vrijdag 19 februari 2010

PATER AERNOUTS LIJKEN-SOLLERIJ

.




















PATER AERNOUTS LIJKEN-SOLLERIJ






Een Vlaams Nationale debat-avond, verleden week donderdag.

De avond begon met een minuut stilte voor pater Adriaan Aernouts die ’s anderendaags begraven zou worden, niet zonder dat zijn familie zich distantieerde van het radicale Vlaamse gedachtegoed van Aernouts. “Achter het Vlaamse gedachtegoed staat de familie niet, we zijn nu wereldburgers van de twintigste eeuw”, zei een nicht tijdens de begrafenisplechtigheid. Op de kist van de pater lag enkel een witte stool, geen Vlaamse Leeuw.



Het is niet het eerste stoffelijk overschot van een Vlaams-Nationalist dat onteerd wordt…De open gewrongen lijkkist van Staf Declercq (VNV) werd maanden na zijn dood, na de ‘Bevrijding’ dus, opgegraven en triomfantelijk rond gereden van café naar café, waar er op zeker ogenblik als lugubere trofee dapper geplukt werd aan ’s mans baardharen…Alles in naam van het Vaderland door dappere verzetsmensen van direct na de oorlog….Dat waren pas helden, waaraan de familie van de overleden Pater Aernauts zich zou aan kunnen spiegelen.

Het zijn onze vrienden van het AFF die bovenstaande zinnen de wereld kond deden (die ze uit ’t Pallieterke moeten opgepikt hebben, waar anders!)…Per slot van rekening heeft de Linxe falanx een beetje ervaring met het sollen met lijken…Van uit die ervaring werd, na de her-begraving van Priester Cyriel Verschaeve op het kerkhof in Alveringem door de Staatsvuiligheid beton over de lijkkist gestort… Heerlijk land, waar zelfs de doden geen rust wordt gegund…..Noch Hitler noch Stalin hebben zoiets nooit gedaan met hun overleden vijanden! Hadden ze hier geleefd, ze hadden nog veel kunnen leren!

Och! Het is zo menselijk vanwege die ‘nicht’… Bij leven te moeten toegeven dat Heeroom zowaar een Blokker koon geweest zijn! Een mooie positie die op het spoel staat, rijke tafelen aan de zijde der verdrukkers, en verder een stoute bek om de overige familie-leden de mond te snoeren,, en voilà, daar gaat de nagedachtenis van een eerbaar man….Het zou niet gebeurd zijn, was er maar een rijke erfenis geweest, die na de begrafenis te verdelen viel! Dan zou minstens de schijn opgehouden geweest zijn. Maar Predikheren laten gewoonlijk geen aardse goederen na.

Het eerbetoon van gans Vlaanderen weegt echter ruimschoots op tegen de vernedering van een laf leven als een familie die afstand neemt van het Vlaams gedachtengoed, als ‘wereldburgers’ wil doorgaan, en meteen als vette hond aan de ketting.
Dat komt ervan als de naam van Aernauts teveel doet denken aan B+ van die andere Aernoudt, die binnenkort ge-adeld wordt wegens zijn verdiensten voor het ene, ware en onverdeelde vaderland der graaiers.

Och de familie….Ze beseffen niet eens dat ze honderd jaar achter zijn in hun uitspraken, als ze beweren wereldburgers te zijn, die leven in de twintigste eeuw….Als die nicht al niet kan tellen, wat moet het dan met de rest van haar verhaal zijn….Hun Heeroom tenminste, leefde al 10 jaar in de eenentwintigste eeuw, en hij had gehoopt zijn Vlaanderen vrij te zien, vòòr hij stierf….
Nu weten we tenminste, waar het Verzet zijn mosterd haalt, al konden ze mooi verzwijgen waar hun kopij vandaan kwam. Eerlijk is anders! Mooi zo, als hun eigen 5de Colonne het laat afweten, moeten ze om te kunnen schimpen, wel beroep doen op degelijke informatie-bronnen. Zou dat een eerste mirakel zijn van pater Aernouts, onderweg naar de Eer der Altaren? Postume wraak op de ‘wereldburgers’? Wat zijn die van het AFF er mooi in getuid! Publiekelijk moeten toegeven dat men daar ’t Pallieterke leest! Dat ze dus indirect de Vlaamse ontvoogdins-strijd mee financieren….

Geen opmerkingen: