maandag 1 februari 2010

WE VLIEGEN OM TE LEREN

.



















WE VLIEGEN OM TE LEREN



Houden, zo! De man zit er op zijn plaats en wij zijn hem kwijt!

Zoals het gewoonlijk gaat met bedrijven die op hun laatste adem leven, gaat het klaarblijkelijk ook met dit land. Geen geld meer, geen vertrouwen meer, en nergens nog leningen kunnen krijgen….Ziedaar de failissementswet in twee woorden….
Vrachtvervoer op de weg met roestige bakken? Is een signaal. Foorwagens zonder verf? Is een signaal. De gordijnen niet meer gewassen? De buurt is verloederd….

Dan denk ik onwillekeurig aan een oude verkiezings-slogan, die zei dat het voor een socialist nog moeilijker is om een hoopje geld te passeren dan voor een hond een hoopje saucissen. Omdat hij wist dat er met geld heelder hopen saucissen konden gekocht worden.

Blijkbaar werden er in het verleden toch teveel saucissen gekocht – want het geld is op. En de saucissen ook! Er wordt nu simpelweg boven de stand geleefd. Op alle gebied, maar vooral ook op gebied van oorlogje spelen. De schijn ophouden, zo lang het kan!

Wat de ultieme oplossing zou zijn? De boel, Koningshuis en al, in overname laten aan Frankrijk? De kroonjuwelen (banken en energie) zijn daar al, nu nog alleen een beetje grondgebied laten annexeren….Zo komt er een einde aan de eeuwenlange veroveringszucht van Frankrijk, om de mondingen van ‘De Grote Rivieren’ te bezitten.

Ja die Cremo…ver van huis, en moeder ziet het niet…Hebt U er op gelet dat dat half uurtje vliegen, elke dag, weg en weer onbesproken bleef op TV? Gewoon uit veiligheid voor Meneer! Overnachten tussen de eigen leger-eenheden zou niet veilig zijn! Wat voor een broekschijter is onze Minister van Oorlog, of wat een kartonnen operette-leger hebben wij daar?


Minister van Defensie Pieter De Crem zit vast in Tadzjikistan. Hij was op weg om de troepen in de Afghaanse provincie Kunduz gaan bezoeken, maar de C-130 die hem daarheen moet brengen is in panne gevallen.
De Crem vertrok gisteren voor een vierdaagse richting Afghanistan. Om zijn eigen veiligheid te garanderen, verblijft hij niet in Afghanistan, maar net over de grens in Doesjanbe, Tadzjikistan. Van daaruit zou hij dagelijks de oversteek maken naar Kunduz, een goed half uurtje vliegen.

Vandaag kreeg de C-130 op de terugtocht naar Doesjanbe te kampen met problemen waardoor het toestel morgen zeker aan de grond blijft. De Crem raakt dus voorlopig niet terug in het kamp in Kunduz waar de Belgische troepen gelegerd zijn. Er wordt een oplossing gezocht.

Het is niet de eerste keer dat De Crem en de vliegtuigen van defensie met ongemakken te kampen krijgen. De laatste weken waren er al verschillende problemen: twee brandstoflekken waardoor meer dan een ton kerosine verloren ging, een toestel dat van de startbaan gleed in Melsbroek en een landingsgestel dat niet kon inklappen na het opstijgen. Eerder hadden de legertoestellen ook al last van oververhitte motoren en boordcomputers die raketten moeten opsporen. (belga/adb)

Geen opmerkingen: