woensdag 24 maart 2010

ALS EEN VERSTANDIG MAN SPREEKT

.




.
.















Ex-Minister Frank Vanden Broucke
Lijdend Voorwerp bij de Sossen
Wordt
Meewerkend Voorwerp bij het Vlaams Belang?
GRAAG AUB-DANKOEWEL….
Jacob Van Artevelde… wo bist du blieben?











VDB roert in potje socialisten
• woensdag 24 maart 2010


BRUSSEL - Om de gevolgen van de financiële crisis op te vangen, zal een inspanning van de superrijken niet volstaan, waarschuwt Frank Vandenbroucke (SP.A) in 'Knack'.
Van onze redacteur

Over zijn eigen partij houdt hij de lippen nog altijd stijf op elkaar, maar na maanden radiostilte begint Frank Vandenbroucke (SP.A) zich steeds meer te roeren in het maatschappelijk debat. Nadat hij vorige maand in opdracht van het Centrum voor Sociaal Beleid een essay schreef over de welvaartsstaat, werpt hij vandaag in Knack zijn licht op de sociaaldemocratie.

Die doet het bijna overal in Europa (heel) slecht. Dat heeft volgens VDB te maken met grote wijzigingen in de Europese samenleving, waarop de sociaaldemocratie moeilijk een antwoord vindt. Zo hebben socialistische partijen te weinig begrip getoond voor de problemen van de immigratiesamenleving. Wie voor de socialisten stemde omdat die hun welvaart verdedigden, vluchtte weg omdat diezelfde socialisten niet bereid bleken ook hun leefwereld te verdedigen.

'Dramatisch was dat eerlijke pogingen van sociaaldemocraten om daarop een antwoord te geven (...) binnen de linkerzijde meteen steevast werden afgeschreven als het kopiëren van rechts', schrijft VDB.

Ook de 'rijpe welvaartstaat' brengt steeds grotere problemen met zich mee. Fundamenteel is dat we langer leven; dat vergt langer werken. 'Maar voor wie kan dat? Voor wie niet? Dat is een breuklijn die “de werkende bevolking, doormidden snijdt.'

Tot slot haalt Vandenbroucke het 'ecologische vraagstuk' aan. Dat vereist dat consumeren duurder wordt. Maar dat valt niet makkelijk te rijmen met sociale rechtvaardigheid. 'Als je niet oplet, wordt het principe “de vervuiler betaalt, snel “de betaler mag vervuilen,', schrijft VDB.

De financiële crisis duwde de sociaaldemocratie nog dieper in het slop, omdat ze medeverantwoordelijk was voor het beleid en die crisis niet had zien aankomen.

'Het eerste antwoord daarop moet een gemeend mea culpa zijn', zegt Vandenbroucke, die in één klap de sociaaldemocratie nog moeilijke jaren voorspelt. 'Cruciaal is hoe we omgaan met de verwachtingen van mensen'.

Een 'nieuw radicalisme' op basis van 'onbetaalbare plannen' en 'oude recepten' wijst hij resoluut van de hand. Om de gevolgen van de crisis op te vangen, zal een inspanning van de superrijken niet volstaan. 'Zeer veel mensen uit onze natuurlijke achterban zullen een inspanning moeten doen.'

Om dat vertrouwen te herwinnen, rekent hij niet zozeer meer op de 'interne organisatie van massapartijen'. 'Het gaat meer dan vroeger om het persoonlijke vertrouwen in leidersfiguren die via de media met de achterban communiceren.' Bij SP.A vraagt men zich af wie hij daarmee toch zou kunnen bedoelen.
Bron De Standaard

Digitalia denkt

Dat Mister Frankie bij het Vlaams Belang ‘the right man on the right place’ zou kunnen zijn. De Nieuwe Jacob Van Artevelde! De bergen te hoog, het water te diep? Hoe denkt U dan men hier in Italia nieuwe autowegen aanlegt? Waar een wil is, is een weg!
Doordenkertje. Na het ‘binenhalen’ van de kiezers bij de Sossen, zou het binnenhalen van deze afgedankte voorman wel eens het neusje van de zalm kunnen zijn! Meteen ook de doodsteek van die Linkxe Progressieven van de Stilstand….(PvdS)
Die man is voor mij verre van het Alfa en de Omega van de Vlaamse politiek. Het is, zegt men, een slecht karakter en een stijfkop…Al zou ik dat eerder rechtlijnigheid durven noemen. De man is, zegt men, super-intelligent (en hij weet dat ook, anders was hij niet super-intelligent!), voornaam en integer. Allemaal eigenschappen die bij de Sossen eerder zeldzaam zijn. En o zo gewenst bij het Vlaams Belang.
Kunt U zich Mister Frankie, in Osford gevormd, voorstellen ergens op een zomers terrasje in een ernstig gesprek met de Freya? Of hem gezellig samen zien trekkebekken met het Geneetje?
Persoonlijk zie ik hem meer als de galante ridder aan tafel met Anke Vander Meersch, of zelfs met ons stralend Marie Roosje, als die tenminste nog wil. Klasse in het meervoud! Als U het mij vraagt, zelfs een betere verkiezings-affiche dan dat meertalige (!) misbaksel gisteren ontsproten uit het brein van El Cid. Ben daar niet gelukkig om. Is geen reclame voor, maar eerder reclame tegen!
Als tekst zou er bij mijn koppel kunnen staan : ‘Alleen het allerbeste is goed genoeg’….
Maar Frankie-boy heeft één enorm nadeel : hij spreekt zoals het Vlaams Belang. Daarom niet altijd openlijk van uit hetzelfde gedachtengoed. Met zo’n rechtlijnigheid geraakt niemand ver in de politiek in het land be. en omgeving. Om in een onecht land politiek te bedrijven, heeft men onechte personaliteiten nodig. Geitenboeren, bijvoorbeeld. Die part-time thuis en op de hot de procreatrie verzorgen. The sky is the limit, in the Wetstraat 16….
Doet er mij aan denken, dat Mister Engelse bullebak Nigel Fargare die onze geliefde Haiku-Herman voor het oog van de ganse wereld omdoopte tot Natte Dweil, gerust van repliek kon gediend worden, als hij ons land een no-country noemde. It’s very simple, Sir! Het antwoord is : “a no-country thanks to England, who founded it in 1830”…..
En zo kom ik tot de slotsom, dat Mister VDB en Mister Fargare ooit wel eens een paar contractjes zouden kunnen afsluiten. Met de rechtzetting van een historische vergissing….Zodat Mister VDB op de Vrijdagmarkt, naast de VOORUIT in Gent naast Jacob van Artevelde kan staan. Want die had ook iets met Engeland en minder met het socialisme….

Pssst
De cartoon, na het verdacht overlijden van zijn naamgenoot, de renner, die zei, de naam is goed, maar ’t is de verkeerde persoon, vond ik zeer goed. Want de uitdrukking over de Vader der Gedachte….
Karel Van Miert viel uit zijn kersenoom, brak zijn nek of zijn hart, dat bleek later niet meer zo goed en na de crematie was de discussie over and out. In Marche-les-Dames valt een Koninklijke dames-versierder ’s nachts van de rotsen (op een wel zeer toepasselijke naam, n’est-ce pas?) en een Koning-Krijgsgevangene kon er in ’t geheim trouwen met zijn koeketien, met de zegen van de Kardinaal…Allemaal dingen die gebeuren in een no-country….
Frankie-boy, informeer eens bij Geert Wilders wat die doet om te overleven!

Geen opmerkingen: