woensdag 3 februari 2010

IN GODSNAAM GEEN STRUYVE MEER

.

















IN GODSNAAM GEEN STRUYF MEER



Annemie Struyf. En de wereld houdt een ogenblik op met draaien…Het was Filip van Laenen - Brussels journal – die mij nieuwsgierig maakte. Straks meer daarover.
Somtijds kan een half woord voor een goed verstaander niet genoeg zijn. Dan moeten er bladzijden en bladzijden Google-zoekresultaten aan te pas komen. Maar dan is ze daar, in haar (bleke) glorie Annemie Struyf. Dat de wereld ons haar benijdt, betwijfel ik.
Het mens kan aan die morsige naam ook niet helpen, maar die staat wel symbool voor een warrige geest. Zamelt ze zelfs geld in voor het katholieke, niet door aids-geteisterde Haïti! Daar is zeker geen reukje aan : zoals in alles is Annemie gewoon genereus.
Het mens moest in haar jeugd met Zuster Théresia hebben kunnen kennismaken. Dan had ze daar al het goede van de wereld kunnen doen, en waren wij van haar af geweest. Daarmee bedoel ik haar optreden in de 7de Dag.
Komt er nu wel of komt er juist geen vervolg op de indringende reportage, die uiteindelijk haar beslag zal krijgen, niet ‘In Godsnaam’ maar in naam van de Strafrechter. Want het ten tonele gevoerde koppel dient tegen zowat iedereen klacht in. En geef ze eens ongelijk! Zo’n kans om grof geld te verdienen komt nooit meer! Niettegenstaande zalvende woorden van de gestruyvde vuurvogel. Dat ze anders goed in de markt ligt bij de BRT, blijkt precies uit die 7de Dag van zondag. Waarover ik alleen in uitgesteld relais kan rapporteren….

Met wie men verkeert, wordt men vereerd. Ik zal het dus kort houden. Met zon medewerkers is er nog hoop voor de BRT. Als de nood het hoogst is, zoals met Annemie in de bezetting, kan de redding en de beterschap niet meer ver weg zijn.
Ik kan alleen maar zeggen: moest dat nu echt? Is het aanbod werkelijk zo ondermaats? Of moet er een bepaalde norm, nar beneden toe, gehaald worden.
Neen. Respect, evenals een goede clientèle, moet men iedere dag verdienen!



http://nl.wikipedia.org/wiki/Annemie_Struyf

Geen opmerkingen: