woensdag 3 februari 2010

ERE VOORZITTER VERSUS VOORZITTER

.














ERE VOORZITTER VERSUS VOORZITTER





Als 2 honden vechten voor een been….
Boer, let op Uw ganzen!







Wel, wie met Duitse Herder-honden omgaat, kent hun kuren. Somtijds is het niet om aan te zien. Echte moordwapens zijn het! Maar even later liggen ze in het zonnetje, elkaars wonden af t likken…Maar één ding blijft ze voor ogen, zelfs in hun meest verharde macht-spelletjes : als er aan de straatkant gebeld wordt, en onraad (?) dreigt, schormen ze samen dreigend naar voor, volgens de ongeschreven wetten van de roedel, ter bescherming van hun patrimonium. Want Baasjes’ huis: daar hebben ze hun leven voor veil!
Mensen zijn (natuurlijk!) geen honden, maar hun gedrag is dikwijls van elkaar afgekeken. Ik laat in het midden wie wat van wie heeft af gekeken….

Zand er over en over naar de orde van elke dag. Ik kan alleen maar blij zijn, dat mij dierbare vrienden (die herdershonden) geen schoothondjes zijn, die door chi-chi-madammekes in de saccoche moeten meegenomen worden.
De orde van de dag? Is Kuregem : de ‘nul-tolerantie’ aldaar, het gekonkelfoes van de Kukuleku-haan over BHV, en, wat dacht U, de blog van ons aller Roosie op de TeeVee. Dat laatste was mij bijna ontgaan. Heb dank dus, vrienden van het AFF, om daarover vandaag de sluier te lichten. Twee dagen te laat! In slaap gevallen?
Roosie daagt Crembo uit om para’s te sturen. Tja, zou wel eens een bruikbaar idee kunnen zijn. Maar ge-oefende professionele militairen in het veld sturen tegen dat zootje ongeregeld straatvuil? .Is geen gezicht! We krijgen gegarandeerd de UNO op bezoek! En het CGKR zal nooit akkoord zijn….Akkoord echter, als het leger daarbij in een korte bliksem-actie, mee ingezet wordt, met tanks en vlammenwerpers, de bussen daarbij klaar staan om hun ladingen op te nemen, en de vliegers klaar om opstijgen zijn om het zootje ongeregeld over te vliegen naar de woestijn.
Na een paar dagen kunnen we spreken. Als inmiddels de slachtoffers geborgen zijn van de Muzelmanse wraakacties.
Als eerst de schuldigen maar in spoedberaad berecht zijn. Al vrees ik dat de kleur-partijen daarna onthoofd zouden zijn. En de franscouillons ontheemd en verweesd zouden moeten achterblijven.
Vervolgens, nul-tolerazntie of alles-tolerantie, wie de bestaande wetten overtreedt, zelfs al is het een hond met een hoed op: via de schandblok naar de galleien. En laat surtout niet na van er veel over te schrijven in de boekskens, en veel van te tonen in het Journaal. La peur du gendarme, tu sais!
Wacht eens… Bestaat er voor die dingen die we beleven, geen bekend spreekwoord? ‘Wie niet horen wil, moet voelen’….Hoe zou dat luiden in het Muzelmans? Bestaan daarvoor wel de nodige lettertekens?

Voorlopig besluit.
La Morel zet de strijd verder, op haar eentje, aan de overkant der barricaden. Ze krijgt gehoor – voor en tegen, ja, maar ze wordt gelezen! Wat meer is, in doorsnee wordt ze niet vertrapt, maar geprezen….
En zegt het militair realisme niet, dat eenmaal één overwinnaar binnen de vesting is geraakt, deze spoedig zal vallen? Het zal me worst wezen, als er in de achterkamertjes iemand van ons zit (Raad van Bestuur), die zit daar maar als tafelversiering. Wel het tegendeel van iemand die aan de knoppen zit!
Nog even, en, dank zij de nieuwe voorzitter, Luc Vanden Branden, komt er straks een soort ‘De Keieren van de Wetstraat’ met ònze reporter ter plaatse….Wat in ieder geval, qua oogstreling, een hele verbetering zou zijn.
Wat me wel verwondert, is dat de Linkxen nog haar lief niet gevonden hebben. In hun wereld kan het toch niet dat iemand een positie zo maar door eigen gewicht verkrijgt!? Er moet ergens iemand met invloed in de Reyerslaan zitten, die hoopt op meer, en daarvoor Roosie de vrije teugel laat…..Zou Roosie terzake iet of wat Bijbel-vast zijn? Want in het Oude Testament krioelt het van dames die met loze listen de heersers vloeren!
Foei! Satan, weg van mij! In de cenakels van de BRT zijn er geen oorkussens van de duivel!

Geen opmerkingen: