vrijdag 19 februari 2010

KLEINE BROGEL OF BLOTE BROGEL

.





.











KLEINE BROGEL OF BLOTE BROGEL






De Bende van Vier. Heruitgave.
Aangepaste en verbeterde druk.


Naar het voorbeeld van hun Grote Roergangers van het communistisch China van weleer, gorgelen deze Grote Geesten nu hun draken-adem uit, in voorbereiding van de afwending van een Grote Gebeurtenis, waarvan zij de aandacht willen afleiden, en die zij nakende weten.

De atoom-koppen, die zij zelf jarenlang zo angstvallig achter de hand hebben gehouden, hebben hun nut bewezen : ze kunnen thans ten tonele gevoerd worden, omdat er bepaalde zaken aan de rand van de openbaring zijn komen te staan, die absoluut niet te veel publieke aandacht mogen krijgen.

Het loodgieters-werk bijvoorbeeld rond de staatshervorming. Die kan toch niet eeuwig en een dag naar de achtergrond geschoven blijven wegens bijvoorbeeld de economische crisis, waar de nieuwswaarde al maanden van af gesleten is. Dat is gewoon de penalty-trap techniek die met de medeplichtigheid van de Bende van Vier, uit de kast gehaald wordt!

En die raketten? Daar hebben zij noch iemand anders van bij ons, zeggingsschap over. Zij zijn (gelukkig) het exclusief domein van Uncle Sam. En die laat zich niet intimideren door een viertal blaaskanen, aangevoerd door een Linkxe crimineel van gemeen recht.

Of deze raketten van enig strategisch belang zijn?

Laat mij antwoorden met mijn gewone spotzucht. Waarmee ik bedoel dat men best meteen ook alle aardappelmesjes, tandenstokers en keukenmessen afvoert. Want, in geval van nood, zijn dat ook oorlogswapens. Maar ik, ik voel mij goed, in het bezit van die dingen. Ze geven mij een goed gevoel van veiligheid. Waarmee we meteen eens te meer in een racistische sfeer zijn beland….

Verre van die dingen te laten wegslepen, integendeel mogen ze, wat mij betreft, in voortdurende staat van paraatheid worden gehouden. De dag dat we ze nodig zouden hebben, zouden ze wel eens te laat kunnen komen. Vergeten we niet : woestijn-rovers valleen alleen ongewapende tegenstanders aan….Ze zijn als de dood voor gewapend verzet.

Wil dus goed opletten in welke hoek de bal eerstdaags uiteindelijk zal getrapt worden…De Bidsprinkhaan van de Tjeven heeft er onlangs reeds een kleine allusie op gemaakt. Alle blikken dus op Blote Brogel – en de bal in de hoek van het collaboratie-federalisme. Zeg dat de Ampersanders het gezegd hebben!

Via het vecht-federalisme en het knechten-federalisme, met of zonder de Maddens-doctrine, naar het collaboratie-federalisme….Waarlijk een hele vooruitgang in de achteruitgang!

Besluit: geen Blote Brogel, maar Kleine Brogel liever dan Dode Brogel !


Ministers van staat in verzet tegen de Bom


BRUSSEL - Twee gewezen Belgische premiers en twee gewezen ministers van Buitenlandse Zaken pleiten voor de verwijdering van kernraketten uit Europa, en dus ook uit Kleine-Brogel. 'De Amerikaanse tactische kernwapens in Europa hebben geen enkel militair belang meer.'
In een opmerkelijk opinieartikel pleiten de gewezen eerste ministers Jean-Luc Dehaene (CD&V) en Guy Verhofstadt (Open VLD) en de gewezen ministers van Buitenlandse Zaken Louis Michel (MR) en Willy Claes (SP.A) voor de verwijdering van alle kernwapens uit Europa. 'De Koude Oorlog is definitief voorbij. Het is tijd om ons nucleair beleid aan te passen aan de veranderende omstandigheden', schrijven de ministers van staat.

Het opiniestuk is een initiatief van Tom Sauer, professor internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen, en Jo Hanssens, de voorzitter van Pax Christi. Het afgelopen jaar pleitten heel wat (eerder linkse) parlementsleden voor de verwijdering van de tien tot twintig B61-kernwapens in Kleine Brogel (het officiële aantal blijft onbekend, zelfs de opslag aldaar werd om veiligheidsredenen nooit officieel bevestigd). Het is de eerste keer dat voormalige topministers zo'n oproep na wat schaafwerk voluit steunen.

'We bevinden ons op een cruciaal tijdstip. Tot voor enkele jaren was de verwijdering van de tactische nucleaire wapens in Europa diplomatiek een doodgeboren kind. Sinds de engagementen van de regering-Obama is er beweging mogelijk', luidt het.

De oproep komt enkele weken voor een top over nucleaire veiligheid die president Obama in Washington organiseert. In mei volgt een toetsingsconferentie van het non-proliferatieverdrag, dat de verspreiding van kernwapens wil tegengaan.

Ook elders in Europa groeit de roep om de kernwapens te ontmantelen die tijdens de jaren tachtig in volle Koude Oorlog maar onder zwaar protest van de vredesbeweging werden geïnstalleerd. Vooral Nederland en Duitsland trekken hier aan de kar. Tijdens een bezoek in november vorig jaar aan zijn toenmalige ambtsgenoot Yves Leterme (CD&V) vroeg de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle uitdrukkelijk om steun om dit engagement waar te maken.

Leterme toonde zich een voorwaardelijk voorstander van een kernwapenvrij Europa. Als minister van Buitenlandse Zaken, en zijn houding als premier blijft dezelfde, benadrukte hij dat zoiets in strategisch Navo-verband moet worden beslist.

'Opdat een kernwapenvrije wereld ook een veilige wereld zou zijn, moeten er waarborgen zijn voor het evenwicht op het gebied van conventionele wapens', stipte hij eind oktober als antwoord aan op een vraag van Groen!-senator Geert Lambert. 'Ook de proliferatiedreiging moet worden beheerst en er moet aandacht zijn voor het voorkomen van nucleair terrorisme.'

Bron De Standaard

Geen opmerkingen: