woensdag 10 februari 2010

BREDERODESTRAAT IN (kleinà TURKIJE

.





















BREDERODESTRAAT IN (Klein) TURKIJE







Toch nog even terugkomen op Terzake met het Gelaarsde Katinneke en de Zot van Antwerpen.
Die 56,4% zouden echte Antwerpenaren zijn? Dat is nu eenmaal totaal onmogelijk. Een zonde tegen het gezond verstand! Ze wonen in Antwerpen, ze zijn er misschien geboren, maar kunnen nooit Antwerpenaren zijn. Omdat een koekoek, uit het ei gekropen in een mezennestje, nooit een mees zal zijn, maar altijd koekoek zal blijven! Ik kan 100 jaar in Italië wonen, vloeiend de taal spreken, leven als een Italiaan, gekleed gaan als een Italiaan, maar ik zal nooit een Italiaan worden met een Italiaanse inborst. En dan heb ik nog wel dezelfde huid! Al probeer ik nog zoveel de hunker naar het Noordzeestrand te onderdrukken, het lukt me niet. Ik ben Vlaming, zo God mij als Vlaming liet geboren worden. Een Turk blijft een Turk, zelfs al spreekt hij Antwerps. En – daar komt het – hij zal nooit als Vlaming reageren, maar hoogstens als nieuwe Belg, voor zover dat niet botst met zijn Turkije-gevoel. Om nog maar te ezwijgen van zijn lotsverbondenheid met ‘geloofs-genoten’. Ziedaar de reden waarom er mensen van de andere kant van de wereld welkom zijn in Antwerpen. Ze drukken het aantal Vlamingen percentsgewijze naar beneden. Zodat de Linkxse kaviaar-elite aan de macht denkt te kunnen blijven.
En nu nog een détail. Vindt U het niet toevallig dat juist daar, tot Patricks gespeelde verrassing werd gefilmd? Zou dat nu echt geen opgezet spel geweest zijn? Film de Brederodestraat, ik, Patrick, kan daar sympathiek over doen….Ik kan het wel weten, zeker, want ik ben daar geboren! En nu ik daar weg ben, mag de straat gerust verkleuren….Mij deert het niet meer. Enne, als ik daar nog soms kom, iedereen wet wie ik ben, en overal ben ik welkom….’t Zou er nog maar aan mankeren!
O ja – is er dan niemand die vraagt aan de Patrick hoe het toch komt dat beetje bij beetje de Antwerpenaren daar weggetrokken zijn en vervangen door Turken? Zouden die soms niet;..gevlucht zijn? Voor die vraag zijn de vroegere eigenaren het best geplaatst om te antwoorden. Ik wil graag een paar vermoedens uiten….
De eerste verkopen zullen gebeurd zijn, omdat er (de erfgenamen?) een mooie prijs ko, gekregen worden van de eerste vreemdelingen met de nodige poen. Na nog een paar verkopen verhaasten de overige eigenaars zich om, binst de prijzen nog redelijk bleven, te verkopen. Dan gaat het vlug…Niemand van de oorspronkelijke bewoners wil nog blijven, gezien de stelsematige verloedering van de straat…en de ineen stuikende vastgoedmarkt aldaar….
De immobiliën-handelaren, notarissen of desnoods het Kadaster zullen dat kunnen bevestigen. Daarbij een paar vragen. Was de Fiscus nooit geïnteresseerd in de herkomst van al die (serieuze) aankoop-kapitalen? Men spreekt enigszins meesmuilend over de ‘parallelle’ handel in die wijken. Zwarte zaakjes, bedoelt men waarschijnlijk…Werk aan de winkel dus voor de fiscale en sociale inspectie, die o zo dapper de gewone kleine commerçant achter zijn vodden zitten. Aantrekkelijk, niet, zo maar en winkeltje te drijven buiten alle wettelijkheid? Geen BTW, geen belastingen, geen sociale bijdragen, en als ’t een beetje kan, nog een leefloon trekken van het OCMW…
Ik spreek een beetje uit ervaring… Die inspecteurs gaan daar niet henen, tenzij met 2, en dan nog. Veel te gevaarlijk. Hebben ze trouwens geen tijd om de gewone dossiers af te handelen. Als ze al iets op papier krijgen, is de man in kwestie al lang verhuisd, en woont daar nu een neef…Of de ene dappere ambtenaar die volhoudt, wordt stilletjes in zijn oor geblazen, dat ze zijn adres kennen. En als hij niet wil dat er iets gebeurt, zou hij best dat dossier in de kast laten…
Zal ik eens wat antwoorden, Leckie en Péttriekkie? Als jullie al die vreemdelingen niet zo wanhopig gaarne hadden binnen gehaald, dan was de Brederodestraat nu bevolkt zoals ze altijd al geweest is. Met authentieke Antwerpenaren. Er zou geen m² ongebruikt zijn blijven liggen, want daarvoor zien de Antwerpenaren te gaarne hun lieve centjes. Haal al dat vreemd volk, die massa mensen weg uit de straten, en Antwerpen (en elke stad) zal weer leefbaar worden. Met misschien, dank God, een beetje meer parkeer-gelegenheid voor de Antwerpenaren en voor de vele kijk-en kooplustigen die vroeger naar ’t Stad afzakten als ontspanning. ’t Stad loopt nu leeg, omdat de mensen vluchten!
Tiens, en nu ik toch op mijn stokpaardje zit : willen wij met zijn allen het file-probleem een beetje verlichten? Zorg dan dat de bevolking niet zo explosief stijgt! De laatste 20-30 jaar zijn er om zo te zeggen 1 miljoen mensen bijgekomen. Die moeten allemaal een plaatsje onder zon – en op onze wegen – krijgen. En het Rif-gebergte of de Anatolische Steppen lopen leeg, nog leger dan ze al zijn….
Tijd nu om Lex Moolenaar aan het woord te laten. Jongens, wat kan die elegant over de problemen heen schaatsen….We kunnen niet meer terug, de bevolking zal in beweging blijven….En zo lang we dat kunnen uithouden, is ons vette postje verzekerd!...Tout va tres bien, Madame la Marquise….Maar olala! Wat doet die ene dwarse reactie daar onderaan! Kan de redactie van de GVA echt niet wat beter eind-redacteren? Die man uit Sterrebeek is een vuile Blokker, wees daar maar zeker van! Waarom zou die anders spreken over een meerderheid van Vlamingen die de klok willen terugdraaien?! Heerlijke man, daar in Sterrebeek!
In ieder geval, Leckie, merci voor Uw stukje, hé…Hoeveel lezers zouden deze keer afhaken, pronostikeert U?

Bevolking zal in beweging blijven

9/02 De nieuwe bevolkingscijfers waarmee we gisteren onze krant openden, hebben verbazing gewekt in de rest van Vlaanderen. Inderdaad, van alle Antwerpse kinderen tot tien jaar is maar liefst 56,4 procent van allochtone origine. Dat betekent niet dat het geen Antwerpse kinderen zouden zijn. Het merendeel van hen is hier geboren, draagt de Belgische nationaliteit en spreekt behoorlijk goed Nederlands, zoals gisteren trouwens te horen was in een reportage die Terzake had gemaakt in de Brederodestraat, alias Klein Turkije.
56,4 procent: het is een zeer groot aandeel. En het zal verder blijven stijgen, want in gezinnen van Noord-Afrikaanse, West-Aziatische en Oost-Europese origine worden meer kinderen geboren dan in gezinnen uit de autochtone cultuur. De grotere steden zullen in die verkleuring van onze samenleving extra blijven opvallen omdat ze aantrekkingspolen vormen voor nieuwkomers en omdat er ook nog steeds sprake is van een witte stadsvlucht naar de groene rand.
“Als Antwerpen als enige stad gespaard was gebleven van verkleuring, dan zou dat betekenen dat het een onaantrekkelijke stad zou zijn, waar mensen niet graag een betere toekomst willen zoeken”, zei Patrick Janssens gisteravond. Dat is goed gevonden, maar Janssens beseft ook wel dat de medaille nog een andere zijde heeft, met allerlei problemen en gevoeligheden die te maken hebben met de confrontatie van totaal verschillende culturen.
Het Antwerpen van nu is niet meer het Antwerpen uit de tijd van Oud België. Dat komt ook niet meer terug. Net als andere Europese steden is Antwerpen nu en in de komende decennia op zoek naar een nieuwe identiteit. Partijen zoals het Vlaams Belang blijven erop hameren dat de joods-christelijke waarden de leidcultuur moeten zijn van deze nieuwe samenleving, maar ik denk niet dat godsdienstoorlogen ons verder zullen helpen. Antwerpen heeft alleen een toekomst als alle inwoners - christenen, moslims, joden, hindoes en ongelovigen - eerst en vooral verdraagzame Antwerpenaren willen zijn.
Volgens de Nederlandse migratiekenner Paul Scheffer heeft de geschiedenis bewezen dat elke samenleving verscheidene generaties nodig heeft om een migratieproces zoals dit te verwerken. In sommige buurten in Antwerpen, Berchem, Borgerhout lijken de grootste samenlevingsproblemen achter de rug. In andere zijn ze nog maar pas begonnen. Eén ding is zeker: er is geen weg terug.
Door Lex Moolenaar
Reacties
• 1/0
Charles Van Dale STERREBEEK, 09 februari '10 om 19:35
Er is altijd een weg terug: wanneer een meerderheid van de Vlamingen beslist dat ze een bepaalde groep onaangepasten (criminelen, sociale profiteurs, fundamentalisten, amokmakers, ...) terug naar eigen land wil sturen -zelfs al moet daar eerst de nationaliteit voor afgepakt worden-, dan is dat democratisch gezien perfect mogelijk. Nooit heeft de Vlaming zich kunnen uitspreken over de vraag of hij de demografische veranderingen van de laatste decennia heeft gewenst: ze werden ons opgelegd door een machtselite die uit financiële en geostrategische belangen (energie, investeringen, markten) het volk heeft verraden. Volgende generaties zullen een zware prijs betalen voor het misdadige migratiebeleid dat wordt gevoerd.

Geen opmerkingen: