maandag 8 februari 2010

SARAH PALIN KOMT OP DREEF

.





















SARAH PALIN KOMT OP DREEF



She is coming
De 1ste Vrouw als
President van de VS




Sarah Palin: 'Het is tijd voor een nieuwe revolutie'






NASHVILLE - De Republikeinse Sarah Palin, in 2008 running mate van de Amerikaanse presidentskandidaat John McCain, heeft in Nashville in de staat Tennessee de conservatieve Tea Party toegesproken. Ze haalde scherp uit naar president Barack Obama en verkondigde dat de VS klaar zijn voor een nieuwe revolutie.
Het is de eerste keer dat de Tea Party Movement een nationaal congres houdt. De beweging strijdt naar eigen zeggen tegen 'een te machtige staat'. De meeste leden van de Tea Party Movement komen uit de conservatieve basis van de Republikeinse partij.
Sarah Palin, die vorig jaar opstapte als gouverneur van Alaska en onlangs bekendmaakte dat ze politiek commentator wordt voor de nieuwszender Fox News, is als boegbeeld van de conservatieve vleugel een logische gast op het Tea Party-congres. Ze kreeg van de activisten meermaals een staande ovatie tijdens haar speech, waarin ze zwaar uithaalde naar Obama. 'Hoe gaat het nog met 'that hope-y, change-y stuff' (hoop- en verandergedoe)?', zei ze, verwijzend naar de kernwoorden in Obama's verkiezingsstrijd.
Palin verweet de huidige president onder meer dat hij teveel de zwarte piet doorschuift naar zijn voorganger George W. Bush, in plaats van de hand in eigen boezem te steken. Volgens haar zijn de Verenigde Staten nog steeds op de sukkel, omdat de Democraten te veel macht en geld aan de staat willen geven. Palin noemt Obama's beleid 'verouderd'. 'De regering moet voor het volk werken, niet omgekeerd', oordeelt ze.
Ook op het vlak van buitenlandbeleid en nationale veiligheid hangt Obama een 'pre-9/11'-gedachtegoed aan, aldus Palin. 'We hebben een commander in chief nodig, niet een professor in de rechten.'

Volgens Palin zijn de VS 'klaar voor een nieuwe revolutie'. Of ze zelf in 2012 zal meedingen naar het Witte Huis, liet ze niet weten.

De toespraak in Nashville is slechts een van vele optredens van Palin voor de Tea Party. Zo zal ze in Nevada de 'Tea Party Express III tour' in gang trappen en zal ze in april in Boston de eerste verjaardag vieren van de beweging die in de lente van 2009 uit de grond gestampt werd.
Bron Het Nieuwsblad


Boeket Digitalis

(moeilijk fris te houden tot de volgende verkiezingen)



Ergens bij een bevriende blog stond vandaag : “Zij bezit niet het acteertalent van Hoessein Obama, dat weet ze, maar ze lacht er hem fijntjes mee uit : schalks, vrouwelijk, hoffelijk en doeltreffend” en dat is beter (en korter) gezegd dan ik het zou kunnen.
Het heeft gene naam, zou die vriend zeggen, maar waarom moet hier, hic et nunc, een zijdelings blik geworpen worden naar La Morel? Komt dat omdat ze beiden van hetzelfde kaliber. Natuurlijk zal er voor deze woorden weer hoon-gelach opstijgen uit de rangen der Linkxen…La Morel durven op dzelfde hoogte stellen als de Palin uit Amerika….Precies mannen, dat is nu de valstrik: als jullie mijn vergelijking aanvaarden,(quid non) dan ben ik gelukt. Stellen jullie Palin boven la Morel.. dan ben ik nog gelukter…want dat is toegeven dat de Palin het heeft….Arme Mohbama, de duimen moeten leggen voor een blanke vrouw….
Vroeger, in onze christelijke wereld, moesten dergelijke mislukkingen naar een klooster, of, lijk Napoleon, moesten ze verbannen worden naar een onbewoon eiland. Hoe het zit met deze gebruiken bij de half-Moslims weet ik niet.
De TV heeft weer eens niets gehoord of gezien. Amerika is ook zo ver! En was het daar ook niet metershoog gesneeuwd!? Ben benieuwd of we die speech, die ten overvloede op Internet staat, ooit zullen horen bij de ademechtige Trien Dekeyser…Indien van wel, zouden de woorden “wij moeten een nieuwe revolutie krijgen, en daar zijn jullie deelachtig aan”…dan niet geschrapt hoeven te worden?
Ik hoor diezelfde woorden al van binnen de burcht der TV, met la Morel op de barricaden…
Maar ja…Veel tijd rest er ons niet meer. Als de Muzelmannen binnen een paar jaar de baas zullen zijn, zullen wij allemaal een toontje lager moeten zingen….Ik hoop maar dat ze hun vroegere vriendjes eerst ‘over de kling zullen jagen’….want dat is, naar ’t schijnt, vaste gewoonte in de Arabische wereld. Hun verslagen vijanden (wij dus) willen ze bijhouden om te vernederen, maar van collaborateurs moeten ze dan niet veel meer weten…..
Gezondheid, vrienden!

Pssst
The Tea Party…
Toch eens gaan neuzen op Wiki….Blijkbaar is Palin in de leer geweest bij HEGEL….In ieder geval heeft ze geleerd uit het verleden

Geen opmerkingen: