dinsdag 2 februari 2010

SLUIPEND VERGIFT

.


















SLUIPEND VERGIFT







Onderhavige getuigenis zonder commentaar.
Het scenario komt ietwat bekend voor…


Goed nieuws voor onze Notariaten! Bij iedere akte van eigendomsoverdracht hoort sedert enkele tijd dat onnozele ‘bodem-attest’. Da dag dat dit overbodig wordt, omdat heel Vlaanderen ‘gesaneerd’ zal zijn, zou deze verklaring van niet-gebruik als gebedshuis kunnen verplicht gesteld worden. Zelfs invoeren met terugwerkende kracht, want van een private woning een moskee maken, is een wijziging aan het zo geroemde bestemmingsplan. Nu nog à la Stevaert de bulldozers erop los laten, en de klus is zo geklaard!


We zullen je laten zien hoe islam werkt”
E.J. BRON - 01 FEBRUARI 2010

De Koptische bisschop AnbaDamian in Duitsland uit beschuldigingen tegen de islamitische leiders in Egypte: ”Ik luisterde in de moskee naar het vrijdagsgebed. Ik was ontsteld! Dat was geen preek, maar een oorlogsverklaring!”


Print dit - of mail het
Het Europese Parlement heeft de vorige week de jongste overvallen op christenen in Egypte en Maleisië scherp veroordeeld. In dit verband publiceert de wereldwijd opererende katholieke hulporganisatie ”Kirche in Not” een interview met de in Duitsland levende Koptische bisschop AnbaDamian. Hierin uit hij zware beschuldigingen tegen de islamitische leiders en de autoriteiten in Egypte. In de nacht van 6 op 7 januari, het kerstfeest van de Koptische christenen, hadden islamisten voor drie kerken in de Zuid-Egyptische stad Nag Hammadi bewust het vuur geopend op bezoekers van de godsdienst. Zeven Kopten en een islamitische bewaker werden bij de aanslag gedood.

Bisschop Damian, wanneer hoorde u van de aanslag?
Ik had het kerstfeest samen met de Egyptische ambassadeur en andere hoge diplomaten in Berlijn gevierd. Er heerste een hele vriendelijke sfeer, maar nauwelijks hadden we afscheid genomen van onze gasten, of mijn telefoon ging en hoorde ik wat er was gebeurd. Ik was vooral verdrietig over het feit dat de meeste slachtoffers jongeren waren, die na de mis voor de kerk met elkaar stonden te praten. Er werd ook een islamitische bewaker doodgeschoten, die alleen bewapend was met een houten knuppel. Men kan hier dus niet spreken van politiebescherming, zoals die anders in de regio gebruikelijk is.

Merkwaardig genoeg had er ook geen enkele vertegenwoordiger van de politiek of van het openbare leven aan de mis deelgenomen, zoals anders de gewoonte is. Onze plaatselijke bisschop had ook het verzoek gekregen om eerder te eindigen met de mis, omdat de situatie te onveilig zou zijn.

Was de bisschop voor de aanslag bedreigd?
Ja. Hij had doodsbedreigingen per sms gekregen en dit ook aan de politie doorgegeven. Maar helaas kwam er geen reactie van de kant van de autoriteiten. De bisschop had al rekening gehouden met zulke bedreigingen, omdat hij zijn mond had opengedaan en op de slechte situatie van de christenen in zijn bisdom had gewezen. Maar dat er zo’n gruwelijke aanslag zou volgen had niemand op gerekend.

Wat is er intussen iets bekend over de daders?
De drie vermoedelijke daders, die op de jongeren hadden geschoten, werden snel gearresteerd. Maar zij zijn slechts de werktuigen van anderen, die op de laatste rij zitten en plannen. Deze moordaanslag was geen toeval, maar was gepland. Er bestaan mensen, die de bisschop haten en de christenen in het bisdom in het hart wilden raken. Wat betreft de daders kwam van officiële de gebruikelijke uitspraak, die luidde: ”Ach, het gaat om mensen met een psychische afwijking”. Daarvan kan ik alleen maar zeggen: de sprookjes houden niet op, want dit verhaal horen we steeds opnieuw. We hebben er genoeg van en houden het niet meer vol. De Kopten hebben niets verkeerd gedaan en niemand verwond. We hebben alleen maar de onbeschaamde aanspraak om als gelijkgerechtigde medeburgers te leven. Maar dat is slechts een droom, waarvan we ver verwijderd zijn.

U verlangt dus eigenlijk alleen maar godsdienstvrijheid – bestaat deze godsdienstvrijheid voor christenen in Egypte dan niet?
Op dit moment is het in Egypte bijna al crimineel wanneer men wil bidden in een privéwoning. Wie als christen een woning of een huis wil kopen, moet ondertekenen, dat hij dit onroerend goed nooit als gebedsruimte zal gebruiken. Zo ver zijn we in Egypte! We krijgen geen toestemming om kerken te bouwen of uit te breiden. En als iemand op het idee zou komen om van zijn huis een kerk te maken, dan moet hij er rekening mee houden dat het in brand wordt gestoken. Want er is niemand die ons in bescherming neemt.

Laten we nog een keer concreet terugkomen op de moordaanslag – in Duitsland was te lezen, dat het om een wraakactie zou gaan voor de verkrachting van een islamitisch meisje door een christen. Wat vindt u van deze verklaring?
Deze sprookjes hebben we uiteraard ook gehoord. Dat klopt absoluut niet, het is laster. Want laten we eerlijk zijn: als dat het geval geweest zou zijn, zou de verkrachter toch al lang samen met zijn familie vermoord en zijn huis in brand gestoken zijn. In Egypte heerst een cultuur van de leugen. Dat moet ik zo duidelijk zeggen. Want het gebeurt bijna dagelijks, dat christelijke meisjes worden ontvoerd, dat er organen van hen worden afgenomen, dat ze verkracht of in de prostitutie gestuurd worden. Daarover heeft niemand het! De waarheid is veelmeer, dat er in deze regio al geruime tijd geweld tegen christenen werd uitgeoefend en dat de bisschop had geweigerd om af te zien van een onderzoek naar dit geweld, zoals de plaatselijke autoriteiten van hem verlangd hadden. De bisschop eiste schadevergoeding voor de mensen die hun huizen en winkels waren kwijtgeraakt. Hij weigerde om het gebeuren te ontkennen en voor de camera’s te glimlachen. Toen werd er tegen hem gezegd: ”We zullen je laten zien hoe islam werkt wanneer je niet doet wat wij willen!” Dat is de situatie in Egypte: niemand wordt ervan afgehouden christenen te doden, maar wij moeten erbij glimlachen en laten zien hoe vreedzaam we zijn. We moeten afzien van onze rechten. Precies daartegen is de bisschop in opstand gekomen. Toen werd hij persoonlijk het doelwit van deze aanslag. Hij moest gedood worden. Als God en zijn beschermengelen hem niet hadden beschermd, zou hij al lang zijn vermoord.

Bron:
http://www.kath.net/detail.php?id=25395
Interview: Berthold Pelster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron

Reageren kan op: www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp

Geen opmerkingen: