vrijdag 26 februari 2010

HAIKU-VODDENVENT GELAUWERD

.






















HAIKU-VODDENVENT GELAUWERD



Bij de striemende waterval van
Woorden in het EU-parlement op Haiku-Herman
Die voortaan op deze blog Haiku-Voddenvent
Zal zijn : mane, tekel, phares : geteld, gewogen
En te licht bevonden.


Zeg dat het niet waar is!....

Hier in het warme Zuiden weer eens heel de dag verstoken gebleven van ons draadloos internet. Onweer, ziet U... Kan mijn oren niet geloven dat dit gebeurd is! Wat zal de bidsprinkhaan (Thyssen) nu weer moeten verzinnen om dit onheil af te wenden? Willen we allemaal jarenlang onze blogs dagelijks laten starten met deze bolwassing... Jongens! Bij mij draait deze video nu dag en nacht! Ik zou er zelfs voor opstaan!

-o-o-o-o-o-o-

De Brit Nigel Farage : na deze speech wellknown all over the world…en dat hij, als collateral dammage, de belgiek meteen mee vernedert, is mooi meegenomen. Ik denk namelijk dat hij niet zozeer de Vlamingen treft, maar de francouillonse elite die het land al 180 jaar naar de kl…helpen. Zo gezien kan ondergetekende helemaal instemmen met Mister Englishman. Echter!...Als hij A durft zeggen, dan ook B….

Moet het mij toch even van het hart, dat het juist de landgenoten van Mister Englishman zijn geweest, die in de Geschiedenis de Nederlanden gesplitst hebben gewild, omdat zij die vervelende Dutchmen aan de overkant van het Kanaal zo klein en versnipperd mogelijk wilden houden. Zo iets van ‘Divide et Impera’ van de Romeinse Keizers, want erg origineel zijn die eilandbewoners nooit geweest. Wel taai als wiedouw-wissen, en nooit in staat (bereid?) om hun nederlaag te herkennen.

Er was immers een tijd, dat niet Brittannia rulde de Waves, maar de Nederlanden, die een grote handelsvloot (en meteen oorlogsvloot) hadden dan Engeland en Frankrijk samen…Wat er onlangs nog maar eens ongewild herinnerd werd aan de stichting van New York, 400 jaar geleden, door de Hollanders verkocht aan…de Engelsen. Ooit al eens op gelet, dat Wall Street wel een dezelfde kan zijn als de Walstraat? Dat geven de huidige Amerikanen grif toe –meer, ze zijn zelfs fier op die oude Hollandse kolonialisten!

Stel U eens de moderne geschiedenis voor, waar er tussen Dear Old England en het Groot Deutse Reich een machtige Nederlandse Staat had bestaan die alle grote delta’s (Schelde, Maas en Rijn) van de Lage Landen had beheerst?! Van de AA in Noord-Frankrijk (Frans Vlaanderen, 3-400 jaar geleden ontroofd) tot aan de Oostzee in Duitsland…Enfin, grosso modo de Zeventien Provinciën…Weet U, Keizer Wilhelm II ontzag in WO I al Nederland, dat buiten de Grote Oorlog bleef…en waarom zou Hitler 20 jaar later anders gehandeld hebben, moest hij tegenover een machtige neutrale staat gestaan hebben, zoals de 17 Provinciën?

Just! Mister Englishman, U hebt de goede snaar geroerd! In ieder van de hierboven besproken landen zijn er lieden die Uw mening (grotendeels) delen. Maak een ‘trustee’ tussen Uw partij en de PVV van Geert Wilders. Reik de hand naar het Vlaams Blok/Belang. Neem de Ieren en de Schotse nationalisten op sleeptouw en haal de banden aan met de Basken, de Catalanen, de Bretoenen, de Normandiërs, enz. Dàt zou pas een Europa der volkeren zijn! Wacht vooral niet te lang meer, want de USSR in BruSSel zal straks te sterk zijn. Verhofstadt is zelfs al aan het vooruitlopen, als hij schrijft dat Europa statenloos (post-nationaal zegt-ie), of niet, zal zijn! Denk aan la belgique, qui sera Latine, ou ne sera pas….


Dweils, Mister Englishman, zijn op elke boerderij nuttige voorwerpen. Maar ze moeten hun plaats kennen : in het geitenhok, bij de andere grijze muizen. Als tocht-doek in roestige rustigheid, voor de onderdeur. Zodat de dieren ongestoord binnen en buiten kunnen.


Psst
Toch van harte bedankt voor Uw opmonterende boodschap, Mister Englishman! WAIT AND SEE !!!!! Uw tirade was zelfs beter dan de rede van Wilders in Almere (zie later)

Geen opmerkingen: