Constantijn de Grote, de Christelijke
Keizer van het Oost Romeinse Rijk…


Er wordt bij deze aangedrongen om onderstaand stukje zeker verschillende dagen na-een te laten lezen aan de wettelijke wederhelft. Zodat zij met eigen ogen kan zien dat zij zich, als echtgenote in onze cultuur, even veilig kan voelen als in Abrahams schoot. Om van onze vrouw(en) af te geraken – gesteld dat wij zo dom zouden zijn dat te willen – zijn er meestel vele jaren nodig. En kostelijke advocaten die een mens zouden geruineren….Daarvoor zijn wij dan ook beschaafd en voorkomend.

Niet zo de Muzelman. Stel dat hij, eenmaal zij 40 jaar is geworden wil ruilen voor 2 van 20, wegens sleet of verborgen gebreken, je weet maar nooit, dan volstaat het in ’t Arabisch te mailen ‘Talaq’, liefst gevolgd of vooraf gegaan door de naam van betrokkene. Om alle misverstanden te voorkomen. Vervolgens begeeft de man zich naar de plaatselijke Muzelmanse Ti-Ta-Tovenaar, met de boodschap nog klaar en duidelijk op het scherm van zijn GSM, en de kous is af. Ha ja! Niet alleen de kous is af, maar ook de vrouw is AF…Ze mag verdampen in de zinderende hitte van de woestijn.

Tot voor kort moest dat woordje ‘Ik verstoot U’ minstens drie keer ritueel herhaald worden, om geldig te zijn. Kwestie ook van alle misverstanden te voorkomen. Maar onder druk van de gestegen telefoon-tarieven, werd deze tijdelijke afwijking van dat ene woord ‘talaq’ toegestaan. Eenmaal ‘Talaq’ + de naam seinen volstaat, mits men daarna een substantieel bedrag overhandigt aan gezegde Ti-Ta-Tovenaar.

Er moet waarschijnlijk ook een woordje in het Arabisch bestaan, dat zegt :’kom hier’, en dat moet volstaan opdat het vrouwspersoon, tussen één maand en 99 jaar, wederom met naam en toenaam aangesproken, aan de deurbel hangt, valies en tandenborstel in de aanslag. Desgevallend begeleid door de mama, die haar kleine meisje met tegen-goesting ten huwelijk moet afstaan.

Om alle misbruik te vermijden, wordt dat woordje echter streng voor ons, ongelovige honden, geheim gehouden.

Als U voor ogen houdt, dat de oorsprong van gezegd echtscheidings-traditie teruggaat tot de kamelen-tijd in de woestijn, zal het U niet moeilijk vallen onze Muzelman-broeders en zusters te verstaan. Bij nader toezien zult U nu ook de burka-klederdracht begrijpen. Het omhulsel kan altijd in de familie blijven, de inhoud is inwisselbaar.

Is er nog iemand die denkt dat er een Europese Islam kan bestaan? Die wint een city-trip van 7 dagen naar de in 1483 Gestolen Stad, thans Europese Cultuur Hoofdstad van het Jaar. Alleen de heenreis is gewaarborgd.


And the word is: ‘Talaq’. Scheer je weg!
februari 17, 2010 door boilingpoints
‘Je spreekt elkaar zonder gesprek, je kijkt naar elkaar zonder de ander te zien. Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes.’
Ja, waarde lezers. Een inmiddels legendarische uitspraak van de moeder van Prins Pils. De moderne moslim anno 2010 maakt hier handig gebruik van en doet er zijn voordeel mee.

Want een Muzelman die het wijfje beu is, hoeft alleen het woord talaq uit te spugen en flits!, zijn huwelijk is ontbonden.
Het uitspreken van dit woord mag mondeling – en nu wordt het al iets lastiger – schriftelijk en hé! Nu ook digitaal!
U gelooft ‘t of niet, maar zelfs de Muzelmannen hebben SMS en MSN ontdekt en deze diensten bieden een uitgelezen kans om een islamitisch huwelijk te ontbinden.
Om even in de dierenwereld te blijven; deze verstoting van het wijfje kan nu dus in een wip geregeld worden. Op ieder moment van de dag kan het mannetje dit woord uitspreken en je bent overal van af. Je houdt tenslotte nog twee exemplaren over, dus niet getreurd.
Alleen de plaatselijke imam moet nog even het ja-woord geven, maar daarna is deze kwestie volledig Sharia-compatible.
Een sharia-docent (?!!) aan de islamitische universiteit te Rotterdam bevestigt dat op deze wijze al twee echtscheidingen hebben plaatsgevonden.
Eentje via email en eentje via een vluchtig MSN-gesprek.
Volgens deze Sharia-docent biedt deze nieuwe manier om van je wijf af te komen ook voordeel voor de man in kwestie. Zo wordt een een emotionele confrontatie bespaard.
Echt ideaal. Die islam. Je spreekt een soort vloek uit en flits! Het wijfje is foetsie.
Jammer dat deze toverspreuk voor ons ongelovige apen en varkens niet geldt. Want ook wij hebben personen op het oog waarbij we zeggen: Ja, daar willen we dolgraag van af.
Maar helaas. Deze beproefde methode werkt alleen binnen de Sektarische islam.
En over sektarisch gesproken; hier een leerzaam stuk op HVV.
En trouwens; wat doet een Sharia-docent in Holland??
Stem RECHTSBLOND

Geen opmerkingen: