dinsdag 23 februari 2010

ROME EN DE BODY-SCAN

.





















ROME EN DE BODY-SCAN



De PAUW pronkt met eigen veren.
Maar wat leert de ervaring?

Over de gave des onderscheids….op
afstand veel duidelijker waarneembaar.

Mij moet eerst van het hart, dat de ‘humanisten’ onder ons best met beide voeten (mag ook op handen en voeten, want het zal nodig zijn!) op de grond komen. Altijd maar pauwenstaart-pluimen (zie hierboven) op hun hoed willen steken, daar waar zij zelf nog niet eens eigen donshaartjes hebben! Om te begrijpen waar ik naartoe wil, volstaat het een tijdslijn te trekken onder hun begrip ‘joods-christelijke-humanistische beschaving’.
Veiliger zou zijn daarbij het beeld op te roepen van een stevig volgroeide boom (jodendom) met een kloek wortelgestel en een paar stevige maar nog jonge gestel-takken (hellenisme, Romeins wereldrijk en christendom) waarop allerlei waterscheuten (*) zijn gegroeid (humanisme, secten, agnostici ongelovigen) die dringend moeten bijgesnoeid worden, willen de opschietende parasiet-scheuten (islamisme) tijdig kunnen verwijderd worden.
Kortom : om elkaar te begrijpen en de boel overzichtelijk te houden, laten we kort en goed spreken van de Westerse Beschaving. Veel analfabeten die de oorsprong vergeten zijn, zijn er niet meer te vinden…
En nu aangaande de Paus, die , volgens GVA, spreekt voor een soort colloquium van luchtvaart-betrokkenen, die daar waarschijnlijk niet waren bijeen gekomen om het Hoofd van de Rooms Katholieke Kerk waarheden te horen verkondigen inzake ‘geloof en zeden’, waarin Zijn leergezag eigenlijk ‘onfeilbaar’ zou zijn. Niet dus. Paus Benedicturs VERBIEDT niet, laat daar zelfs alle leerstellingen van de Kerk buiten, en spreekt als een bezorgd wereldleider, die weet waar iets begint, maar niet waar het eindigt…Cfr vruchtafdrijving, euthanasie, enz. Hij trekt alleen de aandacht op de menselijke integriteit, die een onvervreemdbaar mensenrecht is.
Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig…
Of had Hij beter expliciter gesproken en gewaarschuwd dat de terroristen nu eigenlijk wel een stapje te ver zijn gegaan, met als gevolg deze scans, enz….Dàt zou pas gehuil hebben opgeleverd….Maar het ligt, naar ouder gewoonte van de Linkxe poco’s, beter in de markt om naast de boodschap te vertoeven….Zwijgen over de aanleiding van die scans (spaar de Islam) en schiet maar op de gevestigde waarden….Katholieken afschieten is een graag geziene want nooit bestrafte sport…
Mag ik trouwens bij deze het kleine broertje aanreiken van die luchtvaart scans? Is het de Muzelmannen volgens hun geloof ook verboden of toegestaan onder een medische scan poedelnaakt met blote edele delen te verschijnen? Wat zegt de Koraan hierover? O Juist! Ja! In A.D. 632 waren er nog een scans in de woestijn. Nu waarschijnlijk ook nog niet!
O Ja! Het is juist dat esculapen beter opgeleid en een hogere deonthologische erecode hebben dan het security-perosneel in de luchthavens, want anders zouden Muzelmannen al helemaal uitgesloten zijn van de medische zorgverstrekking. Daar heb ik, zoals bij de Mormonen, of de Getuigen van Jehovah, nog niets over gelezen..Daar mag het dus blijkbaar wel.
Besluit.
Met het moreel gezag waarmee de Paus nog altijd spreekt, minder voor ons, maar meer voor de rest van de wereld (tot spijt van wie ’t benijdt…) is het klaar als een klontje dat zijn diplomaten-taal staat voor : stop de spiraal geweld en van de Beschaving van de Dood. Stop het doden van hele vliegtuig-ladingen vol onschuldige burgers. En stop meteen de redenen voor die uitzinnige haat tegen ons. Voer dus geen onrechtvaardige oorlogen!
Denkt iemand serieus dat Zijne Heiligheid (!) te dom is om te begrijpen dat de Islam veel meer is dan een ‘godsdienst’? Met wat Hij nu zegt en doet, bewandelt Hij dezelfde weg als wijlen Paus Pïus XII tegenover het Nazisme. Altijd de gulden middenweg tussen realisme en naastenliefde. En dat, beste mensen, is de grootste reden van mijn groeiend respect voor de Kerk. Zonder daarbij haar fouten uit heden en verleden te willen negeren. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen!
Het is meteen ook de reden voor de Tjeven-partij, om deze heilige principes te misbruiken voor eigen gewin.


(*) Waterscheut : is een botanisch begrip voor een wild uitlopende jonge twijg, meestal op een ongewenste plaats waar hij schaadt voor het zonlicht van de overige sterke takken en vooral voor de vruchten, hoog opschietend met flauwe sterkte om aldus na verloop van tijd, de boom compleet te deformeren.

Geen opmerkingen: