zaterdag 27 februari 2010

GELIJKGEZINDEN

.









Hert specifieke aan zoogdieren is dat ze, in de soort, ook onderling enorm veel verschillen. Uiterlijk, maar ook innerlijk, en zeker verstandelijk! Zo ook de mens, waarvan elk exemplaar nochtans geschapen zou moeten zijn naar beeld en gelijkenis van het Opperwezen.
Dat laatste wordt druk aangeprezen door de enen, lijk het door de anderen wordt verguisd. Nu, elk zijn zin. Wie liever afstamt van de apen (Darwinisme) zou dus beter toegeven aan de Islam, waar die voorschrijft dat ongelovigen gelijk zijn aan apen. Ik persoonlijk hou meer van het sprookje van Adam & Eva, wegens enerzijds de ietwat betere pedigree, en anderzijds wegens het besef dat elk sprookje een grond van waarheid bevat. Neem nu gewoon Sneeuwwitje en de 7 Dwergen : een kind helemaal alleen in het grote bos, mag niet luisteren naar de wolf….of in een auto instappen met een vreemde meneer. Het zou wel eens ene Marc Dutroux kunnen wezen…..Sprookjes zijn dus geen zoethoudertjes alleen. Het zijn gewoon sympathiek verpakte lessen in de verheven kunst van het leven….Zou onze Sergio bijvoorbeeld, voldoende Frans kennen, om het waar gebeurde verhaal van DE KREKEL EN DE MIER te verstaan? Nu verkoopt hij zijn villa en wil uitwijken naar Benidorm. Voor velen een goede reden om voor altijd dat oord te mijden!
Elke mens verschilt dus van elke evenmens. Zelfs, hoe bestaat het! de Vlaams-Nationalisten verschillen. Zij ontsnappen niet aan deze natuurwet. De een kapt op al dat kerkelijk gedoe, de andere puurt er vooral de wijsheden uit. Zo slim is ie ondertussen wel. Iedereen van ons weet waar de klepel hangt over de body-scans die voortaan de rij wachtenden bij de security op elke vlieghaven ter wereld weer zal doen toenemen, maar in die richting durven de Oude Media niet berichten : het verstoort hun Multi-Culti wereldbeeld. En de meeste mensen mopperen, maar ondergaan. Wij, op onze blogs, durven een kat een kat te noemen, en vinden het nogal gortig en getuigend van een ongehoorde pretentie, dat juist de Muzelmannen zich voornemen die scans te boycotten, en zelfs te weigeren, omdat het tegen hun geloof is om naakt te verschijnen voor de medemens. Onschuldige mensen opblazen is daarentegen dan wel weer wèl volgens hun geloof….
Als dan ook het Opperhoofd van de Roomse kerk verklaart dat volgens Hem dat scan-gedoe indruist tegen de menselijke waardigheid, wordt Hij door atheïsten genadeloos afgekamd. Er wordt Hem zelfs (net niet met woorden) verweten, dat Hij, aangaande menselijke waardigheid, Zijn eigen troepen wat beter onder controle zou houden. Bedoeld is de plaag van de pedofiele paters en priesters, alsof Hij deze zou aanvaarden of koesteren.

Even naar de theorie….

Het Christendom maakt onderscheid tussen de fout (de zonde), en de dader, de zondaar. De zonde moet bestreden, de zondaar verdient begrip en vergiffenis. Cfr homo-sexualiteit. Zelfs de Verlichting en het Socialisme kennen een soort afgietsel van deze theorie : niet de dader is schuldig, maar de maatschappij….
Mijn maat-blogger nu, hij schoot een paar dagen geleden gewoon op de boodschapper : de Paus zou een kwal zijn; die, in plaats van de Islam als schuldige aan te wijzen, liever aan dezelfde kant bij de godsdienst-fanaten gaat staan. Ook een andere (zeer gewaardeerde en onnavolgbare) blog is in hetzelfde beddeke ziek. JaJa, de ene Vlaams-Nationalist is de andere niet!

Willen de Dames en Heren even luisteren?

Ik denk dat Paus Benedictus XVI een wijs man is. Anders was Hij door een kleine 100 andere wijze oude mannen niet tot hun woordvoerder verkozen. Uiteraard met al de nadelen van zijn verstarde hoog-geplaatste positie. Bij ’t begin van Zijn pontificaat heeft Hij ooit eens een Vroe-Middeleeuws kerkleider geciteerd (let wel : gedicteerd) die – citaat – schreef dat de Islam een bloeddorstige godsdienst was, en ei-zo-na werd Hij daarop in de Europese pers zowaar gelyncht. Alle middelen zijn inderdaad goed om de Roomsen te ‘bashen’….Dat Hij voortaan op eieren loopt, is dus menselijk. De Paus is niet alleen een wijs man – Hij loopt daarenboven volstrekt rechtlijnig in de 2.000 jaar oude voetsporen van Zijn voorgangers. Die prediken al sinds de H. Augustinus (*) in de beginjaren van het Christendom de leer van de integriteit van het menselijk lichaam. Daar heet het, met een prachtige (on-navolgbare) hyperbool, ‘de tempel van de H. Geest -de Rede - te zijn’. Remeber de symboliek van het zalven met de H. Olie, zowel bij het begin van het leve (Doopsel), als bij de Laatste Sacramenten der Stervenden.
Sorry voor de atheïsten, de ongelovigen en de sceptici (agnostici) onder de lezers : symboliek staat nog niet gelijk met ‘geloven’ in die poespas…Daarvoor is het aftands woordje ‘liturgie’ beter geschikt. Toch doet het wat….
De Paus zegt niet :’geen scan uit redenen van geloof’ – Hij zegt : heb eerbied voor elk menselijk lichaam…waarbij Hij dus in de eerste plaats, in diplomatentaal, de bommenleggers aanspreekt. Wat zou U denken van de uitspraak, dat zelfmoord-terroristen in de eerste plaats hun Tempel van de H. Geest (de Rede) naar de verdoemenis helpen? Snapt U het plaatje? Anders gezegd : de Paus vraagt respect voor de menselijke integriteit…..in de eerste plaats aan de schenders ervan!
Om nu terug bij die kat die een kat mag genoemd worden, te komen : niemand is gecharmeerd door de extreme, vernederende en tijdrovende veiligheidmaatregelen die we nu al kennen op de luchthavens. Die al maardoor uitgebreider worden. Schoenen uit. Broeksriemen af. Polshorloges uit. Brieventas open leggen. Zo goed als geen vloeistoffen meer. Geen tutterflessen! Zelfs geen plakje kaas! Afgetast worden als een gangster, op zoek naar de biep-biep ter hoogte van Uw heup : prothese? Ha Non, hé! Doktersattest bij? Nu daar bovenop de naakt-scan, met alle complicaties vandien. Wij, Westersen, zullen ons, als naar gewoonte, gedwee onderwerpen – maar het nieuwe ‘Herren-Volk’ zal dat nu net niet doen, sè! Nè! ! Amok maken, als ze voor de keuze staan : daar waar het antwoord is doen zoals iedereen doet, of thuis blijven….
En als de Heren terroristen nu eens intensief de lichaamholten als bergplaats voor hun plof-stof beginnen te kiezen, wordt iedereen dan bevingerd (neus – mond - anus-controle) of doorgelicht tot op de ruggengraat door een RX-apparaat, want maag en buik zijn ook ideale bergplaatsen voor onderweg. Denk aan de bolletjes-slikkers….
Uit kiesheid zwijg ik dan nog over de vrouwelijke anatomie.
We weten allemaal waar het begonnen is. We kennen zelfs, in A.D 632, de juiste begindatum! Maar niemand weet hoe het zal eindigen. Al eens gedacht aan de Thalys? De Eurostar, gezellig snorrend onder de enorme watermassa van Het Kanaal? Aan Bus 24 (?) onder Kennedy-tunnel? Ik hoop maar niemand op verkeerde gedachten te hebben gebracht. Anders loopt, op zekere dag, de Schelde leeg….en liggen de vissen op de Grote Markt….
En alle handen, waar ook ter wereld, wijzen naar de Islam….Maar niemand treedt op! Nergens hoor ik de knallende zweepslag van ‘ Is ’t nu genoeg geweest’!

-o-o-o-o-o-o-o-o-

Kan een Vlaams-Nationalist ub onze dagen wel ‘Rooms’ zijn? En wat is dat dan, Rooms zijn?

Bij het horen van die vraag, denk ik automatisch aan ‘ter wille van de boer die ploegt, besta de wereld voort’. Ik leg uit.
In de XIIIe Eeuw (1228) hadden we Franciscus van Assisi. Hij klaagde der rijkdom en de overige schandalige gebreken van de Kerk aan, niet met woorden, zoals de latere Luthher en Calvijn, maar met daden. Hierdoor werd de ondergang van de Kerk gestopt, want hij sprak de taal der eenvoudigen, en de kerken liepen weer vol. Hij veroorzaakte een ommekeer, die uitdeint tot de dag van vandaag. Maar Rome ‘herviel’ in de hoerderij….Toen kwam (alleen herkend in de Italiaanse Geschiedenis) in de XVe Eeuw in Firenze een Domincaner monnik (Savonarola) die eerst, gesteund door Rome, het Rijk van de Medici omver wierp, om zelf, op handen gedragen door het volk, de Macht over te nemen. Tot hij Rome haar hoerderij en haar losbandigheid verweet, daarop in ongenade viel, eerst bij de Paus en dan bij het volk. Hij werd door dat volk op de Piazza del Signore boven de brandstapel gehalsrecht en zowel de Medici als Rome hervielen in hun oude gewoonten.
Toen, en in veel andere tijden, was Rome geen haar beter dan de door velen zo bevochten Islam, die onder de mom van ‘godsdienst, de bevolking wilde onderwerpen.
Idem dito ten tijde van Keizer Karel V : Rome was het middel om het Spaanse Rijk te promoten, en het geloof was het bindmiddel, als het al niet het ‘brandmiddel’ was. Cfr de Inquisitie. Het Noorden der Nederlanden werd Luthers en welvarend, wij in het Zuiden gingen een 4-500 jarige miserie-tijd in. Maar we bleven wel Rooms. En slaafs!
Later, na 1830, hadden we Mercier en het Koningshuis als verfransings-machines, telkens gedekt door de Roomse vlag. Ondertussen had Vlaanderen wel zijn ‘petits curés’ van te lande, die het zaad deden ontkiemen. Denk aan die zovele ‘Bisschoppelijke Colleges’ die louter kweekscholen waren voor overtuigde Vlaams-voelenden. En het waren zeker niet de Colleges alleen!
Als oud-leerling van zo’n College weet ik, dat we werden volgestopt met onnutte brol, waar ieder voor zich het kaf van het koren moest scheiden, maar waar we overtuigd waren, dat we met eigen handen de Vrijheid zouden helpen bekampen.
Nu zie ik ‘In Godsnaam’ op TV en, voortgaande op de kijkcijfers, denk ik onwillekeurig aan de fameuze ‘Wite Mars’. Veel geblaat en weinig wol. Misschien liep zelfs die Loksbergse kinderlokker mee, met een mooi wit ballonnetje in zijn moordenaarsvuist….
Godsdienst, zegt AnneMie Struyf, de kijkbuis-voyeuse, is universeel. Waarbij ze vooral voortgaat op uiterlijke schijn, op de desiderata van de dag (wat is ‘in’?) en op het aanvoelen van wat de mensen willen. Een soort ‘management’ à la Woestijvis. Die weten, net als SS uit H., wat goed is voor de mensen. Zodat dezen niet meer zelf moeten nadenken. AnneMie spreekt nergens voluit. Ze geeft alleen de hints…Hier is dit te koop, daar dat. Zoek het zelf maar uit. Vooral niemand tegen de haren in strijken…Een groeiend aantal jonge vrouwen worden moslima’s : so what? Infantiele nonnekes zijn tot op hun sterfbed gelukkig dat ze in ’t klooster zijn geweest : mooi, hé…AnneMie trekt een wit kloosterhabijt aan : doet denken aan haar Plechtige Communie….Wat ’n ongewilde bekentenis van vals-spelerij : ik hoor er een beetje bij, maar voel mij toch een beetje slimmer dan dat…
AnneMie, stop die komedie! Spreek ronduit over wat U werkelijk wil zeggen : godsdienst, beste kijker, is larie en apekool en Marx had gelijk; het is allemaal opium van en voor het Volk. Zet ergens, waar ook ter wereld, een groepje van 10 mensen bij elkaar, en na verloop van tijd hebben ze een nieuwe God bijeengespaard…
En zo kom ik tot de kern der dingen. De mens wil ten allen tijde een ondergeschikt wezen zijn. Hij wil de Rede, hij wil een God, hij wil het humanisme, het communisme, het socialisme : hij wil…ondergeschikt zijn, want het zit hem in de genen.
Voor mij, al ben ik heel alleen op de wereld met hetzelfde gedacht: de boodschap van het Evangelie is zowel menselijk als Goddelijk. Het toont aan, maar verplicht niet. De Boodschappers? Ach! Het zijn ook maar mensen!
AnneMie,voor wanneer eens een aflevering opgenomen in (bijvoorbeeld) Chartres, waar het licht spijtig genoeg geen camera verdraagt. Luister naar de zwijgende stenen gewelven en de golven van stilte die door de stralende brandramen doorstromen. Hoor het schuifelen van de vele voeten rond U, en vraag U af, waarom al deze mensen, net als Uzelf, daar op dat ogenblik zijn. Neem eens Uw kijkers mee in andere heiligdommen, maar ‘In godsnaam’, hou daarbij Uw wafel! Laat U niet afleiden door bijkomstigheden en ‘afgodsbeelden’ van heiligen die ‘aanbeden’ worden…Heiligen, beste mensen, worden vereerd, al dan niet, als terechte vrienden-beschermers. Maar niet ‘aanbeden’.
Ach! En Ach! Bij de Trapistinnen in Brecht : die Tuin der Verrijzenis, die in Italië de ‘Campo Santo’ zou benoemd worden….Zuster-Tuinierster : ja, ze was ooit, in een vorig leven, echt verliefd geweest op een manspersoon…(Doorzichtig!) maar ja, de overleden zusters werden in de grond gelegd, zonder kist, maar in vol habijt… Een zuster stapte via een ladder eerst de put in, en dan werd de afgestorvene aan koorden door haar mede-zusters naar beneden gelaten….Je zag het AnneMie denken : Heden gij, morgen ik….
1° Ik dacht dat sedert Napoleon niemand nog mocht begraven worden op privé-terrein….
2° Gestorven zijn duurt lang…Voor iedereen even lang. We zien het begin ervan, maar niet het einde….
Al vind ik hier weer de diepe ondergrond van het Christendom terug: niemand sterft, zolang hij/zij niet vergeten wordt (vandaar de grafmonumenten) en 2° de Geest is onsterfelijk. Vandaar de waan-idee van reïncarnatie….- ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het voor geliefden comfortabelere voelt te kunnen denken ‘tot ziens’ dan ‘over and out’….That was it!
Ach! Het is een dooddoener, maar heeft iemand ooit al eens ‘de liefde’ gezien? Is die nu eindelijk gelokaliseerd : in het hart? In de hersencellen? Waar precies? Is ze meetbaar? Neen? Dan bestaat ze niet! Tot er misschien op zekere dag een wetenschapper uitroept : Eureka. Dan zal iedereen zeggen: we hebben het altijd al geweten!
Ziedaar het wel zeer persoonlijk Godsbewijs van een kleine onwetende maar overtuigde Vlaming!

(*) H. Augustinus: zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Augustinus_van_Hippo

Geen opmerkingen: