dinsdag 9 februari 2010

TOEKOMSTBEELD IN KLAS

.
























TOEKOMSTBEELD IN KLAS

Wat zeg ik, toekomstbeeld? Moesten de muren maar kunnen spreken. Of moesten de leerkrachten maar DURVEN spreken….
Wat denkt U wat er gebeurt als meer dan de helft van de klas bestaat uit Moslim-kinderen. Denkt U dat ze geen partij kiezen in de Palestijnse zaak? In de oorlog in Afghanistan? Denkt U dat ze anders spreken dan dat ze thuis horen?
En dat is een waarheid die zo lang mogelijk moet verzwegen worden…In de hoop dat het zal slijten…..
Dat een bus in Londen in volle verkeer, stilvalt, omdat de chauffeur aan zijn zoveelste dagelijks gebedje toe is : is dat folklore of een teken aan de wand? De schooldirectie in het verhaal hieronder draagt een verpletterende verantwoordelijkheid. Laat er nog een paar jaartjes over gaan, en het komt bij die lieverdjes van woorden tot daden.
Wat gij, Patrick Janssens? Dergelijke rapporten moeten u, als hoofd van het Stedelijk Onderwijs? toch quasi dagelijks bereiken? Of houdt U die voor uw mémoires?

Leraar politiek-correct 'eruit gewerkt'
BREKEBEEN - 09 FEBRUARI 2010

Een Christelijke leraar claimt dat hij uit zijn job verdreven is, nadat hij had geklaagd dat moslimleerlingen de terroristen van 11 september 2001 als helden hadden geprezen.


Nicholas Kafouris (52) heeft zijn voormalige school intussen aangeklaagd wegens rassendiscriminatie.

Hij getuigde dat hij zijn baan moest opgeven omdat hij het „rassistische“ en „anti-semitische“ gedrag van zijn leerlingen niet wilde tolereren.

De jeugdigen, merendeels moslim, prezen openlijk islamitische extremisten in de klas, en noemden de terroristen van 9/11 „helden en martelaren“.

Eén leerling zei toen hij aan hem voorbij schoof: „Raak me niet aan, je bent een Christen.“

Anderen zeiden tegen hem: „We willen islamitische bommenleggers worden als we groot zijn“, en „De Christenen en de Joden zijn onze vijanden – jij ook omdat je een Christen bent“.

Bijna alle leerlingen van de school zijn van etnische minderheden en een groot aantal spreekt niet Engels als eerste taal.

De leraar claimt rassendiscriminatie door de school, door de directrice en haar directe plaatsvervanger, nadat zij faalden actie te ondernemen naar aanleiding van de betreffende commentaren van zijn leerlingen.

Hij zei dat er een verandering optrad in de houding van de leerlingen na de gruweldaden van 11 September 2001. Zij vertelden hem: „We haten de Christenen“ en „We haten de joden“, ondanks zijn pogingen hen daarmee te laten stoppen. De hoofdlerares mevrouw Hankey wees zijn zorgen af.

In een verklaring schreef hij: „Mevrouw Hankey ging door met het excuseren en rechtvaardigen van het gedrag en de opmerkingen van de leerlingen, alsof ik niet het recht had beledigd te zijn door het betreffende gedrag en de opmerkingen."

Onder de rechtvaardigingen van haar kant voor de opmerkingen van de kinderen bevond zich ook de volgende: „Als het kind ouder was, laten we zeggen 15, zou ik het meer serieus nemen. Hij is slechts negen – hij doet het alleen maar om je op te naaien.“

Hij voegde eraan toe: "Ik ervoer het gedrag van de hoofdlerares als directe religieuze discriminatie. Ik was geintimideerd door de wijze waarop ze aangaf: Kom niet bij me terug met zulke gevallen."

Nicholas Kafouris, alleenstand, zei dat de opmerkingen van zijn leerlingen frequenter werden nadat de hoofdlerares niets ondernam na de eerste incidenten.

„In november en december van 2006, werden een aantal onacceptabele en groffe racistische, anti-semitische en anti-christelijke dingen gezegd door diverse kinderen die ik onderwees, zoals: De ‚Twin Tower Bombers‘ zijn helden en martelaren. "

„Sommige kinderen uitten hun vreugde over de dood en het vermoorden van mensen met een andere cultuur en religie.“

„In de laatste week van november van 2006 sprak een kind over het steken met een mes van een ander kind en ik vertelde hem dat dit gevaarlijke taal was en dat een advocaat recentelijk was neergestoken door teenagers. Zijn antwoord was: Ik ben blij dat de man dood ging. Waarom? Vroeg ik hem. Omdat hij een Christen en Engels is, en wij zijn moslims.“

De leraar claimt dat gedurende een les over religie, het ging over Jonas en de Walvis, dat één van de leerlingen vroeg of Jonas een Jood was, voordat hij schreeuwde: „Ik haat de Joden, zij zijn onze vijanden.“

Kafouris zei dat hij probeerde er met Mevrouw Hankey over te praten. Haar reactie was echter vijandig en beledigend. "Het allereerste wat ze tegen me zei was: Oh, jij weer! Je bent de enige leraar die met dit soort dingen komt. Niemand anders doet dat!"

"Vier keer herhaalde ze: Het is vanwege jouw gebrek aan discipline dat ze deze dingen zeggen."

Kafouris nam verlof wegens stress aan het eind van februari 2007, nadat het plaatsvervangend hoofd van de school Margaret Coleman hem waarschuwde zijn leerlingen niet aan te spreken op hun opmerkingen. Het gebrek aan ondersteuning van de school heeft hem depressief gemaakt, waardoor hij als leraar niet meer kon functioneren. Hij werd ontslagen in april 2009.

De zaak loopt nog.


Vertaald uit het Engels door Brekebeen
Bron:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1249393/9-11-bombers-heroes-What-Muslim-children-told-Christian in Het Vrije Volk.

Geen opmerkingen: