zaterdag 6 februari 2010

DE GOED NIEUWS BODE

;























DE GOED NIEUWS BODE




De Pers en het nieuws dat er toe doet
Van het bureau van Johan Bellens on Fri, 2010-02-05 11:11
In The Brussels Jounral.

Je kan er om huilen, maar lachen is gezonder. Vlak voor de beruchte dubbele schietpartij op agenten in Brussel lukte het onze vaderlandse pers om een stijging van het geweld tegen de politie af te schilderen als een daling. Het aantal gewelddaden tegen agenten steeg 14% in vergelijking met tien jaar geleden. Maar de voltallige Vlaamse pers stelt dit, op aangeven van de Federale Politie, voor als een daling. "Deze toename van het geweld tegen de politie kan enorm lijken maar het totale aantal geweldfeiten buiten het gezin steeg In dezelfde periode bijna twee keer zo snel. (...) Relatief gezien is het geweld tegen de politie dus gedaald. "(Gelezen in Verschillende kranten.)
Twee weken later is het geweld tegen de politie het maatschappelijke belangrijkste item. Lachwekkend, die pers van ons. Is er dan werkelijk geen ene journalist meer die de tijd neemt om enkele mensen bij de politie te contacteren nadat de PR-dienst van de federale politie een stijging voorstelt als een daling?
Onze journalisten zijn slaafse volgelingen van het regime. Vroeger was hooliganisme de belangrijkste oorzaak van geweld tegen agenten. Het aantal feiten van hooliganisme is echter spectaculair gedaald! Dat werpt toch een ander licht op van de 'relatieve daling' geweld tegen agenten, niet? Er zit mayonaise in het hoofd van de gemiddelde journalist.
Nog een voorbeeld van het verpakken van dramatisch nieuws als goed nieuws is het artikel over het voorbije toeristisch jaar in Antwerpen. Het is decennia geleden dat er Zich nog zo'n daling van het aantal toeristen heeft voorgedaan. De titel van het artikel? "Zoo en cruises rood toeristisch rampjaar" In het artikel mag de bevoegde schepen ook zonder kritische noot onderstrepen eat de prognoses-de cijfers dus niet (!) - Erop Wijzen daT het dieptepunt achter ons ligt.
Het is minder om te lachen Wanneer de pers ernstige feiten gaat wegmoffelen in het regionale nieuws. Twee recente voorbeelden uit Antwerpen en een uit Turnhout:
In Deurne werd een passagier van De Lijn door twee broers, waarvan de jongste 16 jaar, met zijn hoofd door het raam van een rijdende tram geduwd. Het slachtoffer raakte gewond in de hals, in het aangezicht en aan beide handen.
De ambulancier die door drie jongeren van Marokkaanse origine midden december in Deurne gemolesteerd werd, is gedeeltelijk invalide verklaard.
In het centrum van Turnhout is al dagenlang een groepje losgeslagen jongeren op pad. Elke dag doen zich meerdere incidenten voor. Het gaat om overvallen en straatagressie.
Nog enkele onderbelichte feiten in onze rubriek diversiteit: Het schietincident aan de moskee van Geel en de clan-vete Tussen twee Marokkaanse gezinnen in Antwerpen. De politie mocht al 45 maal tussenkomen bij gevechten! Daarbij waren tot 15 mensen betrokken nl werd ook iemand neergestoken.
Hoopgevend is wel dat Humo aandacht heeft voor de Stijging van het aantal verkrachtingen in dit land.De inhoud van het artikel is helaas om te emigreren. Het aantal verkrachtingen is de jongste vijftien jaar spectaculair gestegen. Van 557 verkrachtingsdossiers in 1994 tot maar liefst 2.955 in 2006. Een Stijging van 400%! Daarmee zijn wij europees koploper. Het aantal veroordelingen is helaas gezakt, halen we nog maar 13 procent. Daarmee bengelen wij helemaal onderaan de Europese rangschikking.
Uit Antwerpen verder vrolijk nieuws: na enkele jaren (gemanipuleerde) achteruitgang van de misdaadcijfers, is de geregistreerde criminaliteit vorig jaar met 9% gestegen. Dat is dan beter dan Mechelen, daar steeg de misdaad met 10%. En onze burgemeester heeft gezegd dat het cijfer "zorgwekkend" is. Het zal dan wel in orde komen zeker? Er zijn nu 15 woninginbraken per dag in onze stad. Verder is het aantal meldingen van anti-Joodse incidenten in 2009 verdubbeld. Het gaat goed, het gaat ongelooflijk goed.
Om toch met een vrolijke noot te besluiten, het verhaal van twee jonge, Vlaamse meisjes en twee Marokkanen. Twee meisjes uit Gent gingen vorige maand liften naar Antwerpen. Ze werden meegenomen door twee mannen van Marokkaanse origine, met beiden een strafblad. Onderweg kregen de heren ruzie, Waarover is niet duidelijk. De gemoederen raakten zo verhit Dat de twee stopten om een robbertje te vechten ... Midden in de Kennedy-tunnel. Het gevecht werd geregistreerd door een bewakingscamera en een politiewagen Kwam snel ter plaatse. De twee mannen mochten na verhoor beschikken - wat dacht u - en de twee Gentse meisjes namen flink aangedaan en hopelijk een paar multiculturele illusies armer een taxi.

o-o-o-o-o-o-o-

Nooit ‘Goed Nieuws’ zegt U? En dit dan (Zaterdag 6 Feb)
Vrouw zit klem in wasmachine na weddenschap




Een Noorse vrouw is als gevolg van een weddenschap met haar hoofd en een arm klemgeraakt in een wasmachine. De hulpdiensten hebben haar uiteindelijk uit de wastrommel moeten draaien, zo staat vrijdag te lezen op de website van het Noorse dagblad 'Moss Avis'.
Na een niet nader bepaalde weddenschap met een vriend, had de vrouw haar hoofd en een arm in de wastrommel gestoken. Maar ze kwam vast te zitten en de politie, brandweer en de medische hulpdiensten moesten ter plaatse komen om de vrouw van tussen de 20 en 30 jaar oud uit haar hachelijke positie te bevrijden.

Achteraf verklaarde politiewoordvoerder Terje Linddahl dat de vrouw 'voor zover we het begrepen hebben, haar weddenschap heeft gewonnen. Toch hebben we haar afgeraden om dit nog eens te herhalen.'
sdg (belga) in HNB

Geen opmerkingen: