zondag 7 februari 2010

DE POLTIEBAKBOND HEEFT GELIJK

;




















DE POLITIEVAKBOND HEEFT GELIJK



Geef BruSSel zijn Madurodam…

Jongeren

Wilt u een mooie graadmeter voor het schijnheiligheidgehalte van H(et) E(del) L(and) en dan vooral voor de politieke partijen die hier sinds jaar en dag de dienst uitmaken? Waarom dan niet even kennis genomen van de reacties op de bijzonder gewelddadige overval (door de heren Jawat, Ibrahim en Belkacem, allemaal vroege twintigers, met behulp van kalasjnikovs!) vorige zaterdagvoormiddag op dat Brusselse wisselkantoor waarna de gangsters zich verschansten in een appartementsgebouw in Laken.

Ja, dat is één van die dorpen die samen het Brusselse gewest vormen in ruime delen waarvan de politie niet meer kan, durft en wil patrouilleren. Meer nog: waar in Anderlecht een wijkpolitiekantoor door ‘opgefokte rotjochies’ (dixit Jean-Marie Dedecker) in de fik is gestoken, die ongestraft (!) hun heldendaad dan ook nog eens gefilmd en op YouTube geplaatst hebben.
‘Knack’ bracht voor veertien dagen een (omslag)verhaal van een groene syndicalist die man en paard noemde: daar bestaat in een aantal wijken niet enkel een parallelle economie, maar dientengevolge ook een parallelle samenleving waar de (min of meer) democratisch tot stand gekomen wetten van dit land niet meer worden toegepast en de rechten van de doorsnee brave en (o.a. daarvoor) belastingen betalende burger niet meer worden gevrijwaard.
En deze week nog vernam men via de media dat een hogeschool zijn studenten heeft moeten evacueren (of hoe moet je dat anders noemen?) omdat er geen andere weg meer open blijft dan zwichten voor de terreur van de Noord-Afrikaanse en Subsaharaanse straatbenden.

Het lijkt er momenteel – voor hoelang? – even uit te zien alsof de maat vol is. De politievakbond – als eerste betrokken partij en al langer dan vandaag op de hoogte van waar het varken luizen heeft – zegt onomwonden wat er moet gebeuren: ‘De overheid moet drastische maatregelen nemen om het geweld in te dijken. Zero tolerance, een lik-op-stukbeleid, snelrecht en bijzonder zware straffen.’
Je kunt er donder op zeggen dat vrijwel iedereen (die niet medeplichtig of knettergek of straalbezopen is) het daarmee roerend eens is. En het knelpunt lijkt – eens te meer – bij Justitie te liggen waar wereldvreemde paljassen en/of roodgroene mollen menen dat het mogelijk is met wat wenkbrauwengefrons en een halfbakken vermaning een of ander goor stuk crapuul uit het Kleine of Grote Atlasgebergte tot betere gevoelens te brengen.
Laten we beginnen met blauwe totebel Turtelboom: zij heeft al enkele maatregelen genomen om de criminaliteit te bestrijden ‘maar beseft dat het nog beter (sic)’ kan en daar is onder meer snelrecht voor nodig.
Bovendien heeft zij – nog maar eens! – herhaald ‘dat de Brusselse politiezones beter moeten samenwerken’. Nog beter? Verder is daar ‘Het Nieuwsblad op zondag’ dat wist te melden dat Groen! en sp.a onmiddellijke zerotolerantie eisen tegen geweld en jongerencriminaliteit! Femelaar De Clerck gaat woensdag het dossier op het kernkabinet aankaarten. Dat wil zeggen: indien de islamofielen van de PS, de heks van Ougrée op kop, hun veto niet stellen. (Het is immers een algemeen bekend feit dat de Brusselse PS-burgemeesters voor de fusie van politiezones zijn!)
Toen ze bij de (Open) VLD nog meer en nog langer hadden nagedacht, kwam Svenneke Gatz een verhaal houden over één Brusselse politiezone met één politiek verantwoordelijke en de invoering van ‘night courts’ (zoals in New York). Meteen daarop verknalde hij dan weer alles door zijn zwakzinnig gemekker over ‘alternatieve straffen’. In Algiers en Rabat bescheuren ze zich van het lachen…

Waar ze ook niet goed wisten hoe ze zich ernstig moesten houden, is bij het VB! ‘Vooral de SP.a en de PS hebben in Brussel door hun pamperpolitiek de boel laten verrotten’, klonk het daar volkomen terecht. De partij ‘rekent’ dan ook op rode en groene steun wanneer zij in de komende periode haar voorstellen inzake nultolerantiebeleid en betere politiesamenwerking gaat herhalen…

Ondertussen is bekend dat de drie aangehouden bovengenoemde lieverdjes binnen de vijf dagen voor de raadkamer moeten verschijnen, die beslist over hun verdere aanhouding. De weddenschappen zijn open!
‘t Pallieterke

Boeketje Digitalis


(met verwijzing naar Onnozel Kinderdag)



Even herhalen : het waren NIET Caspar, Melchior en Balthazar, maar Jawat, Ibrahim en Belkacem. Het waren werkelijk kansarmen, want ze hadden geen familie-namen. Het waren ook geen ‘wijzen’ maar integendeel achterlijke mensachtigen uit het Rif-gebergte. Ze kwamen al helemaal niet uit het oosten, maar uit de stad zelve. Wat ze wel gemeen hadden met de 4 Koningen, was dat ze zich onaantastbaar waanden….
Ze brachten ook geen goud wierook en myrhhe, maar waren er integendeel naar op zoek. Vooral naar het eerste. Ze volgden ook geen ster, maar kwamen met snelle GTU’s en ze volgden de loop van hun oorlogswapens….Zij kwamen in vrede, namens hun ‘godsdienst’,. En waren alleen onderweg een beetje de weg kwijtgeraakt….Omdat ze weigerden naar school te gaan, en aldus de weg naar een deftig bestaan afgesloten zagen.
In hun kielzog kwam een tijdje later Koning Herodes, met de moord op de Onnozele Kinderen….
JaJa! Opgegroeid voor rad en galg….
Als dat maar niet luid-op gezegd wordt! Want dan komt het CGKR in actie. Tiens, waar blijven die in de hedendaagse BruSSelse context? Enigszins begrijpelijk – daar kunnen ze nu eens gene kant me op, hé!
Tenware…tenware..ze eindelijk klaar (willen) zien!....
Maar wacht eens… die politie-vakbond…die zijn toch niet in maasa lid geworden van het Vlaams Blok/Belang? Waarom dan verkondigen ze ineens dezelfde maatreglen :
‘De overheid moet drastische maatregelen nemen om het geweld in te dijken. Zero tolerance, een lik-op-stukbeleid, snelrecht en bijzonder zware straffen.’
Aan vooral de zinswending ‘bijzonder zware straffen’ wordt zwaar getild. Een onderzoek en een waarheids-commissie dienen dringend de herkomst van deze wel zeer fascistische eis te onderzoeken. Ze ruikt inderdaad naar stankzwalm….
Hier wordt men klem ontkend in verbinding te staan met gezegd politie-syndicaat, al moet toegegeven worden, dat de idee van ‘schandblokken’ en ‘galleien’ in die middens met instemmend gemompel werd onthaald. Daar tegenover werd het gevankelijk wegvoeren van de Elite-Zwanzers naar Chacka-Macka op luid handgeklap onthaald.
Bij het ter perse gaan, wordt vernomen dat er stemmen opgaan om de verantwoordelijken toch niet te verbannen. Men zou integendeel in een bepaalde stadwijk een soort Madurodam oprichten, een soort Groot-BruSSel in het klein. Met 19 gemeenten en wel 6 politie-zones, zodat die wellustelingen hun speeltjes verder zouden kunnen zettten. In ’t klein dan.

Geen opmerkingen: