donderdag 4 februari 2010

THE GLOBAL FLESSENTREKKERIJ

.














THE GLOBAL FLESSENTREKKERIJ



De misrekening die wetenschappers maakten over het smelten van de gletsjers kan de belangrijkste man van IPCC zijn baan kosten. Rajendra Pachauri werd beroemd als voorzitter van het panel dat in 2007 een baanbrekend rapport uitbracht. Hij won er zelfs de Nobelprijs mee.


De klimaatwetenschap is de voorbije maanden regelmatig in vraag gesteld. Na de kwestie van de klimaatmails en de mislukte klimaattop in Kopenhagen, werd plots ontdekt dat de informatie over het smelten van gletsjers in het IPCC-rapport niet klopt. Dat rapport leek enkele jaren geleden de laatste twijfels over het opwarmen van de planeet weg te nemen. De wetenschappers stelden echter dat de gletsjers in de Himalaya al tegen 2035 gesmolten zouden zijn. Dat bleek een verzinsel te zijn.

Waarschuwingen
Pachauri kondigde aan dat de fout pas in 2013 of 2014 hersteld zal worden in de publicatie van het nieuwe IPCC-rapport. Als hoofd van het IPCC krijgt hij echter bakken kritiek over zich heen. Een journalist van Science claimt dat hij Pachauri meermaals gewaarschuwd heeft dat andere wetenschappers het onderdeel over de smeltende gletsjers betwisten.

Nieuwe voorzitter
John Sauven, van Greenpeace, vindt dat Pachauri sneller had moeten handelen. "Fouten worden altijd gemaakt, maar de manier waarop je er mee omgaat is van belang voor je geloofwaardigheid. Pachauri had zijn hand moeten opsteken en zijn fout erkennen." Dat heeft hij niet gedaan en volgens Sauven moet Pachauri zijn conclusies trekken. "Het IPCC moet zijn geloofwaardigheid herwinnen. Kan Pachauri daarvoor zorgen? Ik denk van niet." Een nieuwe voorzitter is volgens Sauven de beste oplossing.

Pachauri was volgens The Times gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Onlangs liet hij wel verstaan dat hij nog zeker vier jaar op zijn post wil blijven. (gb)

04/02/10 13u05 DM


Boeketje Digitalis


(goed opgewarmd)


We gaan het – relatief - kort houden.

En laat het dan AUB stil worden over Moeder Aarde. Die moet nog een eeuwigheid mee!
Wie geen eeuwigheid niet meer mee moet, ja, zelfs niet meer mee mag, zijn die apen-apen-na HOERnalisten die lijk vliegen op een paardenstront, op elk loos gebak afstormen, als ze maar niets moeten schrijven dat de wereld om zeep gaat…door hun EIGEN mensen!

Kritisch maar waarachtig nieuws brengen? Is voorbehouden aan de burger-journalisten die gratis en voor niks werken om het nieuws aan elkaar (urbi et orbi) door te geven. Het werkt een beetje lijk Wikipedia : is altijd bijgewerkt, verbetert zichzelf, doordat het open staat voor iedereen, en…het kost niks.

Wedden dat over die… fout (nou ja, Moe!) van het jaar 2.350 waarvan in een OFFICIELE WETENSCHAPPELIJKE STUDIE het jaar 2.O35 gemaakt is, nog het laatste woord niet is gezegd! Moet die deugniet die dat op zijn geweten heeft in zijn vuistje gelachen hebben….Zou hij zijn weddenschap gewonnen hebben? Durft-ie of dirft-iet niet….

Volgens mij zou dat Indische groot licht die Nobelprijs (van de Vrede nota Bene!) met interest moeten doorgeven aan die gast die die ‘fout’ gemaakt heeft! Zou nog eens lachen geblazen zijn! Maar ja, dan zou hij meteen zijn vet betaald jobke ook moeten opgeven; en dat doen die Linkx-progressieve verbeteraars niet graag…

Wie netjes uit beeld blijft is, IL FORTUNATO, de vroegere opwarmings-goeroe, de Heer Al Gore uit de USA. Op dat gebied is Internet dodelijk! De foto waar die twee naast elkaar staan te glarie-ogen van weelde en opperste trots blijven ad vitam aeternam bewaard voor het nageslacht.

Dan was ik liever een van de twee Gebroeders Grimm geweest…

Geen opmerkingen: