zondag 28 februari 2010

MOET ER GEEN ZAND ZIJN ?

.
















Zandlopers…lopen die op zand?
Of op elektriciteit….



Bloom Energy, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in nieuwe technologieën, heeft een innoverende brandstofcel onthuld die in staat is schone energie te produceren door het gebruik van zand. Daarnaast wordt de energie ook nog eens geproduceerd aan een schappelijke prijs.

"De brandstofcellen van Bloom Energy hebben het potentieel om een revolutie te veroorzaken", zo zei de gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, tijdens de voorstelling van de technologie in San José, in het hart van de Californische Silicon Valley.

"De basis van onze technologie is simpelweg zand", aldus K.R. Sridhar, de oprichter van Bloom. Een brandstofcel is een elektrochemisch apparaat dat gebruikt wordt om energie opgeslagen in brandstof, zoals zuurstof en waterstof, direct om te zetten in elektrische energie.

Bloom onthulde verschillende "serveerders" die elektriciteit produceerden dankzij de technologie. De "Bloom Boxes" werden in het geheim uitgetest door enkele grote bedrijven zoals eBay, Wal-Mart en Coca Cola. (afp/gb) 25/2/ DE MORGEN

Boeketje Digitalis


(met een paar van de eerste narcissen)


Eerst was er de wind. Die werd gebruikt om te zeilen (op zee) en om graan te malen (te land). In dat laatste was Vlaanderen de kampioen, maar Nederland werd de kampioen in beide toepassingen : zowel te water door de wereldzeeën te beheersen, als te land, om hun schorrengebieden droog te malen. Dat deden wij in Vlaanderen alleen in ‘de Moeren’, maar die gebieden werden ‘les Moërs’ en liggen nu in Frans Vlaanderen.
Toen doken in onze tijd de wind-turbines op, weeral eerst te land, maar even rap ook weer op het water.
Wie zie daar dat men niet kan leven van de wind?
Onlangs waren er slimme jongens in Holland, die elektrische stroom konden genereren uit…groeiend gras. Nu kunnen de Amerikanen dat uit…zand.
Zou het kunnen, dat we straks geen olie meer invoeren uit de Moslim-landen maar zand?

Geen opmerkingen: