zondag 7 februari 2010

FIETSEN DOOR BRUSSEL

.
























FIETSEN DOOR BRUSSEL

CD&V : Kamer koopt fietsen aan
(05/02/2010) CD&V volksvertegenwoordiger Sonja Becq heeft op 17 november 2009 een brief gericht aan Kamervoorzitter Patrick Dewael met de vraag een aantal fietsen te kopen en ter beschikking te stellen van de parlementsleden.


Parlementsleden die naar vergaderingen of andere activiteiten moeten, kunnen zich zo sneller en milieuvriendelijk bewegen door het drukke Brussel.

De Kamervoorzitter heeft per brief bevestigd dat het College van quaestoren op 14 januari 2010 beslist heeft over te gaan tot aankoop van 4 fietsen.
Van zodra zij ter beschikking zullen zijn, zullen de Kamerleden hiervan op de hoogte gebracht worden.
Sonja Becq is tevreden: “Onze collega’s van het Vlaams Parlement namen ons altijd in snelheid. Dat is nu verleden tijd. Onze conditie en het milieu zullen er wel bij varen.”
Sonja Becq Marc Paredis
Woordvoerder CD&V Kamerfractie
Bron http://www.politics.be/persmededelingen/24952/

Boeketje Digitalis
(vastgebonden op de bagagedrager)

De BruSSelse crisis is zo goed als opgelost! Naast agenten die stilaan leren tussen de kogelregens door te lopen, zullen onze parlementariërs nu van hot naar her leren fietsen tussen de brandende auto’s.
Een ding moeten we ze toegeven : ze zullen niet gauw ge-carjackt worden. Maar als fietsendiefstallen dan zo weinig voorkomen in de hoofdstad, valt nog af te wachten. Enfin, het zijn er maar vier, dus zal de voorraad wel gauw uitgeput zijn.
Wat ons wel verzwegen wordt, is of het dames-of herenfietsen zijn. Met of zonder bagage-drager. Met of zonder fietszakken voor de dossiers. Zullen de berijders verzekerd zijn? Moeten ze een helm dragen? Wat in geval van weer waar geen hond kan door gejaagd worden? Met fiets en al in de dienstwagen? Mogen die fietsen gebruikt worden voor privé-verplaatsingen? Wie staat in voor het onderhoud? Hoeveel personeel wordt daarvoor aangeworven? Worden de taalkades gerespecteerd? Wie is verantwoordelijk? Wordt er een toeslag voorzien voor de afgelegde fiets-kilometers? Zal deze lijst worden vergeleken met de lijst van de per wagen afgelegde kilometers? Onze (Linkxse) pappenheimers kennende, ze moeten niet onderdoen voor die 3 Londense Sociaal-Democraten, die op het matje moeten komen voor enorme bedragen die ze gefixt hadden….
Welke politieke partij mag de pluim van deze primeur op de hoed steken? Wie komt met foto in de krant? Wie komt op TV? Wanneer mogen we ons verjeugen op de groepsfoto-met-fiets?
Na de fietsende flik, nu de fietsende minister, slalommend en luid rinkelend tussen de voetgangers op het voetpad…
BruSSel : Europese hoofdstad, zijn kalasnikovs, zijn fietsende ministers.

Geen opmerkingen: