dinsdag 9 maart 2010

ACTUELE ECHO UIT GERMANIA

;












Even nadenken : Geert Hitler, of
Adolf Wilders…Een mens zou
Nog beginnen dolen….Maar :


Ja d’ er zijn blijde dagen nog in ’t leven,
Hoe weinig ook, d’er zijn er nog voorwaar…



Aan zichzelf herkent men de anderen….

Wat moet het erg zijn voor al dat het hart links (verkeerd dus) draagt, om steeds en altijd, bij gebrek aan inhoudelijke argumenten, hun eigen donker-zwart verleden, uit pure afgunst en/of uit pure baldadigheid te moeten projecteren op hun tegenstanders…En als ze zulks al een keer vergeten, of overslaan, begint het schelden. Als inleiding tot het volgend stadium van de overtuigings-middelen : een flinke portie klopt d’er op.

Is Geert Wilders voor ons Vlaams-Nationalisten inderdaad een soort Messias?

De hemel sta ons bij : liever niet. De man heeft waarschijnlijk nog het achterste van zijn tong niet laten zien. Een beetje, in de roes van de overwinning, de tegenstander jennen, door te peroreren over ‘uns gehört das Land, und Morgen die ganze Welt’…De bidsprinkhen der Tjeven deed onlangs net hetzelfde, maar geborneerd zijnde in haar verstandelijke vermogens (ten opzichte van de Blonde God) riep zij uit, de magere armpjes wijd gespreid :’Wij hebben de verkiezingen gewonnen!’. Zonder daarbij te zeggen dat dit kwam door leugens en bedrog….

Het achterste van die tong komt straks, eenmaal de volgende verkiezingen achter de rug zijn. Misschien (hopelijk is dat niet zo) rijzen er dan bedenkingen van onze kant, al zullen die er weinig toe doen. Als we in die tussentijd maar iemand hebben, die eindelijk verwoordt wat ‘de meeste mensen’ willen. De aardverschuiving in Nederland zal hopelijk in gans Europa doorzinderen, zodat er in Vlaanderen eindelijk ruimte komt om de verfraste poco-linkxe elite tot hun werkelijke waarde te herleiden.


Wilders: "Ein bisschen wie Adolf Hitler."
JOOST NIEMöLLER - 08 MAART 2010

Leren we het hier in Nederland maar niet af, die nazivergelijkingen over Wilders, in Duitsland lijkt het pas te beginnen, getuige dit commentaar in die o zo keurige Süddeutsche waarin alle platgetreden demoniseringen en rituele frasen weer uit de kast worden getrokken.


De Süddeutsche is zo’n heerlijk ouderwetse krant. Nauwelijks foto’s, heel veel tekst. Uitgebreide, goed geschreven verhalen van ter plekke ingevoerde verslaggevers. Ah! Ik herinner me nog goed die keer dat ik op een binnenplaats in München de Süddeutsche zat te lezen aan een tafel. Kopje koffie. Taartje. Een uitvoerig verhaal over ‘de toestand in Nederland.” Fortuyn, Van Gogh, Marcouch, het kwam allemaal langs in verfrissend niet vooringenomen, maar wel inlevend proza over dat landje aan de Noordzee waar de bevolking worstelde men één miljoen ongevraagde moslims.

Je kreeg het gevoel er ineens heel wat meer van te begrijpen dan als je er middenin zat. Maar vooral; lezend in zo’n deftig-bezonken Duitse krant met dat heerlijke beetje dikkige papier (kom daar hier nog maar eens om), zag je ineens het belang van de gebeurtenissen in Nederland. Zeg maar gerust: Internationaal Belang.

Voor landen als Duitsland en Engeland is Nederland een soort laboratorium-situatie, waar alles met voor Nederlandse begrippen ongehoorde heftigheid plaats lijkt te vinden. En beetje zoals Zwitsersland momenteel. De laatste landen waar je als Europa watcher zou denken dat daar nieuwswaardige zaken plaatsvonden. In het ene land schaften de mensen zelf de minaretten af, in het andere land gingen de mensen zelf stemmen op ene Wilders.
Maar kijk nou es. Diezelfde Süddeutsche pakt uit met een commentaar over deze Wilders door Thomas Kirchner, waar de honden geen brood van lusten. Er staat een foto bij die al alles belooft; namelijk een waarop Wilders zeer vuil half de lens inkijkt. Veel oogwit, dat maakt altijd extra gemeen, en een groezelige tint over het beeld. Welaan, we kijken hier naar de duivel hemzelve. Maar het gaat vooral om de tekst. Dik hout meneer.
“Heute Almere und Den Haag, und morgen die ganzen Niederlande!”. Im Siegesrausch klingt der Rechtspopulist Geert Wilders ein bisschen wie Adolf Hitler, wenn er wissen lässt, dass alles nach Plan läuft.
Daar gaan we weer hoor. Adolf uit de kast getrokken. ‘Een bisschen’ weliswaar, maar de toon is gezet. Gewoon omdat Wilders een beetje oubollige verkiezingsretoriek gebruikte, wordt hij meteen tot Hitler uitgeroepen. En dat in Duitsland, waar iedere verwijzing naar Hitler hartverzakkingen veroorzaakt.
In dreigende toon ratelt het commentaar in die keurige links liberale krant verder:
So grässlich sich Wilders’ Triumphgeheul auch anhören mag, es ist kein Zeichen von Größenwahn: Wenn nichts dazwischenkommt, wird die PVV bei der Parlamentsneuwahl im Juni zur stärksten oder zweitstärksten Fraktion.
Jawel, beste beschaafde elitelezers van de Süddeutsche; u ziet het goed. In dat grappige Nederlandje komt een ‘bisschen Adolf Hitler’ aan de macht. Verslikt u niet in uw gebakje, het staat in uw eigen huisorgaan. (Overigens: Opgericht in 1945, dus zelf helemaal zuiver hoor.) Zijn ‘Triumphgeheul’ is in Almere al te horen. Wat wordt het? Zandzakken aan de Duitse grenzen? Een Duits leger oprichten wellicht? Het moet nog niet gekker worden.
En dan blijkt dat Thomas Kirchner zijn oor vooral goed te luisteren heeft gelegd bij de tegenstanders van Wilders; de rest van politiek Nederland dus. Want de kritiek op Wilders is helemaal die zoals we hem hier al dag in dag uit horen:
Wie alle Populisten ist er nicht an Lösungen interessiert.
Juist ja, de Lösungen zouden er niet zijn. Ja, maar hoor nou eens, oplossingen waarvoor dan? Waren er soms problemen? Van de andere politici hadden we die nog niet gehoord, ja, toch Kirchner? O ja, van Paul Scheffer, die je even noemt, die zou de sociaal democraten wakker geschud hebben. Iets van gemerkt, van dat wakker geschud zijn? Overigens heeft Wilders naast slechte ook prima oplossingen, zoals een immigratiestop, en met die oplossing komt nu weer geen enkele andere Nederlandse politicus. Ik zeg het maar even, want Kirchner kon het niet uit zijn politiek correcte pennetje krijgen. Zucht. Het is natuurlijk alles Triumphgeheul tegen de bierkaai, want niemand luistert, of doet althans een serieuze poging het probleem te analyseren waartoe een oplossing gevonden zou moeten worden. En ook in dit zelfingenomen commentaar is nog niet eens sprake van een spatje probleemstelling die graaft onder het fenomeen Wilders. Wat maakt hem dan zo populair? Missen de Nederlanders soms iets bij de huidige politiek? Welnee, geen woord daarover. De mensen stemmen alleen maar op Wilders omdat die zo uitgenast zou zijn:
Die Menschen wählen ihn, was für seine Cleverness spricht.
Zijn Cleverness. Wat een vuilak toch, die Hitler/Wilder. Kirchner stelt met een hele dikke Duitse opgeheven vinger vast:
Das ist schlimm für die Niederlande.
Want:
Außer Islamhass hat Wilders diesem Land kaum etwas zu bieten.
Alleen maar ‘Islamhass’ die Hitler, pardon, Wilders. Inspelend, op, jawel, de angsten van de mensen. De vuilak Kirchner doet alsof hij Hitler/Wilders citeert door hem quasi aan te halen ook nog;
“der Islam ist schuld an allem”
Wanneer zou de Wilders/Hitler dat gedaan hebben, deze uitspraak die zo goed uit zou komen in vergelijking met Hitler, die de Joden tenslotte de schuld gaf aan alles? Ja, vandaar dat …
dieser Mann Hollands größtes Problem sei.
Nou, lieve lezers en lezerinnen van de Süddeutsche, laat ik het u vanaf hier vertellen: Wilders is niet ‘Hollands grösstes Problem’ hoor. Hollands grootste probleem is namelijk die labberkakkerige zittende politiek die de immigratieproblemen maar heeft laten groeien en groeien, die het niet aandurfde om een ideologische discussie aan te gaan met de islam, die Nederland moedwillig de armoede indrijft met een niet aflatende armoede instroom, die iedere hoop op een Nederlandse identiteit door de multicultiplee heeft gespoeld und so weiter und so weiter.
Maar ach, misschien wisten de lezers en lezerinnen van de Süddeutsche dat al. Want behalve dit soort schijtcommentaren kregen ze jaar in jaar uit ook menig onderbouwd artikel over de situatie in Nederland voorgeschoteld. Zoals gezegd.

Reageren kan hier. Bon : Het Vrije Volk.

Geen opmerkingen: