dinsdag 9 februari 2010

ITALIE HELEMAAL FASCISTISCH

.





















ITALIE HELEMAAL FASCISTISCH

Als een land goed bestuut wordt, treft het de maatregelen die zich opdringen. Punt. Andere lijn.

Een soort Alpen Nul-tolerantie als U wilt.

Het moet nu maar eens gedaan zijn, met die roekeloze uitdagers van het avontuur voor de ‘kick’ – die, als het er op aan komt, jet leven van de uitgetrokken redders het leven kan kosten. Onlangs gebeurd: om 3 man te proberen te redden, moest 8 ervaren reddings-werkers sterven….

Dat zijn toch echte Vlaams Blokkers/Belangers in Berlusconi-land, nietwaar!

Mis poes, keft mijn felste Duitse Herder, als ik dit luid-op lees: het zijn geen Vlaams Blokkers/Belangers, maar Italiaanse Blokkers/Belangers en die mogen in Italië, dank zij het gezond verstand, doen wat goed is voor de mensen. In Vlaanderen zitten die, zoals ik gewoonlijk achter tralies….



Italië pakt veroorzakers lawine aan


De Italiaanse regering overweegt straffen in te voeren voor mensen die lawines veroorzaken.

De senaat buigt zich over een noodwet om ongelukken in skigebieden te voorkomen.

De wet maakt het mogelijk om in de toekomst boetes tot 5000 euro uit te schrijven. De maatregelen zijn gericht tegen mensen die officiële waarschuwingen in de wind slaan en zich buiten de piste begeven. Afgelopen weekend bezweken acht mensen onder lawines in
het noorden van Italië.

Ook in andere wintersportlanden zijn lawines een toenemend probleem. De ANWB waarschuwt dat het lawinegevaar in alle Alpenlanden is toegenomen. Een Duitse man die zondag in het Oostenrijkse Tirol onder een lawine was bedolven, is alsnog aan zijn verwondingen bezweken. De man werd verrast door de schuivende sneeuwmassa en 300 meter meegesleurd. Hij lag urenlang onder sneeuw. Hulpverleners brachten hem naar een ziekenhuis, waar hij alsnog overleed.

Bron De Wereldkrant

Geen opmerkingen: