zaterdag 6 maart 2010

DE TOEKOMST NA/MET WILDERS

.


















Als opwarmertje, deze inleiding uit JOURNAAL van Marc Grammens dd.25/2/2010, met als werktitel “Nederland gaat voorop”

In Nederland heeft een kabinet het fatsoen gehad te vallen over een vraagstuk van internationale politiek, wat neerkomt op de vraag welke plaats het land in de wereld inneemt. Het is, als Vlaming, om er jaloers op te worden.



De Wilders Momentum
Van het bureau van Paul Belien op do, 2010-03-04 08:23
Bron : http://www.brusselsjournal.com/


Lokale verkiezingen van gisteren in Nederland resulteerde in een overwinning voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) van de oppositie leider Geert Wilders. Op 9 junith de Nederlandse zal opnieuw worden opgeroepen om de stemhokjes voor de algemene verkiezingen. Resultaat van gisteren versterkt elan de PVV, die kan resulteren in een politieke aardverschuiving in juni volgend jaar met de gevolgen in heel Europa.
In de lokale verkiezingen van gisteren - de eerste ooit in welke partij van Wilders, zoals onlangs is opgericht in 2007, heeft deelgenomen - werd de PVV de grootste partij in Almere en de tweede partij in Den Haag, twee van de belangrijkste steden van het land. De PVV won 21,6% van de stemmen in Almere en 16,9% in Den Haag. De partijen van de linkerzijde had gemobiliseerd islamitische immigranten te komen en stemmen tegen Wilders. Velen van hen deden.
Den Haag en Almere waren de enige twee gemeenten waar de PVV opstelde kandidaten voor lokale verkiezingen van gisteren. De PVV zou ook goed in Amsterdam, Rotterdam en andere steden hebben gedaan, maar besloot niet om er te lopen. Wilders leidt een jonge partij die nog steeds ontbreekt aan een stevige lokale structuur. In plaats van zich te concentreren op de hoeveelheid en Fielding kandidaten waar hij kon, zelfs als hij was niet zeker over de achtergrond van de kandidaten en talenten, Wilders geconcentreerd op kwaliteit. Hij kon zich niet veroorloven om het risico te nemen dat in de drie maanden te gaan tot 9 junithKan de lokale PVV nieuwkomers in diskrediet goede reputatie van de PVV.
Wilders is een slimme maar voorzichtige politiek strateeg. Hij heeft geleerd van de ervaring van de LPF, de partij van de overleden Nederlandse politicus Pim Fortuyn. In veel opzichten Fortuyn stond voor dezelfde ideeën als Wilders. Na de moord op Fortuyn is de LPF viel uiteen in ruzie facties. In 2007 heeft de partij verloor haar 8 zetels in het parlement, terwijl de PVV 9 zetels in de eerste parlementsverkiezingen waaraan zij heeft deelgenomen opgedaan.
Een poll die gisteren door de Nederlandse NOS staatstelevisie voorspelt dat Wilders 24 van de 150 parlementszetels krijgt volgend jaar juni. Dit zou de PVV de derde grootste partij in het land, na de christen-democraten (CDA) van de huidige Nederlandse premier Jan-Peter Balkenende, en Arbeid. Er zijn echter andere polls, zoals de peiling De Hond, die velen overwegen om Nederland 'meest gerespecteerde, die voorspelde gisteren dat de PVV is de grootste partij geworden met 27 zetels worden.
CDA heeft op dit moment 41 zetels, de NOS opiniepeiling voorspelt dat het zal dalen tot slechts 29, De Hond voorspelt een nog lager 26 zetels. Arbeid heeft momenteel 33 zitplaatsen en is voorspeld door de NOS te dalen tot 27 en van De Hond op 24 zetels. Het centrum-rechtse liberale partij VVD is voorspeld in beide peilingen te houden zijn huidige 21 zetels. De Christen Unie (CU) heeft zeven zetels in beide peilingen, een meer dan de huidige zes. Vandaar dat zowel de NOS en De Hond voorspellen dat de huidige centrum-linkse coalitie van CDA, Arbeid en CU verliest haar parlementaire meerderheid. Een centrum-rechtse coalitie van CDA, Wilders 'PVV, VVD en CU zou in beide peilingen hebben een comfortabele meerderheid van 81 zetels.
Geert Wilders is momenteel de meest interessante politieke fenomeen in Europa. Hij is een anti-establishment politicus die heeft een goede kans om een vooraanstaand lid van de volgende regering van zijn land. Wilders verdedigt Nederlandse nationale soevereiniteit en verzet zich tegen het centraliseren van het beleid van de Europese Unie. Hij verdedigt ook de Nederlandse nationale identiteit en verzet zich tegen de islamisering van Nederland. Wilders 'thema's een beroep doen op mensen in andere Europese landen. Ze zijn ook bezorgd over het verlies van nationale soevereiniteit en identiteit en het gevoel dat Europa's traditionele partijen niet meer spreken voor hen.
Vanuit het centrum-rechts naar het centrum-linkse partijen vestiging in Europa het aandeel van de consensus dat de islamisering en de EU-centralisatie zijn onvermijdelijk en moeten worden vergemakkelijkt indien de partijen willen om te overleven en aan de macht. Wilders is echter een politicus die, in een Buckleyan traditie, "staat athwart geschiedenis, schreeuwen Stop, in een tijd waarin niemand is geneigd dit te doen, of veel geduld hebben met degenen die zo aandringen het."
Over internationale vraagstukken Wilders neemt standpunten die ook gaan tegen deze beslissing van Europa's politieke en intellectuele establishment. Hij is een tegenstander van toetreding van Turkije tot de EU, een uitgesproken verdediger van Israël en een voorstander van een sterkere Amerikaans-Europese betrekkingen. Dit maakt hem niet populair bij de media, maar het heeft niet te lijden hem met de kiezers.
Gedurende de afgelopen drie jaar heeft Wilders is screening en opleiding van potentiële kandidaten voor de parlementsverkiezingen. Om te voorkomen dat het aantrekken van politieke opportunisten en twistziek wranglers, is hij potentiële kandidaten samen te brengen in de "class kamers" elke zaterdag. Hij heeft ook had ze gecoacht door de huidige parlementariërs van de partij. Toen de Nederlandse overheid viel twee weken geleden, Wilders aangekondigd dat hij klaar was voor de verkiezingen en in staat om een lijst van fatsoenlijke en capabele kandidaten veld.
Wilders heeft zorgvuldig vermeden internationale contacten met buitenlandse anti-establishment en anti-immigranten partijen die zijn aangetast door anti-joodse elementen in het verleden. Wilders betreft de steun aan Israël als de lakmoesproef om te beslissen met wie hij bereid is te werken. Zijn enige officiële contacten tot nu toe zijn geweest met de Deense Volkspartij (DF) en de United Kingdom Independence Party (UKIP). De PVV-leider heeft reisde naar Denemarken en Groot-Brittannië te spreken op uitnodiging van de DF en UKIP. Vorig jaar heeft de Britse Labour-regering Wilders verboden te betreden Groot-Brittannië toen hij reisde er te spreken in het House of Lords op uitnodiging van de UKIP Heer leider Malcolm Pearson. Het verbod is inmiddels overruled in de rechtbank. Als het gebeurt, zal Wilders in Londen morgen, vrijdag, te houden van de toespraak die hij was verhinderd bedrijf in februari 2009. Bij deze gelegenheid zal hij ook het korte documentaire Fitna die hij maakte in 2008 de wereld te waarschuwen over de islam, die in zijn ogen een gevaarlijke ideologie dan een religie.
Wilders is erin geslaagd in het maken van een islamisering van de belangrijkste thema's van de komende verkiezingen. Ironisch genoeg hebben de Nederlandse autoriteiten hielp hem door het nemen van hem naar de rechter over Fitna. Ze hebben hem beschuldigd van racisme en het aanzetten tot haat en discriminatie van niet-westerse etnische minderheden. Hoewel Wilders is een gekozen lid van het Parlement, kon hij worden overgebracht naar de rechter omdat in Nederland, heeft in tegenstelling tot sommige van zijn buurlanden, niet de politici immuniteit te verlenen tegen vervolging.
De officier van justitie stelt dat door vermelding van zijn opvattingen over de islam, Wilders heeft "beledigd" moslims. De politicus, maar benadrukt dat hij nooit gezegd heeft iets negatiefs over moslims, hij heeft altijd zorgvuldig beperkt zijn kritiek tot de ideologie van de islam en heeft niets anders gedaan, maar staat wat hij ziet als eerlijk de waarheid. Wilders vroeg de rechter om toestemming tot 18 deskundige getuigen op te roepen in zijn verdediging. Deze omvatten academici, ex-moslims, maar ook islamitische apologeten van het terrorisme. In het begin van februari heeft de rechtbank veegde het verzoek, waardoor Wilders slechts twee Nederlandse wetenschappers, vermeerderd met de Syrische geboren Amerikaanse auteur en ex-moslim Wafa Sultan roepen. Bovendien, om te voorkomen dat het proces van veranderen in een proces over de aard van de islam - met de islam in de beklaagdenbank plaats van Wilders - de rechtbank oordeelde dat de drie deskundigen zullen worden gehoord, alleen achter gesloten deuren. Ten slotte heeft de rechter besloten de zaak uitstellen voor een paar maanden.
Indien de zaak wordt heropend vóór 9 junith, Zal het ernstig belemmeren verkiezingscampagne Wilders omdat hij verplicht is om zittingen van de rechtbank te wonen. Aan de andere kant kan het winnen hem de sympathie van extra kiezers en brengen zijn ideeën nog meer op de voorgrond als het belangrijkste thema van de verkiezingen.
Als de PVV erin slaagt om de grootste partij in Nederland, de Nederlandse koningin Beatrix wordt verwacht dat Wilders te vragen om te proberen een coalitieregering te vormen, maar de koningin is niet wettelijk verplicht dat te doen. Het is de traditie, echter, dat de leider van de grootste partij wordt naast de natie minister-president.
In Almere vorige week, Wilders aangekondigd dat een van de eerste dingen die een PVV-geleide coalitie zal doen, is de invoering van een verbod op hoofddoeken voor ambtenaren en voor alle instellingen, stichtingen of verenigingen die gemeentelijke subsidie ontvangen. Hij voegde eraan toe: "Voor alle duidelijkheid, heeft dit verbod geen kruisjes of keppeltjes, want die zijn symbolen van religies die behoren tot onze cultuur en niet - zoals het geval is met hoofddoek - een teken van een onderdrukkende totalitaire ideologie."
De Amerikaanse journalist Diana West, auteur van het boek De dood van de Grown-Up, zegt dat Wilders is "zo belangrijk als politicus leidt de omkering van de islamisering van het Westen" omwille van de duidelijkheid van het onderscheid dat hij maakt tussen de islam en andere religies. "Hij trotseert de multiculturele slot op de waarheid als hij ontkenning van de culturele identiteit van relativistische verwerpt."
Als Wilders wordt de volgende Nederlandse premier zal hij in staat zijn om de besluitvorming op het niveau van de Europese Unie invloed en uitgegroeid tot een belangrijke politieke figuur op het internationale toneel. Sommige waarnemers verwachten dat de Nederlandse mainstream-centrum-rechtse partijen - de christen-democraten en de liberalen - niet bereid zijn om een coalitie met hem te vormen, omdat ze wil hem weg te houden van de internationale politieke scène. Als dat het geval is, echter de meest waarschijnlijke uitkomst van de verkiezingen in juni zal een centrum-rechtse minderheidsregering die afhankelijk is van de steun van de PVV. Nederland heeft geen traditie van minderheden regeringen. Denemarken heeft echter. In Denemarken, het centrum-rechtse regelt met de steun van de Deense Volkspartij. Het is een formule die heeft toegestaan de DF op de agenda van de regering vastgesteld zonder die deel uitmaken van de regering.
Wilders is bekend met het Deense model. In de afgelopen drie jaar heeft hij voldaan aan de DF leiderschap in het Deense parlement bij twee gelegenheden. Niet zijnde een lid van een regering coalitie, terwijl nog steeds in staat is zijn agenda bepalen, kan een aantrekkelijk alternatief voor de scherpzinnige Nederlandse politieke tacticus. Ook zou hem de gelegenheid om verder te gaan bezoeken van westerse landen, waaronder Amerika, naar het Westen te waarschuwen over het gevaar van de islam en om een internationale politieke beweging tegen multiculturele relativisme te bouwen.

Pssst
De titel van dit stukje “De Toekomst na/met Wilders” vraagt een kleine toelichting. Eigenlijk staat er : Onze Vlaamse toekomst in pursang Europa na de Wilderse aardverschuiving in Nederland, met deze man aan het roer van het Nederlandse Schip van Staat? En de ‘Belgica’ voorgoed in het sloopdok.
Hallo Vlaanderen! Hallo “centrum-rechtse’ en vooral ‘zweeppartij extreem-rechts” : bereid U voor. Overal in het Avondland gaan stemmen op om elkaar de hand te reiken om de nieuwe strijd tegen het goddeloos post-communisme/neo-socialisme, in één woord de Islam (?), aan te vatten…

Geen opmerkingen: