zaterdag 6 februari 2010

ONDERRICHT LIJK IN DE WOESTIJN

.


























ONDERRICHT LIJK IN DE WOESTIJN




Weer eens Vette Vissen-werk….


Wat de Mortelse Schepen van Onderwijs (NV-A) vergeet erbij te zeggen, is of de daders al dan niet iedere keer dat ze al opgepakt weden, een verse pamper aangemeten kregen.

Of, heet dat geen dweilen met het kraantje open?

Ik zei het al: destabiliseren, intimideren en tiranniseren…dat is wat er gaande is. En dan gaan de slachtoffertjes na het weekeind eens lekker leren omgaan met agressie.

Dat alles is een onnozelheid te zot om aan de kiekens te geven! En dan zullen de HOERnalisten weer schrijven dat er een stinkzwammen (Vlaams Blok/Belang-stemmers) van voortkomen…

Enige tijd geleden was er de Groene Meloen Lucas Vander Taelen nodig, die eerst durfde te schrijven dat hij er genoeg van had bespuwd te worden op straat. Na deze donderslag bij heldere hemel (!), kwamen de tongen los. Ik zie de lichte pretlichtjes al in de ogen van onze voormannen, de dag nadat iemand zijn mond niet meer is kunnen houden, geschreven heeft, bijvoorbeeld: ‘waarom proberen we het recept van het Vlaams Blok/Belang eens niet uit’? ‘Komaan, mannen, we nemen dat in overweging en in de kortste keren in uitvoering….

Eerst zal er een gehuil als van alle losgebroken duivels uit de hel losbarsten, gevolgd door een paar dagen van vreemde stilte. Zou het kunnen dat, door democratisch samen te werken met ‘de oppositie’ er aan de uiteindelijk goede oplossing kan gesleuteld worden?

Zodat…als een leerkracht iemand in het hoekje stelt, niet half Marokko (?) moet gemobiliseerd worden om ergens iemands eer te wreken….Tja, ik schrijf ‘half Marokko’ omdat ik minst riskeer mij te vergissen…..



Geweld in Antwerpse lagere school


ONDERWIJS — BRUSSEL - Nadat een meisje in een school in Mortsel een sanctie had gekregen, vielen haar broers en kennissen twee leerkrachten aan.
‘Een van de leraars had een meisje van onze school een straf gegeven. Hij verplichtte haar met haar gezicht naar de muur te gaan staan', zegt Ilse Gijsbrechts, de directrice van de basisschool De Tandem in Mortsel. ‘Enkele meisjes van het middelbaar die bevriend zijn met de broers van het meisje, hebben daarop enkele jongeren opgebeld. Die zijn onze school binnengekomen.' Twee leerkrachten gingen met hen de confrontatie aan. De anderen brachten alle leerlingen in de refter in veiligheid en belden de politie. Een leerkracht hield een blauw oog en een gekneusde kaak over aan het incident. De politie kon de zes jongeren inrekenen. Het gaat om drie meerderjarigen die vandaag al voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen, en drie minderjarigen. De verdachten zijn geen onbekenden voor het Mortselse politiekorps. ‘Ze teisteren de buurt en zijn daarvoor al vaker opgepakt', zegt de schepen van Onderwijs, Eric Broeckx (N-VA). ‘Telkens werden ze vrijgelaten. Hopelijk ontlopen ze deze keer hun straf niet.'

‘We hebben dit nog nooit meegemaakt', zegt Gijsbrechts. ‘Dit is echt een brave school. Omdat heel wat leerlingen gezien hebben wat er gebeurd is, werken we maandag rond omgaan met agressie.'
De Standaard
In GVA luidt het als volgt,

Politiepatrouille aan school Mortsel,
daders niet aangehouden

13:53 Update De politie zal de komende dagen patrouilleren aan de lagere school 'De Tandem' in Mortsel. Daar werden vrijdag 2 leerkrachten in elkaar geslagen door familieleden van een leerlinge. Ondertussen heeft het Antwerpse parket meegedeeld dat de zes betrokkenen niet aangehouden worden.

Een 54-jarige leerkracht had de leerlinge berispt voor onbeleefd gedrag, maar daar kon de familie niet mee lachen. De moeder van het meisje, haar twee broers en drie kennissen trokken naar de school waar ze de leerkracht aanvielen. Hij is 1 week werkonbekwaam. Een andere leerkracht (56) deelde in de klappen, maar raakte enkel lichtgewond.

De directie en de politie hebben nu besloten om te patrouilleren aan de schoolpoort. "Wij willen eerst de veiligheid van de kinderen en de ouders verzekeren. De politie zal de eerste dagen tot aan de krokusvakantie patrouilleren wanneer de school open is", aldus directrice Ilse Gijsbrechts.
Parket
De zes verdachten, waarvan er twee minderjarig zijn, werden vrijdag kort na het incident opgepakt. De minderjarigen werden zaterdag bij het jeugdparket voorgeleid. Maandag wordt beslist of zij zich moeten verantwoorden voor de jeugdrechter. Een van hen heeft ook klappen uitgedeeld.

De meerderjarigen werden ook niet aangehouden, maar moeten zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. Volgens het parket is er geen sprake van vluchtgevaar en waren de feiten geen recidief gedrag. De verdachten waren niet bekend bij het gerecht.

Reacties
• 15/15
Boerke Naas MOL, 06 februari '10 om 14:06 Ongepast?
Dat is eigenaardig. Daar kwam een boerenlutteke op TV toch vertellen dat het allemaal overroepen was. Dat het allemaal niet zo erg was. Waarom dan nu politie ? Als ik de betrokken leraar was, gaf ik haar wat schoppen tot ze wist wat overroepen is.
• 14/15
sabrina peeters DEURNE (ANTWERPEN), 06 februari '10 om 14:03 Ongepast?
Waar gaat het naartoe met al die agressie? Werk zelf ook op een basisschool in Antwerpen - er gebeuren hallucinante dingen! De 'slachtoffers' blijven steeds in de kou staan, de 'daders' moeten immers met fluwelen handschoenen aangepakt worden , of gewoon helemaal niet! Die straffeloosheid zal geen beterschap brengen, in tegendeel. Er moet heel dringend serieus opgetreden worden; maar wie heeft de moed om dat te doen? Politici - REAGEER NU!!!
• 13/15
Anja Van Peer DUFFEL, 06 februari '10 om 14:03 Ongepast?
Denkt er ook iemand aan om "de veiligheid van de leerkrachten te verzekeren" want volgens mij is hier toch wel de leerkracht het slachtoffer. Of mag die tegenwoordig ook al niet meer een leerling berispen voor onbeleefd gedrag ?
• 12/15
Gaston Op de Beeck HERENTALS, 06 februari '10 om 13:19 Ongepast?
Waar gaan we toch naartoe in dit zogezegd beloofde land als de politie al moet patrouilleren aan een lagere school
• 11/15
etienne timmermans BRASSCHAAT, 06 februari '10 om 12:51 Ongepast?
En dat allemaal op de kap van de belastingbetaler .Ze zullen in het vervolg wel eens nadenken om beleefdheid bij te willen brengen. Waar zijn we in gods naam mee bezig ? En dan heb het over de gemeenschappelijke god .

• 10/10
Patrick Van Gaelen MORTSEL, 06 februari '10 om 12:43 Ongepast?
Marginaliteit ten top. Een zinvolle straf (gemeenschapsdienst in een school bijvoorbeeld) is hier gepast. Hopelijk beseffen ze dan eens hoe "makkelijk" het is op school om al de kinderen die van thuis uit geen grenzen hebben meegekregen, op één of andere manier waarden en normen mee te geven.
Elfi Kraewinkels HEUSDEN (LIMBURG), 06 februari '10 om 12:33 Ongepast?
Die leraren zullen gemakkelijkheidshalve wel vervolgd worden.
• 9/10 = ?

• 8/10
Frans Wouters ANTWERPEN, 06 februari '10 om 12:30 Ongepast?
Waarom duldt men dergelijk gedrag en moedigt men het zelf aan door de daders vrij te laten? Uitwijzen die rotte appels van de samenleving.
• 7/10
karel luyckx WIJNEGEM, 06 februari '10 om 12:22 Ongepast?
Als wij vroeger straf kregen op school, kregen we thuis nog een extra straf bij. We moesten maar "gehoorzaam" zijn. Bestaat dat woord nog? Probeer maar eens gezag te hebben in uw klas, als leraar. Zelfs een mondelinge vermaning is gevaarlijk tegenwoordig, waar gaan we naartoe? Oké, ik ben al boven de 50, maar heb geen enkel trauma overgehouden aan de vele lijfstraffen die ik kreeg op school of thuis. Ik was dan ook niet van de braafste, maar ik heb wel een toffe kindertijd en jeugd gehad.
• 6/10
race eend BRECHT, 06 februari '10 om 12:22 Ongepast?
dat politie en vooral justitie zoiets laat gebeuren zonder ERNSTIGE gevolgen voor de daders daar is mijn verstand toch echt te klein voor ,een forse boete + medische kosten laten betalen en in geval van allochtonen wel degelijk een uitwijzing is hier wel echt op zijn plaats , binnenkort moeten we nog verlegen worden om te zeggen belg te zijn
• 5/10
danny marrien ANTWERPEN, 06 februari '10 om 11:47 Ongepast?
dit is tenminste een directe beslissing,maar waar blijven de politiie die kijken weer eens naar boven want die hun neuzen bloeden weer.maarja laat ze maar lopen we hebben toch geen plaats we zullen ze nog meer geld geven dan kunnen ze hun kinderen pas echt goed opvoeden en zich zelf.volg de PS maar gezult er ver meekomen.ARM ZALIG BELGIE!!!!!!
• 4/10
Chris Van Rompaey LIER, 06 februari '10 om 11:37 Ongepast?
"Wij willen eerst de veiligheid van de kinderen en de ouders verzekeren." De leerkrachten vergeten?? Die komen in scholen wel vaker op de laatste plaats...
• 3/10
vigi lantibus HALLE (KEMPEN), 06 februari '10 om 11:27 Ongepast?
De politie en de directie wil de veiligheid van de kinderen en de ouders verzekeren. Het waren nochtans de leerkrachten die klappen hebben gekregen. Maar over hun veiligheid wordt niet gesproken.
• 2/10
Karel Degrote HOBOKEN (ANTWERPEN), 06 februari '10 om 11:22 Ongepast?
Als het anderom geweest (cementleraar) dat had nu Belgie volledig op zijn kop gestaan. maar nu word alles weer geminimaliseerd uit schrik voor rellen in Antwerpen

• 1/10
b b KUMTICH, 06 februari '10 om 11:19 Ongepast?
Wat moet er van die kinderen worden, als erop kloppen de eerste "oplossing" is die aangeleerd wordt door de ouders ? Op school doen ze dan al moeite om hen wat goeie manieren bij te brengen ... Als ze vinden dat de school niet goed bezig zijn, geef ze dan thuis onderwijs he,

Waarop wacht men om het enige goede antwoord te geven? Tot ons alles boven het hoofd is gegroeid?

Geen opmerkingen: