zondag 7 februari 2010

DRAAIDEUR CRIMINELEN DRAAIEN DOOR

.





















DRAAIDEUR CRIMINELEN DRAAIEN DOOR





4 minderjarige handtasdieven vrij wegens plaatsgebrek


Vier minderjarigen uit Anderlecht die vandaag door de politie van Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) waren opgepakt voor een reeks handtasdiefstallen, zullen over enkele uren weer op vrije voeten zijn.

Geen plaats in jeugdinstelling
Het parket heeft aan de jeugdrechter gevraagd de vier te laten opnemen in een jeugdinstelling, maar omdat er geen enkele plaats vrij is, moeten de vier wel vrijgelaten worden.

Slag slaan
Het viertal was door de lokale recherche van de zone Brussel Zuid opgepakt na een reeks handtasdiefstallen. De speurders hadden de vier daarbij in de gaten gehouden en zelfs foto's genomen van de vier terwijl ze hun slag sloegen.

Gezien de ernst van de feiten, besloot de parketsubstituut de vier ter beschikking te stellen van de jeugdrechter met de bedoeling hen te laten plaatsen in een jeugdinstelling.

Plaatsgebrek
"Maar opnieuw zijn we daarbij geconfronteerd met het plaatsgebrek in de jeugdinstellingen", zegt substituut Antonissen. "Ik heb zowat alle instellingen afgebeld, tot en met Everberg toe, maar nergens is er ook maar één plaats vrij. De vier minderjarigen zijn dus wel ter beschikking gesteld van de jeugdrechter, maar die zal niets anders kunnen doen dan hen vrijlaten." (belga/edp)
06/02/10 17u38 DM

Boeketje Digitalis

(Eentonig verhaal)



Vandaag, 7 februari 2010, 3 uur in d namiddag en nog altijd geen pers-berichten over ‘kleine criminaliteit’. Blijkbaar ontziet iedereen de Zondagsrust. Of is Oom Agent op week-einde….En draait de draaideur, zonder onderbreking.

Bon.
Over die vier waarvoor gisteren geen plaats was. Ik denk dat die Jeugdrechter blijk geeft van weinig inventiviteit. Er zijn 19 Gemeenten, dus 19 burgemeesters, dus 19 livings waar die gastjes aan handen en voeten aan de tafelpoot kunnen gebonden worden. Aan iedere tafelpoot één, dat wil dus zeggen 19 x 4 = 76 tafelpoten, waarvan reeds 4 bezet, blijven 72 tafelpoten. Alle de verleden nacht aangehouden zouden dus (bijna) plaats kunnen krijgen.

Bij Thielmans kan men ondertussen een zatsel aanrichten. Enerzijds met stromen alcohol, en voor zij die volgens hun geloof geen zatsel mogen drinken, zullen er voldoende geestverruimende stoffen moeten aanwezig zijn.

Na het week-ende wordt er met de hogedrukreiniger opgekuist in elke living. Wat niet wil zeggen dat de ketenen gelost mogen worden….Vanaf maandag zullen er waarschijnlijk op ieder adres een compagnie para’s moeten gelegerd zijn. Want de vrienden en bekenden van de tafelpoot-genieters zullen geenszins opgezet zijn met deze eer. Te meer daar ze niets kunnen jatten.

Nog vòòr maandag de haan driemaal zal gekraaid hebben, zullen de 19 burgemeesters op hun blote knieën smeken om naar Jacka Macka te mogen uitwijken. We kunnen hen dus vanaf maandag rond de middag uitgeleide doen. Bede in de toppen van Uw schoenen een dot watten aan te brengen, om geen last te krijgt van de Dierenbescherming, pardon Liga voor de Rechten van de Mens….

Wedden dat de Heerschappen het rap zullen doorhebben!? Zowel het ‘rapalje’ als de Bestierders….Het ‘rapalje’ kan nog altijd opteren voor de roei-cruise. De Bestierders niet.

Geen opmerkingen: