zondag 28 februari 2010

MGR LION HART GRAAG AAN DE MICRO AUB

.










Priesters vinden kerk in België te progressief

Vlaamse priesters zoeken hun heil in Nederland omdat ze de rooms-katholieke kerk in eigen land te progressief vinden, meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. In het bisdom Den Bosch zijn dertien Vlaamse priesters actief. Twee jonge Vlamingen zitten er op
het seminarie. Ook in andere bisdommen in Nederland zijn
Vlamingen aan de slag. Eén priester zegt in de krant het beeld in Nederland duidelijker te vinden. Zo is er nog een priesterboordje verplicht. In Vlaanderen is dat niet zo.
Bron De BVN – Wereldkrant


Neen, hier heb ik geen Vlaamse kranten, tenzij die zo vriendelijk zijn iets uit te schudden uit hun Hoorn des Overvloeds op het Internet. Gezegd artikel is dus in een wijde bocht van uit hemelse sferen onder mijn ogen gekomen. Het maakt mijn dag goed, omdat U het eens van een ander hoort : Danneels is een kluns geweest : zijn eigen stoottroepen gingen elders aan de slag! Zelfde minabel niveau als de Haiku-clown, de geitenboer en de bidsprinkhen.

Niet dat die paar tientallen pastoors het tij in Vlaanderen zouden doen keren, maar het schetst de laksheid van Danneels en al zijn progressieve kornuiten. Hoog tijd dus dat er opgetreden wordt. En liefst met wat haar op de tanden tegenover de ‘zegeningen van de Islam’ en de o zo christelijke achterlopers.

Wat zegt het sreekwoord weer? Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Welkom dus, Mgr. Léonard! Hoog tijd dat U kwam! Spreek – over Uw standpunten – even duidelijke taal als die ene partij, van wie de naam niet mag vernoemd worden.

U, als kerkleider, over kerkelijke zaken, en zij van het Vlaams Blok/Belang, over Vrijheid en Recht!
Op die manier krijgen we vriend en vijand achter onze standpunten.

Wie vrij spreekt, verdraagt geen leugentaal!

-o-o-o-o-o-o-

Over naar de wijze Standaard….en naar verhelderende transgender-thema’s. We kunnen inderdaad niet progressief genoeg zijn! Onze en hun kleinkinderen zullen hen dankbaar zijn! Al zien we onze bevolking nog niet zo rap in stand gehouden door proefbuis-baby’s alleen….

Enfin, de anderen zullen het weer maar moeten doen. Het is lijk met werken. Altijd rekenen op ‘de ander’ om de boel draaiende te houden maar ondertussen zelf duchtig profiteren. Socialistische kan het niet!

Daar gaat de gegenderde Standaard….



MECHELEN - In Mechelen hebben een 60-tal holebi's en sympathisanten zaterdagnamiddag een betoging gehouden uit protest tegen de benoeming van monseigneur André-Joseph Léonard als nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel.
Die heeft zaterdag in de Sint-Romboutskathedraal bezit genomen van zijn zetel als aartsbisschop. Léonard deed dat tijdens een eucharistieviering in een volle kathedraal. In zijn homilie verwees de toekomstige kardinaal naar de ontploffing in Luik, de treinramp in Buizingen en de golf van ontslagen in België.
De betogers nemen het niet dat Léonard zich herhaaldelijk negatief uitliet over holebi's.
De manifestanten verzamelden voor het Mechelse treinstation met ballonnen in hartvorm en trokken dan achter een grote regenboogvlag door het Mechelse stadscentrum naar de Sint-Romboutskathedraal. Bij hen bevonden zich leden van de holebibewegingen Cavaria en Wel Jong Niet Hetero maar ook een kleine delegatie van de socialistische bediendevakbond BBTK.
'Monseigneur Léonard heeft zich herhaaldelijk negatief over ons uitgelaten', zei één van de manifestanten. 'Hij noemde ons ziek en mensen met een gebrekkige psychologische ontwikkeling. Dat kunnen we niet zomaar aanvaarden. Zijn opvattingen over homoseksualiteit als iets abnormaals, zijn verouderd.'
Om de nieuwe aartsbisschop toe te laten zijn kennis over het thema bij te spijkeren, hadden de betogers hem een studiepakket over homoseksualiteit en transgenderthema's willen bezorgen. Omdat de plechtige viering in de Mechelse kathedraal al begonnen was, lukte dat niet.
-o-o-o-o-o-o-o-

U moogt nooit beweren ‘niet gek te zijn’, mocht U ooit in een gekkenhuis terecht komen. Want dàt precies is wat de dokters graag horen als bewijs van Uw ziekte. Wat verwijten die betogers juist? Dat ze niet ziek zijn noch mensen met een gebrekkige psychologische ontwikkeling….Zouden die niets afweten van diagnostiek?
Die willen toch niet beweren volledig normaal te zijn?

Geen opmerkingen: